Skip to main content

UPDATE. Patru posturi au dat Live din cimitir: RTV, Antena 3, Etno şi Antena Stars. Înmormântarea Ilenei Ciuculete, în direct, pe larg, pe România TV. Imagini de lângă sicriu, lacrimi în direct şi corespondenţe din cimitir

 
UPDATE. Patru posturi au dat Live din cimitir: RTV, Antena 3, Etno şi Antena Stars. Înmormântarea Ilenei Ciuculete, în direct, pe larg, pe România TV. Imagini de lângă sicriu, lacrimi în direct şi corespondenţe din cimitir

16.15. Antena 3 şi România TV dau imagini cu sicriul coborât în groapă. Din nou planuri apropiate cu mama artistei dispărute. Pe Etno TV, cadre cu groparii din mormânt.

Publicitate

Ora 16.00. Cortegiul ajunge la cimitir. În direct intră şi Antena 3. Imaginile cu sicriul sunt pe România TV (cu prim planuri cu mama artistei), pe Antena 3, pe Antena Stars şi pe Etno TV. Pe una dintre imagini, se observă o ziaristă cu microfonul în mână, urcată pe unul dintre morminte pentru a vedea mai bine. Imagini cu mama îndurerată lângă sicriu (şi la România TV, şi la Antena 3 şi la Etno TV).

Camerele de luat vederi sunt foarte aproape de mormânt, printre membrii familiei. Într-un cadru, se vede o ziaristă care ţine microfonul printre un preot şi un membru îndurerat al familiei.

Ora 15.20. Imagini live de la cimitir apar, într-o fereastră mică pe ecran, şi la B1 TV şi Antena 3.

Ora 14.35-15.00. Trei posturi dau în direct funeraliile.

România TV anunţă "IMEDIAT: Momente impresionante din cimitir". Pe o muzică de jale, sunt transmise imagini din cimitir, dar şi cu maşina funerară şi convoiul funerar. Imagini în prim-plan cu chipul îndurerat al mamei.

Şi Antena Stars transmite în direct, cu cadre foarte apropiate, luate chiar de lângă maşina mortuară. La o slujba de Veşnica Pomenire, camera este chiar lângă preoţii care oficiază. Reporterul Antena Stars trasnmite chiar de lângă mormântul unde urmează a fi adus trupul Ilenei Ciuculete.

Pe Etno TV e dată muzică lăutărească pe fundal - Deschide gropare mormântu'. Plus imagini de la cimitir. Burtiera: Imagini cutremurătoare de la funeraliile Ilenei Ciuculete de la Cimitirul Străuleşti 2.

GALERIE FOTO. Imagini de la înmormântarea Ilenei Ciuculete, pe posturile de ştiri, dar şi pe Etno TV şi Antena Stars.

Ora 11.00. România TV transmite, pe larg, înmormântarea artistei Ileana Ciuculete. Imagini din biserică, prim planuri cu mama îndurerarată, melodii de jale cântate în studio, cu ochii în lacrimi de Saveta Bogdan, corespondenţe din cimitir, de lângă cruce.

Participanţi la funeralii, printre care Elena Merişoreanu, au intract în direct, de lângă capelă, cu ochii în lacrimi. Reporterul România TV era în cimitir, lângă crucea artistei, şi lua declaraţii celor din preajmă.

În studio, Saveta Bogdan cânta o melodie tristă, în timp ce pe ecran erau imagini cu mama îndurerată.

Funeraliile sunt subiectul zilei la România TV. La 11.40, s-a trecut la alt subiect, nu înainte de a anunţa telespectatorii că "Vom difuza, din oră în oră, imagini de la înmormântarea artistei".

Înmormântarea artistei era şi pe Antena Stars şi Etno TV. Postul de muzică populară şi-a avertizat publicul că "Urmează imagini care pot afecta emoţional telespectatorii", după care a dat cadre apropiate cu mama artistei, plângând lângă sicriu.

Potrivit Codului de reglementare în audiovizual, "Orice persoană are dreptul la respectarea intimităţii în momente dificile, cum ar fi o pierdere ireparabilă sau o nenorocire",

Conforma aceleiaşi reglementări, "În cazul situaţiilor de suferinţă umană, al dezastrelor naturale, accidentelor sau al actelor de violenţă, furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia de a respecta imaginea şi demnitatea persoanelor aflate în astfel de situaţii.

În trecut, Consiliul Naţional al Audiovizualului a atenţionat posturile TV în legătură cu imaginile de la înmormântări, mai ales în ceea ce priveşte prezentarea cadrelor cu familia îndurerată. În cazul Colectiv, de exemplu, posturile TV au respectat recomandarea CNA şi rugăminţile familiilor legată de imaginile de la funeraliile victimelor. România TV a difuzat atunci respectat atunci "apelul la decenţă" al familiilor şi al CNA: au dat câteva cadre, dar foarte puţine.

Ulterior, România TV a difuzat imagini de la înmormântarea femeii de serviciu care a murit în incendiu, motiv pentru care a şi fost amendată de CNA.

Celelalte posturi de ştiri abordau, la ora 11.00, alte subiecte: jocul Balena Albastă (la B1 TV) şi un caz cu focuri de armă la aeroportul internaţional Orly, din Paris, la Digi 24, Realitatea TV şi Antena 3.

GALERIE FOTO. Posturile la ora 11.00, în Burtiere la minut:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Viorel Viorel
    imi apare o ferestruica cum ca pagina de media vrea sa imi dea nush ce stiri, tot dau ca nu ma intereseaza dar tot apare? ati fost hack-uit? sau de ce tot apare?
  • Livia Pila Livia Pila
    Cred ca era extrem de potrivit ca pentru un comentariu calificat sa se recurga la serviciile lui Ion Cristoiu.
  • sgiu sgiu
    Cam exagerate imaginile de la rtv si etno.
    Insa doar azi,si poate maine de la înmormântare.Ca azi o îngroapă.
    De luni,liniste va fi!

Trimite un comentariu

sus