Skip to main content

Curtea de Apel a respins cererea RCS-RDS de reluare a licitaţiei LPF privind drepturile TV din Liga I

 
Liga 1 de fotbal
Liga 1 de fotbal

Liga 1 de fotbalCurtea de Apel Bucureşti a respins definitiv cererea prin care compania de cablu RCS-RDS a solicitat obligarea LPF la reluarea procedurii de valorificare a drepturilor media aferente partidelor din Liga I, scrie Mediafax, care citează informaţii oficiale publicate de Liga Profesionistă de Fotbal.

Publicitate

"Considerăm că această soluţie firească a instanţei va înlătura definitiv orice speculaţie referitoare la presupusa încălcare a legislaţiei concurenţei de LPF prin modalitatea de valorificare a drepturilor media implementată începand cu sezonul 2014-2015. De asemenea, este important să subliniem discrepanţa evidentă dintre poziţia RCS-RDS SA, care şi-a declarat pe toată durata litigiului INTERESUL pentru preluarea dreptului de transmitere a meciurilor din Liga I şi poziţia de facto a aceleiaşi companii, diametral opusă, întrucât RCS-RDS SA refuză în continuare să negocieze cu partenerul LPF, Intel Sky Broadcast LTD, preluarea acestor drepturi ", se menţionează în comunicatul de presă.

LPF recomandă companiei RCS-RDS să ajungă la un acord cu deţinătorea drepturilor TV, societatea Intel Sky Broadcast, pentru ca abonaţii săi să poată urmări din nou partidele din Liga I. "De aceea, reiteram rugămintea noastră ca RCS-RDS SA să contacteze cat mai repede reprezentanţii Intel Sky Broadcast, astfel încât abonaţii RCS-RDS SA să primească, din nou, Liga 1 în casele lor. Totodată, subliniem că demersurile şicanatorii şi total nefondate, precum acţiunea în justitie intentată de RCS-RDS SA, nu sunt de natură să conducă la atingerea dezideratului declarat nu o dată de RCS-RDS SA şi implicit nici nu servesc în vreun fel intereselor abonaţilor acestei companii, obişnuiţi cu meciurile de fotbal ale Ligii 1, în ultimii ani", mai informează LPF.

CONTEXT. Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, pe 4 martie, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionistă de Fotbal va încasa anual de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon în cei cinci ani.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Tokarev Tokarev
    Dar pentru cei 5-6 ani din trecut in care au dat liga 1 s-a justificat? Asa dintr-o data nu mai e rentabila :)))) Scuza-ma ca nu pot sa te cred
  • valyy valyy
    nu ma intereseaza ce scuze gasesc cei de la rds ca eu nu vreau liga 1 ma uit doar la un meci asa ca prefer sa il vad pe net nu sa dau bani mai multi la abonament cui nu ii comvine sa se mute la alta firma de cablu
  • basti basti
    sa fie liga 1 la pastele cailor pe digi , nu imi trebuie imitatia de fotbal kaka maka, daca il baga gratis bine daca nu , falimentul sa se aleaga de liga fara valoare ..forza digi cei mai buni @@@!!
  • dorinel dorinel
    GLUMESTI??? Te apuci sa-i faci pe altii postaci si tu spui ca nimeni nu se uita la Liga1. ESTI DETINATORUL ADEVARULUI ABSOLUT. Doar ca te contrazice realitatea. Eu ma uit la Liga 1 si am trecut la upc pentru Liga1. Ce sa facem? Asa sunt microbistii
  • doru doru
    Sa ne scuze rds ca indraznim, dar vrem sa stim ce scuze mai gasesc acum ca le-a fost demolata minciuna De ce nu transmit liga 1??
  • catalin catalin
    Acum e evident ca ei santajeaza si mint. Noi abonatii ramanem cu buza umflata
  • rod cotoare rod cotoare
    corectie: cand indrazneam.
  • rod cotoare rod cotoare
    ai si tu dreptate ! dar vezi ca ai mancat acuzativul. era frumos daca te revoltai si cand zecile de postaci protv ma ungeau cu smoala si ma tavaleau prin fulgi ,figrativ vorbind, pt cand indrazneam sa spun ceva pro antena unu. ai prins-o ? pro antena ? ce glume bune fac !
  • Andrei Andrei
    Bani? Ei au avut bani de Ligue 1, Primera Division si n-au avut bani de Liga I? Pur si simplu n-au vrut sa dea cat s-a cerut pentru ca nu-si justifica investitia. Liga I e un campionat slab, doar 2-3 echipe conteaza.
  • rozi ce vrei rozi ce vrei
    sunt satul de d-astia ca tine care vin si ii ataca pe altii ca sunt postaci cand el face exact lucrul ala.
    D-aia e libertate sa zica fiecare ce vrea. Uite ca si eu ma iau de tine cum te iei tu de altii.
    Nu aveam de gand sa comentez aici, ca nu ma pasioneaza fotbalul asa mult, dar cand citesc chestii de acest fel peste tot, mi se ridica parul in cap.
    Doar oameni fatarnici, parsivi
  • rod cotoare rod cotoare
    Marian si Eduard, voi nu pacaliti pe nimeni. postaci din interes, sa nu zic mai mult. adevarul este simplu. nimeni nu se uita la Liga I la look tv. putini duc dorul derbyurilor chiajna vs viitorul voluntari. gratis ? da, poate merita intr-un weekend plicticos. dar sa platesc pe langa abonament si o taxa pt un meci din liga lui gino, NICIODATA ! cand ma intereseaza vreun meci intern, rar de altfel, ma uit pe net. in rest am gratis cupele europene, meciuri din spania ,italia si anglia, plus meciurile nationalei. iete scartz !
  • Eduard Belu Eduard Belu
    Chiar mai speram in sansa asta, credeam ca va fi o decizie favorabila.
    Mi-au dat toate planurile peste cap. Macar daca se lua decizia cu cateva saptamani in urma, sa nu pierd atatea meciuri. Eu chiar sunt iubitor de Liga 1, si pentru asta sunt dispus sa reziliez contractul cu ei si sa ma mut
  • Eugen Eugen
    Marian, sincer, RDS a decis corect. Nu merita sa dea bani unor mafioti pentru o competitie de k-k-o. Are sport de calitate, posturi proprii f bune, canale interesante, servicii ieftine !
  • andrei andrei
    Mafia a fost prea mare ca sa le dea dreptate celor de la RCS&RDS. Nu avem nevoie de liga penalilor la RCS.
  • Marian Marian
    Hai ma sa va vad acum ce mai ziceti, toti care luati partea rds-ului. Ca a cazut si ultima voastra varianta. O sa mai vedeti Liga 1 peste 5 ani. Sau daca va mutati la upc sau rtc.
    Atat de sinceri au fost cei din conducerea rds cu voi, incat v-au dus de nas ca o sa rezolve consiliul concurentei. Ei nu au mai avut bani de la inceput pt liga 1 si nu stiau cum sa iasa basma curata

Trimite un comentariu

sus