Skip to main content

În culisele pieţei negre. Un nou sezon de documentare de investigaţie "Ilegal" începe vineri, la National Geographic

 
În culisele pieţei negre. Un nou sezon de documentare de investigaţie "Ilegal" începe vineri, la National Geographic

Faţă-n faţă cu interlopii. Jurnalista Mariana van Zeller se întoarce la National Geographic cu un nou sezon de documentare de investigaţie, a anunţat postul de televiziune.

Publicitate

Ce subiecte abordează jurnalista? Escrocheriile romantice, traficul de metamfetamină, traficul ilegal de marijuana, furturile de maşini sau cluburile de motociclişti infractori.

Noul sezon al seriei „Ilegal cu Mariana van Zeller“ debuteză vineri, 25 februarie, de la 22:00, pe National Geographic. Episoadele vor fi difuzate săptămânal, în fiecare seară de vineri. 

Cum acţionează reţelele ilegale de pe piaţa neagră? Şi ce mecanisme interne ascunde economia subterană globală care învârte trilioane de dolari? 

La aceste întrebări caută răspuns jurnalista Mariana van Zeller, câştigătoare a premiilor Peabody şi duPont: 

„A fost extrem de dificil să filmăm un întreg sezon din serialul “Ilegal” în timpul unei pandemii globale, însă în ultimul an a avut loc o adevărată explozie a pieţelor negre şi cred că ne-am dat seama rapid cu toţii că acest serial a devenit mai relevant ca oricând.

În acest sezon al doilea, am reuşit să pătrundem şi mai adânc în reţelele interlope din întreaga lume”.

Primul sezon al seriei documentare „Ilegal cu Mariana van Zeller” a fost câştigător al premiului Gracie în 2021 pentru cel mai bun reporter/corespondent  şi a primit o nominalizare la premiul Critics Choice Real TV în 2021 pentru cel mai bun show de crimă/justiţie. Serialul a fost, de asemenea, nominalizat la premiile Emmy în 2021 la categoria „Outstanding Business and Economic Documentary”.

Seria documentară care dezvăluie cum acţionează cele mai periculoase pieţe negre de pe planetă este produsă pentru National Geographic de Muck Media

Din partea Muck Media, producători executivi sunt Mariana van Zeller, Darren Foster şi Jeff Plunkett. 

Din partea National Geographic, Bengt Anderson este producător executiv; Matt Renner este vicepreşedinte de producţie; Alan Eyres este vicepreşedinte senior de producţie şi dezvoltare.

Care sunt subiectele abordate, episod cu episod?

Primul episod al seriei explorează piaţa neagră a marijuanei. În 2016, California a început un experiment social masiv: legalizarea marijuanei. Dar după patru ani, piaţa neagră este de trei ori mai mare decât cea legală. 

Mariana van Zeller pătrunde în această lume în încercarea de a afla ce s-a întâmplat, cine profită şi ce grupuri se întrec pentru a satisface cererea în creştere. Urmând un lanţ de aprovizionare subteran de la cultivatori la distribuitori, ea călătoreşte prin vestul sălbatic al marijuanei.

Alte subiecte abordate în cadrul seriei:

Piaţa neagră a chirurgiei plasticejurnalista descoperă o conexiune între criminali, medici şi decesele pacienţilor. 

Escrocherii romanticeNumai în 2020, escrocheriile romantice au lasat americanii fără 600 de milioane de dolari. Ancheta Marianei o poartă în Ghana, unde se va întâlni cu o bandă infracţională care caută victime cu venituri mari în aplicaţiile de dating şi pe reţelele de socializare. 

Cluburi de motociclişti infractori - Jurnalista intervievează membrii a trei cluburi mari, precum şi agenţii ATF şi contactele cartelurilor, pentru a afla mai multe despre legăturile de sânge şi fraternitate care alimentează aceste grupuri.

MetanfetamineÎn acest episod, Mariana descoperă un adevărat univers al fabricării de metamfetamină situat într-un laborator masiv condus de carteluri din statul mexican Sinaloa. Jurnalista va urmări drumul acestor droguri până când ajung la consumatorii din Statele Unite. Ghidul ei este un dealer viclean, fumător de metamfetamină, al cărui imperiu de contrabandă se întinde de pe o coastă pe alta. Unii se îmbogăţesc, în timp ce alţii mor. 

Supremaţia albăÎn timp ce America se străduieşte să scape de trecutul ei de supremaţie albă, Mariana porneşte într-o cursă de demascare a unei mişcări clandestine care prevesteşte un viitor şi mai violent. 

Maşini furatePeste 750.000 de maşini sunt furate în fiecare an în Statele Unite – una la fiecare 42 de secunde – multe dintre ele fiind vândute în străinătate. 

Reginele cocaineiNu drogurile i-au atras atenţia Marianei de data aceasta, ci noua tipologie de narcotraficanţi femei, care încep să câştige tot mai mult teren, fiind cunoscute şi sub pseudonimele de las jefas sau şefele.

Mafia AmazonuluiMariana călătoreşte în inima pădurii tropicale amazoniene pentru a expune reţelele responsabile pentru o serie de crime recente şi distrugerea ilegală a junglei. 

Piraţii oceanelor Puţini americani realizează că până la 30% din fructele de mare pe care le consumă au fost prinse ilegal. Mariana intră în vânătoarea globală a acestor piraţi, care câştigă miliarde în fiecare an în timp ce distrug oceanele. Călătoria ei o va duce din porturile Boston şi Vigo, Spania, pe coasta de vest a Africii, în încercarea de a înţelege cum fruncţionează aceşti actori şi de ce este atât de dificil să fie opriţi.

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Milig Milig
    Reale sunt audientele postacule. Bucatarii Zero Umiliti !
  • Mile Mile
    Oare sunt reale

Trimite un comentariu

sus