Skip to main content

CNA. Vibe FM va avea un nou nume. Revine la dance şi devine partener cu festivalul Tomorrowland

 
CNA. Vibe FM va avea un nou nume. Revine la dance şi devine partener cu festivalul Tomorrowland

CNA. Vibe FM va avea un nou nume. Solicitarea postului deţinut de S.C Radio XXI SRL a fost aprobată cu voturi în unanimitate în şedinţa Consiliului Naţional al Audiovizualului din 15 iunie.

Publicitate

Vibe FM se va numi One World Radio şi revine la formatul „tematic-dance”, după ce în urmă cu şase ani a solicitat CNA-ului să difuzeze muzică soft. Detalii, AICI.

De asemenea, reprezentanţii radioului au anunţat că schimbarea se produce ca urmare a parteneriatului cu festivalul Tomorrowland, unul dintre cele mai populare din lume.

Practic, One World Radio va difuza timp de două ore pe zi informaţii despre acest festival. De emisiuni se vor ocupa DJ din România.

Andrada Burdalescu, reprezentantul postului în şedinţa CNA, a anunţat că parteneriatul este realizat alături de Olanda şi Elveţia, iar postul de radio se va lansa simultan în România şi cele două ţări menţionate.

Proiectul a fost lansat iniţial în 2019 în Belgia, pentru a marca 15 ani de Tomorrowland. Ulterior nu s-a mai extins şi în alte ţări din cauza pandemiei. 

Andrada Burdalescu (reprezentat Vibe FM), în şedinţa CNA:

„Vă cerem să fiţi de acord ca Vibe FM să revină la formatul iniţial, la format dance, de această dată într-o variantă de festival şi în parteneriat cu cel mai mare festival din lume - Tomorrowland.

Ne-am gândit la un proiect care să ofere o experienţă nouă, să fie un soi de refugiu.

Parteneriatul este gândit cu One World Radio, acesta este partenerul oficial al Tomorrowland şi este un proiect care le oferă fanilor din întreaga lume posibilitatea de a retrăi experienţa Tomorrowland în fiecare zi.

Prin acest parteneriat, România devine parte a unei comunităţi globale reunite în jurul festivalului. De altfel, deloc întâmplător, lansarea acestui proiect este gândit să se lanseze simultan în mai multe ţări: România, Olanda şi Elveţia s-au grupat în încercarea de a le oferi telespectatorilor experienţa unui radio fără graniţe - aşa este One World Radio.

Vor fi şi alte ţări care se vor alătura acestui proiect, dar mai la vară. Sunt programe transmise simultan din ţări diferite. Noi vom livra un program local de două ore, în încercarea de a fi parte din această comunitate globală.”

CITEŞTE ŞI: Vibe FM va deveni un post cu muzică „soft gold”

CITEŞTE ŞI: Vibe FM şi-a schimbat oficial profilul. Postul a trecut de la dance, la soft gold

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Daniel Dănciulescu Daniel Dănciulescu
    Pentru Robert: Mai avem de asteptat.
    Vezi aici mai multe info:
    https://www.hdsatelit.com/2018/09/in-romania-tranzitia-de-la-radio.html
  • Catalin Catalin
    Pentru ce va mai trebuie DAB cand exista internet in peste 90% din suprafata tarii?
  • Maximilian Luca Maximilian Luca
    @Robert,
    Aici peretele!

    Presupunerea ta este corectă!
    Oficialitățile sunt vădit nemulțumite de interesul scăzut pe care l-a suscitat standardul DVB-T, și sunt reticente în a extinde emisia T-DAB, deși în cazul radioului avem totuși alți jucători și o piață diferită decât cea a TV-ului.

    Suporteri ai T-DAB sunt producătorii auto, care includ receptoare DAB în toate mașinile noi.

    Deocamdată la noi se va folosi și pe mai departe banda FM/VHF pentru emisiile terestre, și, probabil, vom avea alocări de noi frecvențe în această bandă.

    Banda lungă este ca și moartă, iar în benzile de lungime medie emit doar stațiile radioului național (există și mici excepții: Micul Samaritean, Vocea Speranței, mai prind și ele câte un locșor pe benzile medii).

    Dau legătura plafonului!
    .
  • teodor teodor
    Pînă se implementează la noi așaceva universul osă treacă la un alt nivel.
  • Robert Robert
    La noi in Romania se mai lanseaza secolul asta benzile de radio DAB si DAB+ !? Tot in LW, AM si FM, ramanem pe viata? Intreb si eu perete si plafonul!

Trimite un comentariu

sus