Skip to main content

BILANŢ MEDIA. Afacerile radiourilor în 2012: Radio Zu, pe profit

 

radio

Publicitate

Grupul Camina, care operează licenţele Radio Zu şi Romantic FM, a fost cea mai bănoasă compania de radio. Grupul Camina, parte a trustului Intact a avut în 2012 afaceri de 5,3 milioane de euro şi a fost printre puţinele firme care au fost „pe plus”. Compania care operează Radio ZU a avut, anul trecut, un profit de 72.000 de euro.

Postul Europa FM, operat de Europe Developpement International-R, a avut afaceri de 3,2 milioane de euro şi pierderi de 1,6 milioane de euro.

Doar Grupul Camina şi Europe Developpement International au avut cifre de afaceri consistente, celelalte posturi de radio nu au reuşit să depăşească milionul de euro în cifra de afaceri.

Licenţele posturilor Kiss FM şi Magic FM sunt deţinute de SBS Broadcasting, în timp ce Pro FM este parte a Pro TV SA. Companiile includ şi operaţiunile de TV. Detalii, AICI.

Bilanţul pe 2012 al companiilor care operează posturi de radio

Post Firma care opereaza licenta Cifra de afaceri (euro) Profit/Pierderi (euro)
Radio Zu, Romantic FM Grupul Media Camina 5.351.993 72.811
Europa FM Europe Developpement International-R 3.264.680 -1.618.133
Radio 21, Vibe FM Radio XXI SRL 875.538 -1.925.005
RFI Romania Radio France International 698.896 -16.532
Itsy Bitsy On air studio SRL 291.478 -72.150
Sport Total FM Global Media Expert 166.924 485
Rock FM Canet Radio 95.400 -107.701
Music FM, Dance FM Campus Radio SRL 25.352 -36.336

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • MirceA MirceA
    De pe site-ul ANAF:
    veniturile Radio ZU au crescut fata de 2011 cu 21% in timp ce Kiss FM si Prima TV au scazut aproape la jumatate (42% !!!).
  • MirceA MirceA
    Agentia de vaznari a Europa FM si Radio 21, Regie Radio Music are pierderi in 2012 de aproape 3,7 milioane de euro la o cifra de afaceri de circa 5 milioane de euro.
    Ceva e in neregula aici. Cum traieste o societate comerciala care are pierderi atat de mari ?
  • MirceA MirceA
    Avand in vedere acoperirea enorma pe care o au in intreaga tara, audienta e foarte mica. Sunt multe alte radiouri in fata lor, la nivel national, care au un sfert din acoperirea pe care o are Europa FM.
    In plus, Radio 21 ii trage foarte tare in jos.
  • Om Om
    Cifra de afaceri insumeaza toate incasarile rezultate din acte de comert: vanzari de bunuri materiale, prestari de servicii, depuneri la banci si institutii financiare, acordarea de credite, operatiuni bursiere.In limbajul financiar-contabil cifra de afaceri mai este cunoscuta sub dnumirea de vanzari sau de venituri brute.Cifra de afaceri masoara performanta economica a firmelor si este folosita drept criteriu pentru clasificarea acestora dupa importanta lor economica.

    DECI: Cum poti avea pierdere mai mare decat cifra de afaceri? aaa, e practic o datorie pe care o porti dupa tine de ani intregi? trebuie facute niste precizari
  • andrei andrei
    @geo: Dupa cum bine se stie EuropaFm, Radio 21, VibeFm si Smart FM sunt din acelasi trust. EuropaFM are aceste pierderi de mai multi ani si tot nu reuseste sa ajunga pe profit deoarece EuropaFM este o retea mare de radio care mananca multi bani pentru plata curentului electric, corespondenti in multe judete ale tarii, organizarea diferitelor concerte si mai ales banuiesc ca ei au ajutat foarte mult si Radio 21 pentru organizarea Liberty Parade.in fiecare an.
    Daca EuropaFM sau chiar Radio 21 era un simplu radio cum e magicfm unde auzi doar muzica si cam nimic altceva poate ca aveau profit.
  • geo geo
    Nu imi inchipui cum este posibil ca Europa FM un post de radio cu audienta atit de mare, stiti ca se lauda ca ar fi pe primele locuri, si un personal limitat numeric sa fie pe o pierdere asa de mare…poate ar fi bine sa mai renunte la unul din cei 3 matinali, sa isi mai ajusteze personalul, sa renunte la cei neproductivi si sa ia lectii de la altii...a se vedea si profitul Sport Total FM... ce inseamna un management performant.

Trimite un comentariu

sus