Skip to main content

AUDIENŢE România - Irlanda de Nord aduce o premieră pentru Prima TV: postul, locul doi pe intervalul Românii au talent. Vârfuri de un milion la meci

 
Sursa foto: Hepta.ro, via Spotmedia
Sursa foto: Hepta.ro, via Spotmedia

AUDIENŢE. Premieră pentru Prima TV. Cu meciul România - Irlanda de Nord (scor 1-1), Prima TV a reuşit performanţa de a fi, pentru prima dată, pe locul doi în topul audienţelor pe intervalul Românii au talent, de pe Pro TV.

Publicitate

Meciul s-a intersectat pe tot intervalul (21.45-23.45) cu Românii au talent şi a fost pe poziţia a doua pe toate segmentele de audienţă: atât la nivelul întregii ţări, cât şi la oraşe şi pe publicul comercial.

Românii au talent a fost cea mai urmărită emisiune (aproape două milioane de români pe intersecţia cu meciul), dar şi cifrele Prima TV (locul doi) au fost cu mult peste media obişnuită a televiziunii: peste 700.000 de români s-au uitat la amicalul de pe Arena Naţională.

Locul doi în clasamentul general, Prima TV anunţă şi un target pe care a reuşit să fie cu meciul pe primul loc: bărbaţii între 21 şi 59 de ani de la oraşe. 

Cum s-a împărţit audienţa pe intervalul meciului România - Irlanda de Nord?

La nivelul întregii ţări, partida a fost urmărită de peste 700.000 de români în fiecare minut. Pe intervalul meciului, Românii au talent a fost cel mai vizionat program, cu aproape două milioane de telespectatori pe post. 

Topul a fost completat de Kanal D (670.000) şi de Antena 1 (465.000).

Vârful de audienţă al partidei România - Irlanda de Nord: un milion de telespectatori la minutul 22.28, potrivit celor de la Prima TV.

La oraşe, meciul a atras 425.000 de telespectatori în faţa televizoarelor, în timp de la Românii au talent se uitau peste 1,1 milioane.

Şi în mediul urban, în clasament au urmat Kanal D şi Antena 1.

Pe publicul comercial 21-54 de ani urban, partida România - Irlanda de Nord a fost văzută de 230.000 de telespectatori în fiecare minut. Prima poziţie a fost tot a programului Românii au talent, cu cifre aproape duble: 400.000 de telespectatori.

Pe acest target, Antena 1 a fost pe poziţia a treia, cu 130.000 de telespectatori, iar pe patru au fost cei de la Kanal D.

Audienţe Românii au talent: vârfuri de aproape trei milioane

Dincolo de intersecţia cu meciul, emisiunea de pe Pro TV a început la 20.30 şi s-a terminat după miezul nopţii. Care a fost media întregului program?

Partida România - Irlanda a "subţiat" destul de puţin audienţa Pro TV, iar cifrele talent-show-ului prezentat de Pavel Bartoş şi de Smiley s-au menţinut ridicate.

Potrivit datelor Pro TV, media de audienţă a întregii emisiuni a fost de aproape 2,1 milioane de români pe minut (în condiţiile în care ediţiile din săptămânile trecute din acest sezon au fost în jur de 2,3 milioane de români la emisiunea cu Andra, Andi Moisescu, Mihai Bobonete şi Dragoş Bucur în juriu).

Vârful de audienţă? În minutul de aur, la 20.56, se uitau la Românii au talent peste 2,8 milioane de telespectatori.

sadd

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus