Skip to main content

VIDEO. Las Fierbinţi începe noul sezon. Toma Cuzin: „În Firicel am adus toată viaţa mea de până în armată...”

 
Actorul Toma Cuzin, în hainele lui Firicel, personajul pe care îl interpretează pe platourile de filmare ale serialului Las Fierbinţi de la Pro TV / foto: arhiva personală
Actorul Toma Cuzin, în hainele lui Firicel, personajul pe care îl interpretează pe platourile de filmare ale serialului Las Fierbinţi de la Pro TV / foto: arhiva personală

De astă seară, de la ora 20.30, revine la Pro TV serialul Las Fierbinţi. Producţia are deja 12 ani de existenţă şi a ajuns la sezonul cu numărul 23. În continuare înregistrează audienţe-record, aşa că l-am întrebat pe Toma Cuzin, la #InterviulLunii realizat în studio-ul de podcast de la #PaginaDeMedia, „Ce anume din Las Fierbinţi i-a dat senzaţia că o să fie un proiect de mare succes?”. „Felul în care era conturat personajul şi capacitatea mea de a înţelegi foarte bine această psihologie. În Firicel am adus toată viaţa mea de până în armată”, a spus actorul.

Publicitate

Toma Cuzin:Mi-am dat seama că va fi un serial foarte bun din felul în care era conturat personajul meu, Firicel. Iniţial nu am apucat să citesc atunci tot scenariul...

Secvenţele care mi s-au dat cu el erau atât de bine scrise şi atât de bine descrise, încât nu avea cum să nu aibă succes. Atât de bine era conturat acest Firicel încât l-am proiectat pe 50 de ani. Am reuşit să-i văd viaţa”.

VIDEO. Toma Cuzin: „Mi-au spus că este un băiat de la ţară" 

Actorul a povestit descrierea pe care i-au făcut-o cei din producţia serialului, la casting şi apoi înainte de începerea filmărilor.

Toma Cuzin: „Mi-au spus despre el că este un băiat de la ţară, un beţiv, în vârsta de vreo 30 de ani”.

Acestea sunt datele personale despre Firicel, pe care i le-a dat Mimi Brănescu, scenaristul de atunci.

Toma Cuzin: „Dar atunci când un personaj este bine scris nu ai nevoie de didascalii multe, textul şi ce spune personajul îl definesc”.

VIDEO. Toma Cuzin a povestit şi cum s-a conturat cuplul Firicel-Celentano (interpretat de actorul Adrian Văncică)

Paginademedia.ro: Tu cât ai pus de la tine în acest personaj?

Cuzin Toma: Capacitatea mea de a înţelege foarte bine această psihologie a oamenilor din mediul rural. Mi-a fost foarte uşor. În Firicel am adus toată experienţa şi toată viaţa mea de până în armată şi puţin de după armată.

Paginademedia.ro: Cuplul cu Adrian Văncică alias Celentano a fost de la început gândit aşa?

Cuzin Toma: Nu. Personajele noastre, de exemplu, apăreau doar în episoadele unu şi doi şi mai aveam apariţii şi prin episodul şase. Abia după aia, din sezonul doi, au fost şi ele scrise ca personaje principale şi ne-au făcut cuplu, şi asta pentru că au văzut să am colaborat foarte bine.

Am fost un cuplu în primul rând prin felul în care am lucrat. Eu sunt genul de actor care niciodată nu se preocupă să fie bine, ci eu sunt foarte atent la cum joacă partenerul şi în ce direcţie îşi construieşte el personajul.

Sunt atent să-l ajut prin felul în care îi spun textul. Şi el la fel. Este atât de bun partener şi actor, încât ne-am construit natural. Şi asta ne-a făcut să fim un cuplu de succes: dorinţa să-l ajutăm pe celălalt.

Era cât pe ce să plece în Anglia, să rateze Las Fierbinţi

Paginademedia.ro: Te-ai temut vreodată că vei ieşi din proiect?

Cuzin Toma: Nu, niciodată. Eu când am intrat în proiect şi când mi-am asumat să fac meseria asta, fie în cinematografie, fie la teatru, am ştiut că n-ar trebui să caut succesul, ci performanţa. Trebuie să fii foarte conştient că vor fi tot timpul alte personaje principale şi alţi actori noi.

Şi mi-am asumat de la început acea luare de la zero de fiecare dată. Asta le şi spun de multe ori tinerilor: „Bucură-te acuma, că mâine nu te mai cunoaşte nimeni. Mâine o să intri în depresie”.

Probabil dacă intram în Las Fierbinţi de la început, poate nu mă dezvoltam aşa, poate nu ajungeam să fac performanţa pe care am reuşit să o fac. Dar am avut ocazia să mă dezvolt şi nu mi-a fost frică. Pentru că nu am căutat succesul personal niciodată şi nu m-a interesat să am un rol principal sau nu.

GALERIE FOTO. Toma Cuzin: „Notorietatea câştigată în Las Fierbinţi este perfectă pentru ceea ce fac la Film în Sat”

Toma Cuzin a mărturisit care este cea mai mare recunoştinţă legată de serialul Las Fierbinţi:

„Fără să îmi dau seama din prima, cred că am ales acest drum (să fie actor, n.r.) tocmai pentru a putea să fac ce fac astăzi cu Festivalul Film în Sat.

Cred că este datoria mea să ajut şi alţi oameni, aşa cum spun şi în campania «Dacă eu pot poţi şi tu». Dacă ea am avut un câştig atât de mare şi social, şi profesional, şi personal, prin renunţarea la a-mi fi ruşine, prin creşterea şi evoluţia mea datorate culturii şi educaţiei.

Şi notorietatea câştigată în Las Fierbinţi este perfectă pentru ceea ce fac. Sunt convins că acesta este unul dintre rolurile mele. Şi dacă nu voi face asta aş fi egoist, meschin şi o să mă judec. Şi nu prea-mi place să mă judec...

După ce am început să fac filme şi să mă reîntorc în Gorj, ăsta a fost gândul meu dintotdeauna: să pot să fac asta. Iar pentru asta trebuia să dăbândesc o notorietate, iar notorietatea o dobândeşti aici, în România, nu în altă parte”.

Ce spun actorii despre noile aventuri ale personajelor lor

Leonid Doni, despre Robi: „A murit vechiul Robi... A murit ca să facă loc noului Robi. Dorele, eu vreau să-mi schimb total viaţa. La 360 de grade”.

Adrian Văncică, despre Celentano: „În urma unei discuţii aprinse cu soacra sa, Celentano va încerca să renunţe la atitudinea indolentă şi va munci din greu pentru a-şi recâştiga reputaţia de meşter bun şi serios. Rămâne de văzut dacă acesta se va ţine de promisiune şi va termina de văruit peretele vecinului”.

Ce se întâmplă cu Geanina, la debutul noului sezon: este dornică de o schimbare... fizică. Păcălită fiind de Giani (interpretat de Constantin Diţă) că i-au crescut urechile, Geanina va apela la „terapia cu fotoni” făcută de Nicu, care i-a alimentat percepţia asupra înfăţişării ei: „În afară de faptul că ai urechile mai crescute... nu e nicio diferenţă!”.

GALERIE FOTO. Din 2 octombrie, Toma Cuzin vine şi în cinema, în noul film regizat de Tudor Giurgiu: „Libertate”

Unul dintre cele mai recente roluri realizate de actorul Toma Cuzin este pentru noul film regizat de Tudor Giurgiu, „Libertate”, ce va avea premiera de gală la 2 octombrie, la Sala Palatului din Capitală, eveniment pentru care s-au şi pus bilete în vânzare.

Filmul „Libertate” spune povestea evenimentelor mult prea puţin cunoscute care s-au petrecut la Revoluţie, în Sibiu, în decembrie 1989.

„În haosul şi panica generate de protestele mulţimii împotriva autorităţilor, o unitate de miliţie devine ţinta unui asalt violent care degenerează într-o confruntare sângeroasă între soldaţi, miliţieni, securişti şi civili. Încercând să scape de asediu, căpitanul de miliţie Viorel e capturat şi acuzat că e terorist” - se arată în sinopsis.

Transcrierea interviului a fost realizată cu ajutorul soluţiei Vatis.Tech 

CITEŞTE ŞI

VIDEO. Toma Cuzin: „Acum 12 ani, când am început Las Fierbinţi, am fost chemat la un film în Anglia, la care am renunţat. Am avut intuiţie”

Las Fierbinţi, pe platourile de filmare. Ce fac actorii până revine serialul la Pro TV

Toma Cuzin: „Firicel din Las Fierbinţi sunt eu, acum 30 de ani, fără cultură”. Cum a trecut de la miner la balerin şi apoi la actor. Anul acesta reia festivalul de film din satul natal

Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.ro Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus