Skip to main content

TVR, parteneriat pentru ultima parte din Wild Carpathia. Producătorii l-au oferit gratuit

 
TVR, parteneriat pentru ultima parte din Wild Carpathia. Producătorii l-au oferit gratuit

Producătorii documentarului Wild Carpathia şi TVR au încheiat un acord pentru difuzarea filmului. Astfel, ultimul episod al seriei a fost oferită "cu titlu gratuit" postului public din România. Detalii, dar şi când va fi pe post materialul, în continuare.

Publicitate

Cea mai recentă producţie Wild Carpathia, intitulată "Anotimpurile schimbării" (Seasons of Change), va avea premiera duminică, pe 9 octombrie, de la ora 18.35, pe TVR 1, TVR HD şi TVRi.

"Difuzarea celui mai nou episod şi ultimul se face în baza unui acord de difuzare al TVR direct cu producătorul britanic, respectiv Almond Films, cu titlu gratuit. Acordul a fost încheiat în 2014, înainte de începerea producţiei filmului. În baza acordului, TVR are statut de "first-broadcaster" al acestui din urmă episod al seriei Wild Carpathia, acelaşi statut pe care l-a avut, la difuzarea primului episod, postul britanic "Travel Channel"", au explicat oficialii Televiziunii Române pentru Paginademedia.ro.

Charley Ottley despre felul în care a obţinut finanţarea pentru ultimul episod Wild Carpathia:

Paginademedia.ro: Am înţeles că pentru episodul patru a existat o campanie de strângere de fonduri. Câţi bani s-au strâns pentru producţie şi în ce perioadă? A mai existat vreo finanţare de la Guvern?

Prezentatorul britanic Charlie Ottley, care semnează scenariul serie: "Charley Ottley, Sprijinul pentru realizarea acestui episod provine din mai multe surse. A existat o campanie de strangere de fonduri realizata prin intermediul platformei online Kickstarter, cu o implicare activa a lui Horia Tecau, ce a organizat un meci de tenis caritabil pentru o strangere de fonduri. In acelasi timp, suportul a venit si din partea celor de la European Nature Trust. Pentru a finaliza acest proiect ne-am bucurat de sprijinul Carrefour Romania."

Aşa descrie TVR ultima producţie a seriei Wild Carpathia:

"Ultimul episod al seriei Wild Carpathia (Wild Carpathia - Seasons of Change, Marea Britanie, 2016) urmăreşte transformările peisajului din Carpaţi – de la ruginiul toamnei, trecând prin zăpezile iernii, până la înmugurirea de primăvară – şi elogiază frumuseţea fără egal a naturii, într-o lume a culorilor vii şi a tradiţiei păstrate nealterată peste veacuri. De la sate şi comunităţi ce prosperă graţie conservării şi eco-turismului la locuinţe neolitice în peşteri, de la piscuri îndepărtate, îmbrăcate în zăpadă, la biserici de gheaţă, filmul prezintă o faţă nemaivăzută a României."

Seria de filme documentare Wild Carpathia cuprinde patru episoade despre România şi este prezentată de jurnalistul si poetul Charlie Ottley. Tot el semnează şi scenariul.

Primele părţi ale seriei Wild Carpathia au fost transmise la TVR în toamna anului 2014.

Echipa de producţie:

  • Camera şi co-producător: Alasdair Grant
  • Scenariul şi prezentator: Charlie Ottley
  • Muzica: Grigore Leşe, Bogdan Simion, Mihai Toma

GALERIE FOTO.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus