Skip to main content

Antenele vor ieşi şi de pe Focus Sat. Intact a retras dreptul de retransmisie

 

Focu Sat, serviciul DTH al UPC, a emis astăzi un comunicat prin care anunţă că Antena Group a retras dreptul de retransmisie pentru posturile Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia Lifestyle şi GSP TV.

Publicitate

Conform documentului, Antena Group cere Focus Sat, pentru continuarea retransmisiei, preţuri de opt ori mai mari decât era stipulat până acum în contract.

Focus Sat are aproximativ 283.000 de clienţi, potrivit companiei. Televiziunile Antena Group vor rămâne pe Focus Sat până când CNA va aproba grila de programe modificată.

Comunicatul integral, în continuare.

(P) Vrei să asiguri creditul obţinut de partenerul din străinătate pentru achiziţionarea produselor şi serviciilor furnizate?

Din comunicat:

  • Ȋncepând de astăzi, Antena TV Group a retras operatorului Focus Sat dreptul de retransmisie a canalelor de mai sus, deşi Focus Sat consideră că actualul contract de distribuţie semnat ȋntre cele două părţi este ȋn vigoare.
  • Focus Sat a primit o solicitare scrisă din partea Antena TV Group, prin care operatorului i se cerea un tarif de opt ori mai mare pentru continuarea retransmiterii celor 5 posturi TV.
  • Pentru a respecta legislaţia ȋn vigoare, Focus Sat s-a văzut nevoit să solicite Consiliului Naţional al Audiovizualului modificarea grilei de programe (acceptarea noii grile, fără cele 5 canale). Ȋn aşteptarea aprobării oficiale din partea acestei autorităţi, clienţii Focus Sat vor beneficia ȋn continuare de posturile TV menţionate mai sus.

– Focus Sat România (operator de servicii de televiziune DTH)  doreşte să facă următoarele precizări, ȋn legătură cu retransmisia canalelor TV aparţinând Antena TV Group (Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia Lifestyle şi GSP TV).

Ȋncepând de astăzi, Antena TV Group a retras operatorului Focus Sat dreptul de retransmisie a canalelor de mai sus, deşi Focus Sat consideră că actualul contract de distribuţie semnat ȋntre cele două părţi este ȋn vigoare. Decizia Antena TV Group intră ȋn vigoare ȋncepând cu data de 27.04.2012, ȋn pofida clauzelor stipulate de acest contract, agreat de ambele companii.

La ȋnceputul lunii aprilie, Focus Sat a primit o solicitare scrisă din partea Antena TV Group, prin care operatorului i se cerea un tarif de opt ori mai mare pentru continuarea retransmiterii celor 5 posturi TV. Găsim nejustificată această solicitare, care, odată acceptată, ar afecta preţul abonamentelor noastre şi ar avea astfel impact direct asupra celor peste 283.000 de clienţi Focus Sat.  .

Ne dorim ca abonaţii noştri să nu fie privaţi de vizionarea canalelor incluse ȋn abonament, prin urmare am demarat negocieri cu oficialii Antena TV Group, pentru a ajunge la un acord. Ȋn ciuda eforturilor depuse până acum, Antena TV Group nu a dorit să renunţe la solicitarea iniţială şi a refuzat orice propunere venită din partea Focus Sat. Situaţia este una de neȋnţeles, cu atât mai mult cu cât posturile TV vizate cât şi altele aparţinând Antena TV Group, au fost declarate de proprietarul lor libere la retransmisie, fără condiţionări tehnice sau financiare pe teritoriul României.

Pentru a respecta legislaţia ȋn vigoare, Focus Sat s-a văzut nevoit să solicite Consiliului Naţional al Audiovizualului modificarea grilei de programe (acceptarea noii grile, fără cele 5 canale). Ȋn aşteptarea aprobării oficiale din partea acestei autorităţi, clienţii Focus Sat vor beneficia ȋn continuare de posturile TV menţionate mai sus.

Considerăm că abonaţii Focus Sat nu trebuie să fie afectaţi de decizia Antena TV Group şi dorim ca ei să se bucure de grila de până acum, ȋn totalitatea ei. De aceea, ȋi asigurăm că Focus Sat a depus toate eforturile şi continuă să facă toate demersurile necesare pentru a ajunge la un acord cu Antena TV Group. Avem ȋn continuare ȋncredere că oficialii Antena TV Group vor fi dispuşi să colaboreze ȋn vederea găsirii unei soluţii.

Vezi filmul evenimentelor de vinerea trecută, pe Paginademedia.ro, AICI.

Citeşte despre lupta în comunicate de sâmbătă, AICI.

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mircea mircea
    Hai portocaliilor, ca ati intrat, in sfarsit, in opozitie ! Acum o sa aveti timp suficient sa stati si sa postati. Numai ca eu as fi mai atent in locul vostru, nu de alta dar s-au dus sursele de bani si o sa faceti munca voluntara de acum incolo !
  • taliban taliban
    usor e sa dai cu pietre . le-a facut-o rcs cand n-au mai dat bani pe antena 2 ai euforia . au intrat cu toate posturile in must carry (ca sa fie difuzati de rcs)si acum nu mai au bani . media pro nu are decat pro tv-ul in must , pe restul percep bani la greu . sa plateasca macar pentru dth . vrem sa distrugem antenele? eu nu.
  • Costin_el Costin_el
    FOARTE TARE !!! E clar nu mai stie Felix de unde sa mai scoata bani pentru a ajunge la Ciolan.BRAVO Digi si Focus.FARA Antene
  • Dany Dany
    Incepand de astazi, 27 aprilie 2012, Antena TV Group a retras operatorului Focus Sat dreptul de retransmisie a canalelor Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia Lifestyle si GSP TV, desi Focus Sat considera ca actualul contract de distributie semnat intre cele doua parti este in vigoare.

    sursa focussat.ro
    http://www.focussat.ro/pdf/Declaratie_Focus_Sat_Romania.pdf
  • dan dan
    PACAT DE JURNALISTII ANTENEI3 CARE SUNT PROFESIONISTI SI NU PUPIN-CURISTI? Cred ca nu te uiti foarte atent la Antena 3. Deschide si ochii
  • Tavi Tavi
    Ce bucurie! Se inchide OTV! Daca ne ajuta Dumnezeu si scapam si de antene, se mai curata media asta infecta! Sper sa-i scoata CNA-ul din must pe astia de la intact dupa ce or sa vada nesimtirea cu care se victimizeaza. Daca ii scot companiile si din pachetele de cablu, intra in faliment!
  • Adrian Adrian
    daca nici Focus Sat nu mai transmite atunci inseamna ca doar Dolce mai transmite? recomandarea a lui antena cu plecati la alta retea dth, acum devine abonati-va la DOLCE o reclama foarte mascata sper ca CNA sa aiba ceva de spus
  • Iulian Iulian
    Si cu Coca-Cola ca si aia-s fac reclama multa pe Antene. Poate chiar cu American Cola sau Ford...
  • alex alex
    usor o sa dispara si de pe dolce sa zis cu ei
  • bahmuteanca bahmuteanca
    Astia de la Antene sunt de tot risul cu pretentiile lor...au facut scandal dupa ce au dat liber la retransmisie la GSP TV-ul lor iar acum retrag dreptul de transmisie. de primit bani mai multi de la upc si rcd@rds nu vor primi...vor obliga lumea sa se aboneze la cablu la companiile astea sau sa treaca la "pretenii" de la Dolce...
  • Catalin Catalin
    Urasc Basismul si mafia jegoasa PDL-ista. Dar dar auto-victimizarea care o fac antenele acum, reuseste sa enerveze si cei mai fideli telespectatori ai posturilor Intact (eu sunt printre ei. PACAT DE JURNALISTII ANTENEI3 CARE SUNT PROFESIONISTI SI NU PUPIN-CURISTI, DAR ACTIUNILE FACUTE DE ANTENE LE VOR AFECTA CREDIBILITATE TUTUROR JURNALISTILOR SI PER TOTAL AL TOT TRUSTULUI INTACT. ACELASI LUCRU FACE CEL MAI MIZERABIL POST TV LA NIVEL GLOBAL, OTV DOAR CA EI SUNT AJUTATI DE BASISTI MAI PROSTI CA EI. DE LA ANTENE ASTEPTAM MULT MAI MULT DAR SE PARE CA NU SE POATE.
  • oana oana
    si acum dupa ce am facut, ce mi-a recomandat antena, adica am renuntat la RCS si am trecut la Focus Sat cine ma reprezinta pe mine in istanta daca Focus Sat ma obliga sa platesc timp de 2 ani?
    am renuntat la un contract pe care il aveam de 5 ani pentru antena 1 macar de as sti si eu cine a scris acel text de pe antena 1 sa stiu pe cine blestem.
  • Florin Florin
    Sau poate or fi punand ceva la cale cu Romtelecom-ul, ca prea le-au facut atata reclama in ultima vreme la oferta Dolce, iar acum dau cu flit si UPC-ului.
  • matei matei
    Toate contractele expirau saptamanile astea si istetul CEO anunta sapt. trecuta ca "spera" sa se prelungeasca la Dolce, nu era sigur :))
  • bch bch
    Inteligenta mutare din partea strategilor de la antene. Dispar de pe DTH, nu mai vad romanii care au plecat in afara cu "palarii". Apoi, se va specula ca au fost cenzurati de Basescu. Se spera la o revolta populara a celor plecati. Teoria conspiratiei... Acum, vorbind serios, chiar sunt curios ce motive pot avea cei de la Antene sa ceara "carca" de bani, fiind constienti ca nu-i vor primi, ci vor fi scosi din grile, cel mai probabil. Iar in legatura cu GSP TV, din pacate, cred ca nici macar cei din regie nu se uita la emisie. Iar in afara de ceva rugby si parca putin hochei, nu-mi trece prin cap ce altceva au mai transmis.

Trimite un comentariu

sus