Skip to main content

Doliu în televiziune. S-a stins Horia Enăşel

 
Doliu în televiziune. S-a stins Horia Enăşel

S-a stins Horia Enăşel, un jurnalist cu peste 30 de ani de experienţă în presa scrisă şi televiziune, care a lucrat la titluri precum Cotidianul, Pro TV, Naţional TV sau B1 TV. 

Publicitate

Horia Enăşel a lucrat pe politică externă la începutul anilor 90, la ziarul Cotidianul, lansat la acea vreme de Ion Raţiu. Enăşel a lucrat ulterior la Pro TV, ca producător, iar mai apoi s-a implicat în lanasrea unor televiziuni precum B1 TV şi Naţional TV. 

 A fost director de ştiri la B1 TV, la începuturile postului şi directorul canalului de ştiri N24, deţinut de fraţii Micula.

În anul 2010, s-a alăturat trustului Adevărul Holding, care începuse să îşi dezvolte un departament de producţie de ştiri. 

Horia Enăşel se stabilise de mai mulţi ani în Belgia, la Bruxelles. 

Vestea trecerii sale în nefiinţă a atras zeci de mesaje de condoleanţe pe pagina sa de Facebook, de la foşti colegi din media. 

„Horia, nu ştiu ce naiba s-a întâmplat, dar vestea despre plecarea ta este genul ăla de breaking news care te lasă mut şi pe care-l anunţi cu lacrimile înnodate în gât. Habar n-am ce ofertă ţi-o fi făcut Bărbosu' de te-ai grăbit aşa, dar tot cu noi ai început prima emisie la N24. Acum 20 de ani. Aici, pe pământ. Să-ţi fie linişte.”, a scris jurnalista Laura Nureldin, acum prezentatoare a Observatorului de pe Antena 1. 

Şi Dorothea Ionescu, om de media, în prezent membru în Consiliul de Administraţie al TVR, şi-a exprimat de asemenea condoleanţele. „Du-te cu bine, Horia, dragã! Dumnezeu sã-ţi poarte paşii în veşnicie. Mulţumesc pentru răbdarea şi înţelepciunea şi generozitatea cu care m-ai însoţit în cei mai zăpăciţi ani de ucenicie. Nepreţuit ajutor!”

„Aveam 19 ani când am păşit în biroul lui Horia Enesel, la Naţional TV. Mi-a oferit aripi, m-a învăţat să zbor, m-a provocat să cresc şi m-a impresionat prin echilibrul dintre profesionalism şi umanitate. Dumnezeu să îl odihnească în pace. Condoleanţe familiei”, a scris o fostă colegă. 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus