Skip to main content

Teste pentru ziarişti la Jurnalul Naţional. Urmează concedieri? Supraveghere ca la examen. Şi soferii au fost testaţi. Mesaj intern de la Intact

 

ACTUALIZARE 4: Reprezentanţi ai redacţiilor Săptămâna Financiară şi Fin.ro ar urma să se întâlnească în această seară cu Camelia Voiculescu pentru a discuta situaţia publicaţiilor economice ale Intact, scrie HotNews.ro. Aceeaşi sursă mai notează că o parte din subiectele testelor de ieri au fost copiate de pe teste.haios.ro.

Publicitate

ACTUALIZARE 3: Într-un comunicat intern de acum câteva minute, Intact îşi anunţă angajaţii că nu există “un numar precis de posturi care vor fi desfiintate”. “Nu a fost stabilita nicio cifra in acest sens”, spune mesajul intern. Intact spune cine vor fi membrii comisiei de intervievare a angajaţilor. Mesajul, în articol.

ACTUALIZARE 2: Şi şoferii au fost testaţi. Au fost întrebări de cunoştinţe specifice, dar şi de testare a coeficientului de inteligenţă.

ACTUALIZARE 1: Testele de la Intact au fost date sub supraveghere, ca la examenul de admitere. Testul online a durat aproximativ o oră şi jumătate şi s-a făcut sub supravegherea celor de la resurse umane. Cei testaţi nu au avut voie să vorbească între ei şi nici să intre pe net.

Ziariştii de la Jurnalul naţional au dat miercuri (2 noiembrie) teste de verificare. Testele preced integrarea ziarului în noua structură de print a grupului – Intact Publishing .

După testare, urmează o a doua fază, în funcţie de punctaj: interviurile.

Ce se va întâmpla după interviuri?

Potrivit unor surse din interiorul Intact, există posibilitatea ca nu toţi ziariştii să fie angajaţi pe noua firmă în urma testelor.

În funcţie de punctajul obţinut, cei testaţi vor trece într-o a doua fază: interviurile.

Ce a conţinut testul? Ce li s-a cerut jurnaliştilor?

  • să pună unui text dat supratitlul, titlul, şapoul şi intertitlurile.
  • să scoată informaţia nerelevantă dintr-un articol.
  • să scrie, într-o limbă de circulaţie internaţională, care sunt calităţile pe care trebuie să le aibă un jurnalist.

Ziariştii de la Săptămâna financiară au refuzat să participe la teste

Săptămâna financiară, care urmează să fie inclusă în noua structură Intact Publishing nu a participat la testare.

Din informaţiile paginademedia.ro, jurnaliştii publicaţiei economice au avut suspiciunea că testarea este o formă de a justifica concedierile ulterioare.

Printul Intact, mai puţin Gazeta sporturilor, într-o singură companie

La începutul lunii septembrie, grupul deţinut de familia Voiculescu anunţa că publicaţiile editate de Intact se mută sub umbrela singurei companii: Intact Publishing.

Titlurile care intră aici sunt Jurnalul Naţional, Săptămâna financiară, Fin.ro, Felicia, Good Food, Top Gear şi Focus.

Operaţiunile Intact Publishing vor fi conduse de Dan Matiescu, cel care coordonează testele din aceste zile..

Gazeta Sporturilor nu este inclusă în Intact Publishing şi rămâne sub o companie separată.

Din punct de vedere operaţional, Intact Publishing e coordonată de Dan Matiescu. Compania va avea şi un Comitet Director, din care fac parte Gabriela Firea, Marius Tucă şi Şerban Barbato, actualii directori ai publicaţiilor.

Mesajul intern Intact: Etapa finala a acestui proces consta in intilnirea dintre cei care au sustinut testele si o comisie

Într-un comunicat intern de acum câteva minute, Intact îşi anunţă angajaţii că nu există “un numar precis de posturi care vor fi desfiintate”. “Nu a fost stabilita nicio cifra in acest sens”, spune mesajul intern. Intact spune cine vor fi membrii comisiei de intervievare a angajaţilor.

“Etapa finala a acestui proces consta in intilnirea dintre cei care au sustinut testele si o comisie formata din redactorul-sef al fiecarei publicatii sau de catre seful sectiei respective, un specialist in recrutare al departamentului resurse umane si un membru al echipei KPMG, intilnire in urma careia se va stabili organigrama noii companii.”

Mesajul intergral:

Suntem suprinsi de exagerarile aparute in presa ultimelor zile, privind etapele care preced integrarea titlurilor de print in Intact Publishing. Infirmam categoric zvonurile conform carora exista un numar precis de posturi care vor fi desfiintate. Nu a fost stabilita nicio cifra in acest sens.

Testele de evaluare reprezinta o etapa fireasca in procesul de angajare la orice companie din grup, inclusiv in divizia TV. Orice candidat la un post din Intact Media Group trece printr-o serie de teste de capacitate care sa releve aptitudinile persoanei respective pentru profesia aleasa.

Pe de alta parte, compania de consultanta implicata in constituirea Intact Publishing are doar rol strategic si nu putere de decizie in evaluarea performantelor jurnalistilor.

Etapa finala a acestui proces consta in intilnirea dintre cei care au sustinut testele si o comisie formata din redactorul-sef al fiecarei publicatii sau de catre seful sectiei respective, un specialist in recrutare al departamentului resurse umane si un membru al echipei KPMG, intilnire in urma careia se va stabili organigrama noii companii.

Pentru orice nelamuriri, nu ezitati sa le contactati pe colegele noastre de la departamentul HR.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Horea Horea
    @vali
    1. De multe ori, si angajaorii ar trebui verificati. Inclusiv ... psihologic.
    2. Unii intradevar trebuie sa "zboare". Prea avem multi jurnalisti fara studiile adecvate.
    3. Da, s-ar putea sa ajunga si pe la TVR Info, doar daca sunt de prin zona lui Lazescu (Moldva).
  • ne0 ne0
    I-am raspuns exact cum a facut el misto de aia de protv cand au avut concedieri si a scris "servici va rog!.
  • vasile vasile
    Serviciu
  • vali vali
    aiurea... cum sa refuze evaluarile? potrivit noului cod al muncii, angajatorul ii poate evalua pe angajati si poate stabili criterii de performanta. cine nu corespunde, zboara. cei de la saptamina financiara pot fi dati afara numai pentru ca au refuzat evaluarea! is curios unde se vor duce zecile de neica nimeni de la antene? la... rtv? la b1? la tvr info?
  • ne0 ne0
    Asteptam comentariile lui "stelian antoniu 74" & co.

    SERVICI VA ROG!
  • zippo zippo
    " 1. să pună unui text dat supratitlul, titlul, șapoul și intertitlurile. 2. să scoată informația nerelevantă dintr-un articol....." mai lipseste dictarea. sa inteleg ca aia nu au bacul sau cum?
  • cornel cornel
    nu pot sa cred ca astia care, zilnic, dau lectii de economie guvernului au probleme cu banii. Voiculescu si-a facut mausoleu de 2800mp deci are bani, nu inteleg de ce nu le arunca si "jurnalistilor" 700-800 RON lunar macar asa pt ca-l ...slujesc zilnic

Trimite un comentariu

sus