Skip to main content

VIDEO. Cabral, Ce spun românii: Dacă mă puneai să pariez nişte bani pe emisiunea asta, nu pariam prea mulţi. Cum a rămas la 18 din graba Antenei 1

 
VIDEO. Cabral, Ce spun românii: Dacă mă puneai să pariez nişte bani pe emisiunea asta, nu pariam prea mulţi. Cum a rămas la 18 din graba Antenei 1

INTERVIURILE PaginademediaTV. „Dacă mă puneai să pariez nişte bani pe emisiunea asta, recunosc, nu pariam prea mulţi”, a spus Cabral la Interviurile PaginademediaTV, despre programul Ce spun româniii, pe care îl prezintă de la Pro TV.

Publicitate

De ce?

Cabral: „Ne tot repetăm că românul e aşa: vrea ceartă, scandal, vrea chiloţăreală. În schimb, se dovedeşte uneori, deseori din punctul meu de vedere, că românul nu vrea neapărat aşa ceva.

Sunt emisiuni tabloid care, dacă păstrează o limită, funcţionează, şi sunt emisiuni cuminţi care, dacă îşi fac treaba cum trebuie, funcţionează. Cred că regulile în ultimul timp s-au cam schimbat.

Restricţiile ni le autoimpunem. Într-adevăr emisiunea ar ieşi mult mai spectaculoasă dacă am fi mai agresivi în întrebări şi dacă am merge şi într-o tentă, nu neapărat sexuală, dar pe acolo, şi ceva agresiv, dar nu am vrut asta. De la început am zis să facem treaba asta curată, să fie frumoasă, să fie de privit pentru toată familia. Încercăm să avem, şi până acum am reuşit, şi sper să reuşim să avem în continuare, o emisiune cât mai curată posibil."

Ce spun românii a rămas la ora 18.00 şi a ajuns să bată Acces direct din graba ...Antenei 1. Cum aşa?

Cabral, la Interviurile PaginademediaTV:

„În vara asta, când a intrat tot postul în vacanţă, negrii la muncă, că aşa se întâmplă. Negrii şi tractoarele muncesc toată vara. Ne-au mutat la şase. Mie îmi place ca atunci când un proiect începe la o oră, să rămână la ora aia că îşi face publicul ei, îşi face slotul ei, ştie lumea când să te găsească.

Ne-a mutat la şase şi toată vara a mers foarte bine. Când trebuia să revenim din vacanţă, la programul normal să îi spunem, noi trebuia să ne întoarcem la patru. E, numai că s-a întâmplat să se întoarcă Antena 1 din vacanţă mai repede cu o săptămână şi noi eram pe post, emisiunile noastre nu reîncepuseră. Şi atunci a mers foarte bine. Nu ne aşteptam!

Evident că aveam şi noi nişte aşteptări, însă, în acelaşi timp, îţi respecţi oponentul. Atunci au luat ei hotărârea, că eu sunt doar prezentatorul, să rămânem la şase."

Cum a pornit Ce spun românii, emisiunea care a depăşit Acces Direct?

Cabral: „În momentul în care au venit şi mi-au zis că avem un proiect, hai să vorbim despre el, am zis NU, pentru că l-a făcut deja Antena şi nu a mers. Ei mi-au zis că o noi o să-l facem mai bine. Le-am zis să căutăm altceva că nu merge quiz-ul. Mi-au zis să am încredere în ei. Le-am spus că am încredere foarte multă în ei şi că ar fi ideal să îl încercăm o vară, ceea ce am şi făcut."

Un act de curaj

Cabral: "Ai noştri din Pro au avut foarte mult curaj să ne pună acolo pentru că, până la urmă, televiziunea înseamnă o intreprindere economică şi dacă dai cu mucii în fasole se simte imediat la buzunar.

În momentul în care ei au riscat treaba asta şi ne-au aruncat pe noi acolo, e o chestie pe care eu o apreciez foarte mult: adică, bă, bravo! aşa arată curajul până la urmă."

E începutul unei „curăţenii”?

Cabral: "Curăţenia e un termen care mi se pare mult prea drastic la ce vorbim aici. Cred că se schimbă gusturile oamenilor şi că regulile pe care le ştiam până acum nu mai sunt atât de valabile sau devin din ce în ce mai puţin valabile.

Cred că e vorba de alternativă. Vorbeam cu Dan Negru, care este un mare fan al genului acesta de emisiune care îmi spunea: băi, nu mai vrea nimeni să parieze pe genul acesta, quiz! Mă bucur mult că încercaţi voi asta, să vedem cum iese.

Până la urmă, în momentul în care cuiva din piaţă îi merge un anumit tip de produs, ceilalţi nu neapărat că vor copia, dar vor urma trendul. Aşa că s-ar putea să ajungem să avem mai multe emisiuni quiz, sper de bună calitate, şi atunci să avem curăţenie.

Fair-play în emisiune:

"Nu ai nici măcar priviri urâte. De multe ori, înainte să începem filmările, mă gândeam cum se vor raporta familiile concurente una la cealaltă. De la o echipă la alta s-a întâmplat de foarte multe ori, când o echipă a câştigat o rundă, ceilalţi să-i felicite. Şoc şi groază! Într-adevăr e o chestie mică, normală de altfel, dar nu te mai aştepţi să vezi normalitatea asta din păcate şi atunci te uimeşte.

Rolul lui în emisiune:

„Mie nu-mi place să acaparez emisiunea pentru că emisiunea nu este despre mine. Eu sunt acolo doar ca să introduc subiectele şi să las oamenii să joace între ei. Emisiunea e ea de sine stătătoare, dacă eu mor mâine, ar putea merge mai departe fără niciun fel de probleme.”

Despre agresivitatea pe online:

Cabral: "E o zonă foarte permisivă în care până acum nu s-au stabilit nişte reguli. Dacă eu, de exemplu, văd în grupul meu de prieteni un băiat sau o fată care o ia razna, dăm cu skip, de Facebook vorbesc. Pentru că nu am nevoie să îmi strici feng-shui-ul făcând spume.

Eu sunt foarte de acord, foarte entuziast să mă contrazic cu oricine. Îmi place să mă contrazic la nebunie. Dar să o facem într-un mod civilizat. Dacă începem să ne luăm de morţi, răniţi, vecini, familii şi alte alea, ne oprim, că deja nu mai e o dezbatere, e o înjurătură."

După succesul cu Ce spun românii ţi s-a propus să te îndrepţi şi spre alte emisiuni?

"Da. E foarte bine să fii pe tv, dar mi se pare mai rău să fii prea mult pe tv. Eu deja sunt foarte recognoscibil, sunt ditamai animalul, şi atunci dacă dai de unul dimineaţa şi sunt eu şi mai dai drumul la amiază şi seara şi tot eu sunt, te întrebi dacă chiar s-au terminat prezentatorii în România. Şi atunci eu cred că un singur proiect pe tv ajunge.

Când s-o termina ăsta, când or zice că nu mai avem ce să stoarcem din el, vorbim de alt proiect, până atunci nu aş vrea să am două proiecte în acelaşi timp pe TV."

Back-up în caz că nu mergea Ce spun românii?

Cabral: "Nu era niciun back-up. Nu m-a făcut mama la TV. Pe mine nu mă sperie ideea să nu mai apar la tv o lună, un an sau forever. Nu e o panică, eu mă întreţin şi îmi întreţin familia din mai multe chestii: prezint emisiuni, am zona de online în care activez şi în care bag cărbuni de atâţia ani (s-au făcut vreo zece, pentru că am fost cuminte şi nu am făcut imbecilităţi), endorsez câteva produse care mie îmi plac şi de la care sunt remunerat, cumva nu sunt disperat să apar pe tv.

Dacă emisiunea e mişto o facem, dacă nu, mai aşteptăm. E groaza asta în televiziune, dacă nu mai apar, lumea mă uită. Dacă nu mai apari şi lumea te uită înseamnă că nu ai făcut bine ce ai făcut înainte. Despre oameni poţi spune ce vrei dar proşti nu sunt, uită doar ce vor ei."

Priză la publicul tânăr. Cum îl opreşte lumea pe stradă:

"M-a bucurat foarte mult treaba asta, aveam nişte speranţe, dar nu ne aşteptam să prindem atât de mult la publicul tânăr. În momentul când se uită la tine copii de 8, 9, 10 ani, ei vor creşte cu tine şi te vor asocia cu ceva familiar, cu care îţi face plăcere, sper, să te reîntâlneşti.

Un public tânăr şi foarte tânăr schimbă şi feed-back-ul de pe stradă. De obicei veneau oameni să îmi zică despre proiect de bine de rău, acum s-a schimbat interacţiunea. Primesc direct întrebarea: Ce spun românii că ai ieşit la piaţă şi ai cumpărat atâţia cartofi?

Mi se pare foarte funny că oamenii au asimiliat produsul atât de bine încât nu mai întreabă de ce ai luat atâţia cartofi, şi o iau cumva prin formatul emisiunii să ajungă la întrebarea respectivă. Şi la fel copiii, care, până la urmă, nu văd negri pe stradă în fiecare zi, mai ales mari şi corpolenţi, şi în momentul când apare o chestie din asta cât toate zilele de obicei copilul e confuz. Interacţiunea s-a schimbat foarte mult în întâlnirile de pe stradă."

De ce nu l-a atras Supravieţuitorul?

"Da, mulţi mă vedeau pe mine undeva la cuca măcăii printre şerpi veninoşi şi nuferi care sar să te muşte şi tufişuri care te mărăie. Nu, mersi frumos! Ştii ce bine mă simt în Berceni? Verdeaţă, parc, lac.

Înainte de a se face o emisiune, mai ales într-o zonă din asta, avem o echipă care merge acolo în prospecţie. Şi eu am întrebat: „şi cum e cu cazarea? – Păi cum să fie cazarea? Când ajungi acolo îţi pun o pătură şi o pernă în braţe şi îţi spun că tu ai patul 446. –Cum adică? – Păi aşa e, că sunt nişte barăci.” Apăi, mie îmi plăceau taberele la 14 ani, acum nu îmi mai plac.

Plus că mergi într-un mediu foarte agresiv. Stai mă, lasă-mă un pic, am copii de crescut acasă, am rate de plătit la credit, numai de şarpele oala-oala nu am eu chef."

Dar cum, ditamai omul, Cabral, sportiv, se teme?

Cabral: "Dar nu e vorba de teamă, e vorba de comoditate. Şi atunci când am fost în Africa de Sud era la fel de rău, dacă nu mai rău. Că acolo sunt, dacă nu mă înşel, trei din cei mai veninoşi cinci şerpi din lume.

Când am ajuns acolo, rangerii ne-au luat şi ne-au făcut un training de câteva ore, să înţelegem ce avem. Printre altele, un păianjen care e cam cât o minge de volei, care aleargă cu viteza unui câine. Stai mă ce?? Doamne, ce caut eu aici, dar la Câmpina ce avea? Mie îmi plac sporturile extreme, mă arunc cu capul înainte dacă e ceva, dar dacă sunt momente în care putem sta mai liniştiţi e şi mai bine.

Mai bine ceva cu familie, domestic?

Cabral: Acum da, când oi fi bătrân şi pe ultima sută, daţi-mi să prezint „Moare negrul în pădure”.

Interviul a fost realizat în studioul Mindopoly

VIDEO. Cabral la Interviurile PaginademediaTV

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Lacrima Lacrima
    Emisiunea e simpatica , prezentatorul e f. haios ,dar , va rog , nu mai invitati de 2 lei , pline de fite , cu glume proaste si raspunsuri si mai proaste . Sunt penibili ,de multi nici nu amauzit , dar se dau atat de importanti , atatea aere si dau niste raspunsuri de noaptea mintii .
  • Ene Ene
    Sunt de-acord sa joc
  • Cipica Cipica
    Cred ca pe acest individ il roade invidia daca lucrai la pro nu vorbeai , lasa vrajeala , daca nu ti convine pleaca la antenuta daca iti e draga , stiutorule
  • stiutorul stiutorul
    Lucrez la Protv. Dar, ma deranjeaza umilirea celor care trag cu adevarat si umflarea unora, la comanda. Vreau sa se scrie adevarul! Nu mai vreau sa vad elogii scrise pe banii dela Pro. Bani facuti de altii, nu de cei care sunt ridicati in slavi. Si, care nu bat Antena decat foarte rar. Dar, sunt promovati ca si cum ar fi liderii televiziunii. Jos propaganda!!!
  • Iuli Iuli
    @stiutorul, de unde ai cifrele?
  • stiutorul stiutorul
    Mai vreti audiente? Asta, ca sa vedeti ca domnul Cabral a batut doar vreo 2 sapt, la inceputul sezonului. Si, ca sa va dati seama cum se face propaganda(platita?!) Pro-ului. Mai vreti?
  • stiutorul stiutorul
    Vrei cateva audiente?
    19 sept CE SPUN ROMANII (18:00-19:00): 20.5 share/5.2 rtg (Antena 1: 22.1 share/5.6 rtg
    20 sept CE SPUN ROMANII (18:00-19:00): 18.8 share/4.8 rtg (Antena 1: 20 share/5.1 rtg
    21 sept CE SPUN ROMANII (18:00-19:00): 19.7 share/4.4 rtg (Antena 1: 20.3 share/4.5 rtg )
    22 sept CE SPUN ROMANII (18:00-19:00): 15.1 share/3.5 rtg (Antena 1: 25.3 share/5.8 rtg )
    23 sept CE SPUN ROMANII (18:00-19:00): 21.7 share/4.1 rtg (Antena 1: 24 share/4.5 rtg
    26 sept CE SPUN ROMANII (18:00-19:00): 4 rtg/17.6 share (Antena 1: 3.8 rtg/16.8 share
    27 sept CE SPUN ROMANII (18:00-19:00): 4 rtg/19.9 share (Antena 1: 4.6 rtg/23.2 share
  • Iuli Iuli
    Pai daca au batut Acces, de ce nu dati si audientele? Eu am vazut ca bateau doar Bravo ai stil, iar intr-o zi erau batuti de Bravo ai stil
  • stiutorul stiutorul
    Realizatorul interviului este clar platit de Protv. Cabral nu vorbeste deloc de Acces Direct. Doar "ziaristul" dvs. Iata o mostra de incompetent sau rea vointa: Cum a pornit Ce spun românii, emisiunea care a depășit Acces Direct? Asta e intrebarea "ziaristului". Halal! Pentru oamenii care lucreaza in media e clar. Vad audientele in fiecare zi. Cabral a batut in primele 2 saptamani ale sezonului de toamna. In rest, a mancat bataitza. Cam rau! Ultimul exemplu: CE SPUN ROMANII (18:00-19:00): 4 rtg/18.2 share (Antena 1: 6.1 rtg/27.6 share ). Asadar, mai rasfiratzi, baieti!!! Banii au miros si vine DNA! Crezi ca se poate ca scriitorii acestui site sa fie obiectivi? Sa nu mai faca toate comenzile PR-ului de la Protv? Sau, schimba numele site-ului in Pagina de Protv!!!

Trimite un comentariu

sus