Skip to main content

BILANŢ MEDIA. Afacerile radiourilor în 2012: Radio Zu, pe profit

 

radio

Publicitate

Grupul Camina, care operează licenţele Radio Zu şi Romantic FM, a fost cea mai bănoasă compania de radio. Grupul Camina, parte a trustului Intact a avut în 2012 afaceri de 5,3 milioane de euro şi a fost printre puţinele firme care au fost „pe plus”. Compania care operează Radio ZU a avut, anul trecut, un profit de 72.000 de euro.

Postul Europa FM, operat de Europe Developpement International-R, a avut afaceri de 3,2 milioane de euro şi pierderi de 1,6 milioane de euro.

Doar Grupul Camina şi Europe Developpement International au avut cifre de afaceri consistente, celelalte posturi de radio nu au reuşit să depăşească milionul de euro în cifra de afaceri.

Licenţele posturilor Kiss FM şi Magic FM sunt deţinute de SBS Broadcasting, în timp ce Pro FM este parte a Pro TV SA. Companiile includ şi operaţiunile de TV. Detalii, AICI.

Bilanţul pe 2012 al companiilor care operează posturi de radio

Post Firma care opereaza licenta Cifra de afaceri (euro) Profit/Pierderi (euro)
Radio Zu, Romantic FM Grupul Media Camina 5.351.993 72.811
Europa FM Europe Developpement International-R 3.264.680 -1.618.133
Radio 21, Vibe FM Radio XXI SRL 875.538 -1.925.005
RFI Romania Radio France International 698.896 -16.532
Itsy Bitsy On air studio SRL 291.478 -72.150
Sport Total FM Global Media Expert 166.924 485
Rock FM Canet Radio 95.400 -107.701
Music FM, Dance FM Campus Radio SRL 25.352 -36.336

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • MirceA MirceA
    Pe NATIONAL, all, e pe locul 4 la market share.
    Pe URBAN, all, e pe 3 la market share.
    Pe NATIONAL, Public Comercial,e pe 2 la market share.
    Pe BUCURESTI, all, e pe 4, la o treime (!!!) din primul clasat iar pe public comercial e pe 5 (chiar sub Radio 21 !!!).

    Asta in conditiile in care Europa FM acopera peste 75% din teritoriul Romaniei in conditii foarte bune.
  • bogdan bogdan
    Tinand cont de cati ani au ascultatori zu si din ce medii provin( asta poti sa iti dai seama de modul de abordare a diferitelor teme si de limbajul folosit iti poti da seama si singur ce fel de ascultatori are zu) cat despre playlist te rog frumos sa asculti o zi zu si sa numeri de cate ori s-a repetat o singura piesa intr-o zi si apoi mai vorbim despre europa fm si despre calitate programelor.multumesc
  • bogdan bogdan
    Nu imi pasa cati bani a pierdut Europa fm cum si de ce. Astea sunt datele si gata. Ca nu e pe placul vostru asta e o alta problema.cat despre playlist ma scuzati dar intai ascultati o zi intreaga kiss sau zu si apoi Europa fm si mai vorbim despre starea voastra de spirit dupa.Europa fm este unic si nimic nu il putem compara cu absolut nimic
  • bogdan bogdan
    Te rog frumos sa te uiti putin la ultimele date de audienta la market share pe absolut toate trageturile inainte sa vorbesti. In plus puteti sa spuneti voi ce vreti acestea sunt datele si fie va convine sau nu Europa fm este unul dintre cele mai importante radiouri din Romania si punct.
  • Andrei Andrei
    Vreo, nu "vre-o"!
  • andrei andrei
    @MirceA: Du-te si baga-ti castile in urechi si asculta magicfm ca vad ca esti un mare fan al lor. Noi suntem cu EuropaFM pentru ca este cel mai profesionist post de radio din Romania.
    @geo: Nu as da un leut pentru kissfm, magicfm sau radiozu. Deci mai bine taxa radio sa se duca in continuare la RRACTUAL.
  • geo geo
    am o propunere, asta ca sa ajutam toate radiourile, din taxa aia radio-tv pe care suntem obligati sa o platim cu totii, banii din cota radio sa fie impartiti in functie de audiente; Radio Romania va primi oricum "partea leului"...si sa primeasca si ceilalti, macar o anumita suma...pentru ca nu mi se pare normal sa platim pentru ceva ce audiem putin, rar si foarte rar...ori mai deloc, in cazul multora...
  • MirceA MirceA
    Comentariile tale dovedesc faptul ca nu asculti Europa FM si ca nu ai habar de playlistul lor.
  • MirceA MirceA
    Bate ZU foarte tare ? Are 10,7 si ZU 10,1 !
    Daca luam in calcul faptul ca ZU se aude in sfert de tara pe cand Europa se aude in toata tara... datele Europa FM devin rusinoase.
  • MirceA MirceA
    Ce va mai place unora sa aruncati cu date false !
    Europa FM sta prost si la market share (asta ca sa-ti demontez repede prostia cu "timpul acordat pe zi de fiecare ascultator") iar in ceea ce priveste playlistul, sa ma scuzi, dar e o mizerie si nu se adreseaza deloc targetului asumat.
    Deci... hai cu date concrete, nu cu propaganda ieftina, nesustinuta de nimic.
  • Maximus Maximus
    Bine ma propagandistule(daca nici macar nu esti platit s-o faci sa stii ca te dispretuiesc, profund) cum ai tras concluzia ca la Antene si mai exact Antena 3 de care te freaca grija, e dezastru? Ai facut o comparatie cu La be1 pe care l-a scos Sorin Oancea(care apropo, sa te mai destepti si tu putin, are vre-o 10% din Radio ZU) din lac si l-a aruncat in put? Comparativ cu RTV(zis si Raitaru) postul lui Sebastian Guita? Comparativ cu Nashul(sau nasul) TV postul lui Radu Mararu care trimitea anul trecut mailuri abonatilor la feed sa contribuie cu bani ca postul sa traiasca?
  • bahmuteanca bahmuteanca
    Macar aici sa se mai scoata si Felix ca la Antene e DEZASTRU si in plus, pitbulul lui, Mircea Badea are cheltuieli majore cu mireasa sa sportiva.
  • bogdan bogdan
    Incetati odata cu ascultatori la nivel national blah blah cel mai important segment este cel comercial reprezentat de persoane cu varsta cuprinsa intre 18 -49 de ani acolo Europa fm este pe 3 dupa kiss si zu ca numar de ascultatori iar ca timp de ascultare bate zu foarte tare. deci pardon Pentru Romania anului 2013 cee-a ce face europa fm este minunat ca noi suntem mediocri asta o stim cu tori dar nu vrem sa o recunoastem
  • bogdan bogdan
    Europa fm este cel mai important si profesionist post de radio din Romania. Sa ne amintim ca acum cativa ani erau sedinte in guvernul Romaniei pe tema Europa fm si cum afla Europa fm inaintea autoritatilor imformatii cu privire la starea drumurilor si alte probleme. in fiecare zi peste 1.3 milioane de romanii asculta zilnic europa fm iar daca tragem o privire la timpul acrdat pe zi de fiecare ascultator este foarte mare in comparatie cu kiss si zu care sunt ascultate in media 10 -20 de minute pe zi ci nu ore intregi. este absurd sa compari profesionalismul si tot ceea ce se intampla la europa fm cu kiss sau zu care nu fac altceva decat sa difuzeze de 1 milion de ori pe zi eu vara nu dorm sau bara bare bere bere.deci e simplu
  • bogdan bogdan
    Scuze din cate stiu eu europa fm are pe segmentul comercial cel mai important de altfel peste 600.000 de ascultatori este asadar pe locul 3 dupa zu si kiss iar daca ne uitam putin la timpul de ascultare pe care il acorda ascultatori intr-o zi este ceva demn de cartea recordurilor al Europa fm bate absolut toate celelalte radiouri galagioase precum kiss sau zu pe care nici nu le pot numi radiouri. o Fi pe 3 sau 4 in audiente dar sa nu uitam ca a scris si doar pentru ca are pierderi asta nu i face sa difuzeze rahaturi de piese de 10000 de ori pe zi. multumesc

Trimite un comentariu

sus