Skip to main content

Realitatea TV, singurul post de ştiri care a respectat dorinţa familiei: fără imagini de la funeraliile lui Sergiu Nicolaescu

 

Publicitate

ACTUALIZARE. Nici Digi 24 nu a difuzat imagini în direct de la funeraliile regizorului Sergiu Nicolaescu. Postul de ştiri a avut câteva intervenţii live de afară, a difuzat discursul lui Ion Iliescu si programele normale de ştiri.

Postul Realitatea TV a fost singurul canal de ştiri care nu a difuzat imagini în direct de la incinerarea regizorului Sergiu Nicolaescu, aşa cum a fost dorinţa familiei.

Imaginile în direct de la Realitatea TV s-au oprit după ce maşina funerară a pornit de la Cercul Militar Naţional către crematoriu.

Realitatea TV a difuzat emisiunea cu Carmen Brumă, aşa cum era în program.

Antena 3, RTV şi B1 TV au transmis în continuare, urmărind maşina în drumul către crematoriu. Cum presa nu a avut acces în interior, nu au lipsit imaginile printre maşini, cu urlete pe fundal, punctate de burtiere pe măsură. RTV a ieşit în evidenţă cu “tabloidizarea” burtierei cu titluri ca “Imagini şoc”, sau “incendiare”. De altfel, postul s-a remarcat în ultimele zile prin exploatare tabloidă a subiectului.

Totul a culminat cu o declaraţie live a unei “manifestante” de la crematoriu, pe care cele trei posturi s-au înghesuit să o “valorifice”. O manifestantă cu evidente probleme cel puţin de exprimare corectă, dezlănţuită într-un atac la adresa văduvei regizorului dispărut, cu trimitere la Victor Ponta ca posibil salvator al situaţiei.

Dezbaterea incinerare-înhumare exagerată derapant de posturile de ştiri în ultimele zile şi-a văzut efectul: “manifestaţiile” de la Cercul Militar Naţional şi de la Crematoriu, dar şi interesul jurnaliştilor de pe teren mai degrabă pentru acest subiect, decât pentru momentul funest.

Astfel, Ion Iliescu a fost interpelat de către o jurnalistă exact pe această temă: “cum comentaţi decizia de incinerare”…

Eterna întrebare în astfel de cazuri - “Cum vă simţiţi?”, a fost înlocuită de o observaţie “şoc”. “Aveţi lacrimi în ochi!”, a remarcat la Ion Iliescu, perspicace, una dintre jurnalistele trimise la eveniment.

O discuţie în aceeaşi linie, pe RTV, între realizatoare şi Valentin Uritescu (prin telefon):

Realizator: Domnule Uritescu, nu vă pot vedea ochii, dar sigur îi aveţi în lacrimi.

Valentin Uritescu: Nu chiar, domnişoară, sunt şi eu obosit, le am pe ale mele...

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dizident dizident
    ce se intampla, nene? a angajat rds-ul postaci? ca prea s-au inmultit ca ciupercile dupa ploaie. ca daca o faceti pe gratis e dezamagitor (si penibil).
  • liana pop liana pop
    Cristi, esti ridicol. Din rahat nu se poate face bici.
  • cristi cristi
    Realitatea e singurul post de stiri, in general vorbind, nu doar "care a respectat dorinta familiei". In ultimul timp, a capatat un aer proaspat, au devenit mai seriosi, se bazeaza mai mult pe informatii scurte si la obiect, au trecut la un alt tip de emisiuni, in special educative si de investigatii, si chiar ma bucur ca ofera si o alternativa publicului. Se simte o mare diferenta fata de stilul agresiv pe care il aveau prin 2009 cand erau jurnalistii vechi de faceau politica la greu, si stirile simple de apar acum.
  • paul S paul S
    Toate televiziunile au fost obligate sa respecte aceasta dorinta.
    Nicio televiziune nu a avut imagini de la funeralii.
    Transportul sicriului nu inseamna funeralii.
    Traiasca inalta calitatea a presei basiste!
  • Vasi Vasi
    Singurul post care se mai poate numi post de stiri in ziua de astazi este DIGI 24
  • George George
    Televiziunile asa-zise "de stiri" au luat locul OTV-ului. RIP OTV , Welcome Realitatea, RTV, B1, Antena 3
  • adrian 4 adrian 4
    digi 24 este cel mai decent canal de stiri din tara si nu sunt angajat al rds asa cum ar crede frustratii de pe aici,desigur asta nu inseamna ca e si cel mai bun sau cel mai urmarit dar cand esti angajat la falimentari de la realitatea tv si mai postezi si aici e greu sa fii obiectiv
  • zamb zamb
    hop si lingaii felixieni!
  • liana pop liana pop
    Servus Zolica, ai perfecta dreptate.
  • nea marin pensionar nea marin pensionar
    pe de alta parte, jurnalistii de la realitatea tv nu s-au mai gandit sa verifice o informatie din mai multe surse si au difuzat, fara jena, falsa informatie ca Sergiu Nicolaescu ar fi fost nominalizat de 5 ori la Oscar.
  • LED LED
    Digi 24 e un canal foarte bun mai zolica!!
  • zolica teszari zolica teszari
    Nu se uita, pentru ca nimeni nu se uita in afara de angajatii de la Digi 24 cum esti si tu Kozoo. Bani aruncati!
  • VaDin VaDin
    Mie unul mi se pare o doza de profesionalism din partea lor.Este mare lucru sa respecti ceva sau pe cineva in tara asta!
  • Kozoo Kozoo
    Domnul Petrisor Obae nu prea se uita pa Digi 24 ca nu dau filme porno,Realitatea TV si Digi 24, singurele posturi de stiri care nu transmis funeraliile lui Sergiu Nicolaescu,

Trimite un comentariu

sus