Skip to main content

CNA sesizează Poliţia cu privire la 42 de site-uri care difuzează filme ilegal

 

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) va sesiza Poliţia cu privire la 42 de site-uri care difuzează filme şi seriale fără să deţină drepturile pentru conţinutul transmis, scrie Mediafax.

Decizia a fost luată ca urmare a unei adrese primite din partea Pro TV SA, care a semnalat existenţa a 42 de site-uri care oferă servicii media audiovizuale la cerere, fără a deţine drepturi pentru conţinutul difuzat şi fără să fi notificat Consiliul, aşa cum prevede Decizia CNA nr. 320 din 2012.

Potrivit articolul 41 din această Decizie, până la data de 3 septembrie 2012, toţi furnizorii de servicii media audiovizuale la cerere din România aveau obligaţia să completeze şi să transmită la CNA cererea de notificare. Nerealizarea notificării în termenul respectiv "determină încetarea dreptului de a furniza servicii media audiovizuale la cerere", potrivit aceluiaşi articol.

Răsvan Popescu, preşedintele CNA, după luarea deciziei:

"Furnizorii serviciilor media la cerere au obligaţia de a notifica CNA cu privire la această activitate. Până la această dată au fost notificate (la CNA, n.r.) opt astfel de servicii. Pro TV ne-a informat însă cu privire la desfăşurarea ilegală a unor asemenea servicii pe internet, care încalcă drepturile de autor pe care le deţine. CNA va sesiza Poliţia în vederea identificării responsabililor de site şi a clarificării răspunderii legale."

Printre site-urile care vor fi sesizate Poliţiei de CNA se numără: www.filme-noi-online.com, www.filme-online-gratis.com, www.filmulde10.com, www.filmesubtitrate.info, www.serialedetop.com, www.deseneanimateonline.info şi www.vplay.ro.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • viorel viorel
    http://www.youtube.com/watch?v=3MIYgNJrBYs Si Altii rad de Voyo
  • Gicu Gicu
    Din cate stiu eu , CNA-ul nu are competente in aria internetului.....si nici a drepturilor de autor, deci n-am inteles de ce face CNA-ul sesizari in probleme care nu-i privesc ;)
  • radu radu
    @smbdy, lasa vrajeala ca oricine poate face o poza trucata
  • cristian cristian
    Cea ai prezentat tu acolo este un fals. divizia care se ocupa de Voyo este mediafax group . Studiourile mediapro se ocupa de partea de productie .
  • Alex Alex
    Presiuni se fac peste tot, nu doar la noi in tara. Ii inteleg ca nu vor contracandidati si ca isi folosesc puterea si influenta ca sa obtina ceea ce isi doresc. La fel fac si marii comercianti cu magazinasele de cartier si asa mai departe. La fel a incercat si mic.ro si a ajuns acolo unde a ajuns. Deocamdata sunt alternative la voyo si cred ca vor exista in continuare!
  • NuVOYO NuVOYO
    Sustineti si voi miscarea Anti VOYO.Ro! https://www.facebook.com/spuneNUvoyo.ro
  • smbdy smbdy
    http://giurgiucity.ro/pro-tv-ia-filme-de-pe-net
  • smbdy smbdy
    o poza cu sursele din care voyo "cumpara" filmele pe care cere bani prostimii:
    http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/604126_547326065282551_436414881_n.jpg
  • kiko kiko
    si eu vreau sa platesc pentru ce vad. dar vreau sa platesc la vplay.ro, aia isi merita banii. voyo? la ce sa ma uit, la las fierbinti si lala caca? nu, mersi...
  • Mircea Mircea
    Amandoi gresiti. Iata de ce: contentul se plateste, insa, in Romania, nu exista content de calitate contra cost. Cei care cer bani pe filme si seriale in Romania au, in cea mai mare parte, productii de-a dreptul penibile (nu poti sa cer bani pe Las Fierbinti !!!).
    Voyo.ro ar putea fi gratuit, asa cum e si hulu.com in Statele Unite, daca ar avea continut de calitate si si-ar atrage utilizatori.
    Ideea e simpla: PRO vrea sa inchida site-uri care nu ii sunt concurente pentru ca acele site-uri nu ofera acelasi continut ca si voyo.ro. Niciodata n-o sa vezi pe un site serios productii gen La La Band si Las Fierbinti.
  • c1tza c1tza
    Sa-si faca CNA-ul divizie antitero!!!! Noroc ca membrii Consiliului vegheaza la linistea si siguranta audiovizualului, dar nu vad toate cacaturile pe care ProTv la baga pe gatul romanilor zi de zi. Iau in seama plangerile idioate ale protevistilor si se baga ca si chilotii in fund in domenii care nu intra in atributiile lor (din cate stiu se cheama Consiliului National al Audiovizualului, nu si al internetului), dar inchid ochii atunci cand Magaruta isi bate joc de fata Andei Calugareanu in emisiune sau cand prezinta tot felul de persoanje care au IQ mai mic decat numarul de la pantof. BRAVO CNA, keep up the good work.
  • da da
    pro-ul a mai facut o manevra inainte sa lanseze voyo. cei care au rds stiu despre ce e vorba. pe scurt, au taiat banda si filmele de pe vplay nu se mai incarcau. dupa 20 de telefoane date la rds in care mi-au spus ca nu stiu sa fie o problema, au recunoscut ca e o problema acolo.

    penibili cna. nu exista cna pentru internet si au apelat la politie :)) ce tarani prosti. sper sa se duca toti ca pilif.
  • Eisidisi Eisidisi
    Problema cu voyo e că vor să facă business fără risc. Adică n-au chef să investească banii lor în conţinut nou, vor să învestească banii abonaţilor. Mai întîi să aibă abonaţii grup pe ei şi după ce au făcut teşcălăul de bani, de-acolo să investească în producţii noi.
    Avînd în vedere cît de ofertant e net-ul, eu cred că ei vor cai verzi pe pereţi, dacă vor să atragă abonaţi fără conţinut valabil.
  • MircelusRadu YahooCom MircelusRadu YahooCom
    Nu are nimeni nimic cu cei care se uita gratis, dar nimeni nu s-ar mai uita gratis daca toate siturile ar fi legale.

    Pro TV face parte dintr-o familie mare - grupul Time Warner - de televiziuni si case de productii care cheltuiesc foarte multi bani creand continut si care doresc sa castige bani vanzand de cat mai multe ori si prin cele mai diverse metode acel continut.
    Daca Voyo ar redeveni gratuit nu si-ar acoperi costurile, nu si-ar permite sa ofere aceeasi gama de filme si seriale.
    Voyo.ro este un centru de inchiriat casete modern.
  • Costel Costel
    Degeaba va tot plangeti. Peste tot in lume, content-ul se plateste. Toate site-urile alea nu ar avea nicio problema, daca ar plati drepturi de autor pentru filmele pe care le pun la dispozitia doritorilor. De acolo incolo, e fix problema lor, daca isi taxeaza utlizatorii, sau nu.
    Asadar, n-are nimeni nimic cu cei care se uita gratis. Doar cu cei care le pun online fara sa plateasca pentru ele.

Trimite un comentariu

sus