Home / Articol principal / Realitatea TV, singurul post de știri care a respectat dorința familiei: fără imagini de la funeraliile lui Sergiu Nicolaescu

Realitatea TV, singurul post de știri care a respectat dorința familiei: fără imagini de la funeraliile lui Sergiu Nicolaescu

Petrişor Obae petrisor.obae@paginademedia.ro

Foto: Mircea RaduACTUALIZARE. Nici Digi 24 nu a difuzat imagini în direct de la funeraliile regizorului Sergiu Nicolaescu. Postul de știri a avut câteva intervenții live de afară, a difuzat discursul lui Ion Iliescu si programele normale de știri.

Postul Realitatea TV a fost singurul canal de știri care nu a difuzat imagini în direct de la incinerarea regizorului Sergiu Nicolaescu, așa cum a fost dorința familiei.

Imaginile în direct de la Realitatea TV s-au oprit după ce mașina funerară a pornit de la Cercul Militar Național către crematoriu.

Realitatea TV a difuzat emisiunea cu Carmen Brumă, așa cum era în program.

Antena 3, RTV și B1 TV au transmis în continuare, urmărind mașina în drumul către crematoriu. Cum presa nu a avut acces în interior, nu au lipsit imaginile printre mașini, cu urlete pe fundal, punctate de burtiere pe măsură. RTV a ieșit în evidență cu “tabloidizarea” burtierei cu titluri ca “Imagini șoc”, sau “incendiare”. De altfel, postul s-a remarcat în ultimele zile prin exploatare tabloidă a subiectului.

Totul a culminat cu o declarație live a unei “manifestante” de la crematoriu, pe care cele trei posturi s-au înghesuit să o “valorifice”. O manifestantă cu evidente probleme cel puțin de exprimare corectă, dezlănțuită într-un atac la adresa văduvei regizorului dispărut, cu trimitere la Victor Ponta ca posibil salvator al situației.

Dezbaterea incinerare-înhumare exagerată derapant de posturile de știri în ultimele zile și-a văzut efectul: “manifestațiile” de la Cercul Militar Național și de la Crematoriu, dar și interesul jurnaliștilor de pe teren mai degrabă pentru acest subiect, decât pentru momentul funest.

Astfel, Ion Iliescu a fost interpelat de către o jurnalistă exact pe această temă: “cum comentați decizia de incinerare”…

Eterna întrebare în astfel de cazuri – “Cum vă simțiți?”, a fost înlocuită de o observație “șoc”. “Aveți lacrimi în ochi!”, a remarcat la Ion Iliescu, perspicace, una dintre jurnalistele trimise la eveniment.

O discuție în aceeași linie, pe RTV, între realizatoare și Valentin Uritescu (prin telefon):

Realizator: Domnule Uritescu, nu vă pot vedea ochii, dar sigur îi aveți în lacrimi.

Valentin Uritescu: Nu chiar, domnișoară, sunt și eu obosit, le am pe ale mele…

Comentarii prin Facebook

Comentarii

 1. Cristi, esti ridicol. Din rahat nu se poate face bici.

  • Si din nimic se poate face ceva doar sa vrei sa faci!
   Realitatea tv sa cam prabusit in audiente. Dar pot sa-i revina daca sunt seriosi. Iar digi 24 este chiar ok.

 2. Realitatea e singurul post de stiri, in general vorbind, nu doar “care a respectat dorinta familiei”. In ultimul timp, a capatat un aer proaspat, au devenit mai seriosi, se bazeaza mai mult pe informatii scurte si la obiect, au trecut la un alt tip de emisiuni, in special educative si de investigatii, si chiar ma bucur ca ofera si o alternativa publicului. Se simte o mare diferenta fata de stilul agresiv pe care il aveau prin 2009 cand erau jurnalistii vechi de faceau politica la greu, si stirile simple de apar acum.

 3. Toate televiziunile au fost obligate sa respecte aceasta dorinta.
  Nicio televiziune nu a avut imagini de la funeralii.
  Transportul sicriului nu inseamna funeralii.
  Traiasca inalta calitatea a presei basiste!

 4. Singurul post care se mai poate numi post de stiri in ziua de astazi este DIGI 24

 5. Televiziunile asa-zise “de stiri” au luat locul OTV-ului. RIP OTV , Welcome Realitatea, RTV, B1, Antena 3

 6. digi 24 este cel mai decent canal de stiri din tara si nu sunt angajat al rds asa cum ar crede frustratii de pe aici,desigur asta nu inseamna ca e si cel mai bun sau cel mai urmarit dar cand esti angajat la falimentari de la realitatea tv si mai postezi si aici e greu sa fii obiectiv

  • nu trebuie sa te justifici adrian,cine stie ce e lucrul facut profesionist,isi da seama de calitatea postului Digi24!

   • “…angajat la falimentari(in acest caz se scrie cu doi de i) de la realitatea tv”. Scoala pe ce planeta a maimutelor ai facut-o?

 7. Servus Zolica, ai perfecta dreptate.

 8. nea marin pensionar

  pe de alta parte, jurnalistii de la realitatea tv nu s-au mai gandit sa verifice o informatie din mai multe surse si au difuzat, fara jena, falsa informatie ca Sergiu Nicolaescu ar fi fost nominalizat de 5 ori la Oscar.

 9. Mie unul mi se pare o doza de profesionalism din partea lor.Este mare lucru sa respecti ceva sau pe cineva in tara asta!

 10. Domnul Petrisor Obae nu prea se uita pa Digi 24 ca nu dau filme porno,Realitatea TV si Digi 24, singurele posturi de stiri care nu transmis funeraliile lui Sergiu Nicolaescu,

Comenteaza

Your email address will not be published. Required fields are marked *