Skip to main content

CNA sesizează Poliţia cu privire la 42 de site-uri care difuzează filme ilegal

 

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) va sesiza Poliţia cu privire la 42 de site-uri care difuzează filme şi seriale fără să deţină drepturile pentru conţinutul transmis, scrie Mediafax.

Decizia a fost luată ca urmare a unei adrese primite din partea Pro TV SA, care a semnalat existenţa a 42 de site-uri care oferă servicii media audiovizuale la cerere, fără a deţine drepturi pentru conţinutul difuzat şi fără să fi notificat Consiliul, aşa cum prevede Decizia CNA nr. 320 din 2012.

Potrivit articolul 41 din această Decizie, până la data de 3 septembrie 2012, toţi furnizorii de servicii media audiovizuale la cerere din România aveau obligaţia să completeze şi să transmită la CNA cererea de notificare. Nerealizarea notificării în termenul respectiv "determină încetarea dreptului de a furniza servicii media audiovizuale la cerere", potrivit aceluiaşi articol.

Răsvan Popescu, preşedintele CNA, după luarea deciziei:

"Furnizorii serviciilor media la cerere au obligaţia de a notifica CNA cu privire la această activitate. Până la această dată au fost notificate (la CNA, n.r.) opt astfel de servicii. Pro TV ne-a informat însă cu privire la desfăşurarea ilegală a unor asemenea servicii pe internet, care încalcă drepturile de autor pe care le deţine. CNA va sesiza Poliţia în vederea identificării responsabililor de site şi a clarificării răspunderii legale."

Printre site-urile care vor fi sesizate Poliţiei de CNA se numără: www.filme-noi-online.com, www.filme-online-gratis.com, www.filmulde10.com, www.filmesubtitrate.info, www.serialedetop.com, www.deseneanimateonline.info şi www.vplay.ro.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cristi cristi
    Pe astia de la ProTV, ii roade faptul ca lumea prefera alte site-uri de filme online, care nu iau nicio taxa, si raman in pierdere cu jegareala aia a lor numita Voyo. Vor sa ii elimine pe astia, astfel incat lumea sa se indrepte catre serviciile lor. Alta explicatie nu exista, site-urile alea sunt de cand lumea, daca politia nu a luat nicio masura pana acum, ce treaba are ProTV sa faca presiuni pt a le inchide mai repede ?
  • Mircea Mircea
    Asa e, problema e la distributie. Daca il dai mai departe te faci vinovat de incalcarea legii dreptului de autor.
    In alta ordine de idei, acele site-uri sunt inregistrate, din ce am vazut, in afara Romaniei.
  • eudor eudor
    ce uita ei sa spuna mereu in stirea lor e ca oricine are dreptul de a descarca filme, jocuri si programe fiindca eu daca descarc de la cineva am cosecinta ca acela are dreptul de a distribui acel film, joc, soft etc..
    dar daca eu distribui la altcineva atunci incarc dreptul de autor
    posesori site-urilor pot fi trasi la raspundere DOAR daca filmul e incarcat pe hostingul.
  • Mircea Mircea
    Am uitat un lucru important: problema cu Voyo nu e de plata ci de continut !
    Daca pe Voyo.ro ai gasi continut de calitate si acelasi continut l-ai gasi si pe alte site-uri care ar fi in afara legii, atunci ar avea dreptate. In schimb, daca aveti curiozitatea sa va uitati, pe voyo.ro sunt o serie de filme vechi si, in general, slab cotate. In schimb, o gramada de productii de calitate indoielnica marca Pro (seriale, telenovele, etc.).
    In concluzie, Pro-ul sa introduca continut de calitate si actual, si apoi sa se apuce de astfel de mizerii fara precedent.
  • Mircea Mircea
    Pro TV face chestia asta de cateva luni, la inceput mai pe ascuns iar de ceva vreme o fac pe fata. Au facut plangeri impotriva a o gramada de site-uri, au cerut RCS-RDS sa blocheze accesul catre anumite site-uri, etc.
    In plus, de o vreme dau frecvent stiri referitoare la piraterie, omitand intentionat sa spuna ca este vorba despre Statele Unite.
    In Romania, sunt milioane de utilizatori de internet si marea lor majoritate urmaresc filme online sau de pe site-uri de torente. Miscarea pe care o face Pro-ul le va aduce mari deservicii, atat de mari incat in mai toate statele politicienii nu au dorit sa si le asume.
  • ionut ionut
    apropo de campanie agresiva de ce CNA-ul nu se autosesizeaza cand protevisti dau promo cu site-ul voyo.ro ,fiind un site contracost ala nu e promo ci publicitate,la fiecare 10 cuvinte rostite de un protevist auzim voyo.ro. ar trebui sa ii schimbe numele in voma.ro
  • Vasile Vasile
    Big Like, Alex! Nici ca se putea spune mai bine!
    Plus ca, ce treaba are dracului CNA-ul cu Internetul?
  • Alex Alex
    Mwhahahahahahaha....astia nu mai au ce face sau ce???
    Pe de alta parte inteleg ca de fapt sesizarea vine de la parlitii aia de protevisti care se rahatesc pe ei cu parleala aia de V/C OYO si nu sunt in stare sa dea continut de calitate(de exemplu serialele care sunt acum la moda si on air...that would be a start) si o lalaie lancezind-o fermentand cu lalacrap si alte putori mediapro. Site de rahat facut de oameni asijderea.
    In loc sa faca plangeri sau atentionari sau ce mama dracu mai vor ei, poate au degand sa bage si ei continut de calitate pe site-ul ala inainte sa aiba pretentii. Eu inteleg ca se bazeaza pe promovarea agresiva(capitol la care stau foarte bine), dar pana nici asta nu te mai ajuta cand nu te ajuta si creierul sa iei decizii intelepte cum ar fi pomparea banilor in achizitionarea produselor de calitate superioara. Inteleg ca Rromania a inceput sa se duca de rapa si numarul de decervelati care sunt in stare sa se uite la cacaband sau shtatederomales platind pt episoade in avans, a crescut DAR totusi se vede treaba ca nu suntem in stadiul de alienare mintala completa incat sa inghita chiar asa de multi ce vor hamesitii astia dupa profit de la pro sa ne bage pe gat. Doamne ajuta!

Trimite un comentariu

sus