Skip to main content

BURTIERA LA MINUT. Manipulare la Romania TV după ce Iohannis a mers la Guvern: „Iohannis cere de la Guvern lege pentru amnistie şi graţiere”

 
BURTIERA LA MINUT. Manipulare la Romania TV după ce Iohannis a mers la Guvern: „Iohannis cere de la Guvern lege pentru amnistie şi graţiere”

Burtiere tendenţioase la România TV: „Iohannis cere de la Guvern lege pentru amnistie şi graţiere”, a titrat România TV, pe burtieră, la scurt timp după ce preşedintele a deschis şedinţa de Guvern de astăzi.

Publicitate

Ce s-a discutat de fapt? A cerut preşedintele o lege, aşa cum a titrat postul controlat de Sebastian Ghiţă? Altfel au stat lucrurile:

Klaus Iohannis a deschis azi şedinţa de Guvern, spunând că premierul s-a angajat să nu bage peste noapte pe ordinea de zi ordonanţele legate de graţiere şi de modificare a codurilor penale. Klaus Iohannis: „Premierul mi-a spus ca nu vor fi puse pe ordinea de zi suplimentara aceste chestiuni (ordonanţa de graţiere şi cea de modificare a codurilor penale - n.r.). Subliniez si sper sa fiu in asentimentul premierului, s-a angajat ca aceste chestiuni sa nu fie bagate peste noapte in nici o sedinta de guvern.”

Burtierele România TV lasă însă să se înţeleagă că preşedintele a cerut o lege a graţierii: "Iohannis bate cu pumnul în masă la Guvern pentru legea graţierii", a fost un alt titlu.

Altă burtieră: Cum se răzbună Iohannis în ziua în care „guvernul meu” e audiat

Cu excepţia România TV, posturile TV au avut mesaje simple:

Antena 3 - Iohannis: Am discutat cu premierul despre graţiere

B1 TV: Iohannis: Premierul a promis că nu discutăm despre graţiere

Realitatea TV - Iohannis: sunt mulţumit de felul în care vă faceţi datoria

Ce a declarat Klaus Iohannis (via HotNews):

Klaus Iohannis: Sunt doi elefanti in camera si nimeni nu vorbeste despre ei: Ordonanta de gratiere si cea de modificare a codurilor penale. Evident ca si despre ele am discutat cu premierul de dimineata, mi-a spus ca discutia avusese loc cu anumiti colegi din guvern.

El mi-a spus ca nu vor fi puse pe ordinea de zi suplimentara aceste chestiuni. Subliniez si sper sa fiu in asentimentul premierului, s-a angajat ca aceste chestiuni sa nu fie bagate peste noapte in nici o sedinta de guvern.

Sa fie puse in transparenta, sa fie date spre consultare tuturor entitatilor prevazute de lege, CSM, organizatii profesionale, organizatii ale judecatorilor si, bineinteles, opiniei publice

Este obligatoriu sa discutam aceasta chestiuni. Domnul premier analizase aceste chestiuni si astfel a fost posibil sa ajungem la un consens. Dorim amandoi sa consolidam statul de drept.

GALERIE FOTO

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dozer dozer
    nu stiu daca te intereseaza sau nu un anumit subiect care ar putea fi o stire

    interesanta: Ionhanis,Ponta,Udrea au cont pe Youtube iata ce scrie Iohanis:

    Dragnea minte sau din ce ia scris unui utilizator era ceva de genul: in *** ***

    trebuie sa ma intilnesc cu merkel
  • Gigel Gigel
    recupereaza banii in 2 minute de reclama in prime-time
  • Darrr Darrr
    ce se mai aude cu sesizarile alea ? stie cineva ceva ?
  • Willy Brandt Willy Brandt
    Ilie Huban : de doi ani nu mai e Basescu presedinte . Ti s-a blocat rotita ?

    Pariez ca ai 56 de ani si te uiti la RomaniaTV cand te intorci de la barul satesc unde te trece pe caiet pana iti vine alocatia sociala .
  • Catalin J. Catalin J.
    Am vazut inregistrarea cu preseditele si premierul.
    Eu si probabil si altii apreciem aceasta stire, personal acum am aflat de autoarea Iulia Bunea, si as cosuma acest gen de continut.
    Consider ca e mai relevant sa vedem cum se raporteaza presa pe diferite subiecte si sa judece fiecare, decat doar sa citim consideratiuniunile unora.
    Vad in doamna Iulia un potential de credibilitate. Mult succes!!!!
  • Ilie Huban Ilie Huban
    Nu mai vrem sa-l vedem pe băsescu.A nenorocit România și noi ascultăm,în continuare,minciunile!
  • nicu nicu
    Si totusi rtv are dreptate. Iohanis a cerut ca pentru gratiere sa fie o lege si nu o OUG
  • Uwe Uwe
    Să nu lăsăm să treacă această zi fără o sesizare la CNA împotriva Romania TV. Se poate face aici: www.cna.ro/Formular-de-sesizare-Radio-TV.html
    Informați necesare:
    Data difuzării: 18/01/2017
    Ora difuzării: 10:20
    Denumirea emisiunii: România TV News 10.00
    >>> Model de sesizare de la iosif Iosif Prodan (mulțumim!):
    "În timpul ședinței de guvern din 18/01/2017, la care a fost prezent și președintele Klaus Iohannis, România TV a titrat pe burtieră: „Iohannis cere de la Guvern lege pentru amnistie și grațiere”
    Declarația președintelui, făcută verbal și transmisă în direct, a fost complet diferită. Acesta a cerut ca, dacă Guvernul va decide să propună o astfel de lege, aceasta să fie pusă în consultare publică.
    Burtiera prezentată de România TV este mincinoasă și tendențioasă, având scopul evident de a dezinforma publicul."
  • Codreanu Laurentiu Codreanu Laurentiu
    alex, ai grija ce-ti doresti, respectiv 5 ani pt raspandirea de informatii false
  • Radu Radu
    Salut,
    Se poate va rog ora si ziua emisiunii, sunt cerute in formularul de sesizare CNA.
    Multumesc
  • alex2 alex2
    de ce va agitati asa tare? rtv e un post al psd-ului, cna e un alt "post" al psd-ului. doar posturile care supara partidul care are puterea sunt amendate.
    asa patea a3 in urma cu mai multi ani. de cand s-a dat pe brazda puterii, psd in acest caz, s-a facut liniste si la amenzi, indiferent ce fac ei pe post.
  • Ion Ion
    Daniela vezi aici http://www.cna.ro/Formular-de-sesizare-Radio-TV.html
  • dan andrei dan andrei
    Somn usor, CNA!...
  • Alex Alex
    Trebuie ca lumea să reclame și să pună presiune: https://campaniamea.de-clic.ro/petitions/cere-cna-sa-retraga-licenta-de-functionare-televizionilor-care-prezinta-stiri-false?bucket&source=facebook-share-button&time=1484740040
  • beny77 beny77
    Alo CNA , ce facem ,dormim ............umblam si noi la amenzi !

Trimite un comentariu

sus