Skip to main content

Ilie Şerbănescu, fost ministru al reformei în guvernul Ciorbea, a murit. A fost realizatorul „Rătăciţi în tranziţie” de la Pro TV şi directorul Ziarului Financiar la finalul anilor '90

 
Ilie Şerbănescu, fost ministru al reformei în guvernul Ciorbea, a murit. A fost realizatorul „Rătăciţi în tranziţie” de la Pro TV şi directorul Ziarului Financiar la finalul anilor '90

Ilie Şerbănescu, economist şi fost ministru al reformei la finalul anilor '90 în Guvernul condus de Victor Ciorbea, a murit. El a fost realizatorul emisiunii Rătăciţi în tranziţie la Pro TV şi directorul Ziarului Financiar la finalul anilor '90 şi începutul anilor 2000, scrie mediafax.ro.

Publicitate
Fostul analist economic avea 81 de ani. Înmormântarea va avea loc miercuri, 10 aprilie, la Mănăstirea Caşin din Bucureşti, notează libertatea.ro.

Ilie Şerbănescu a fost ministrul Reformei, preşedinte al Consiliului pentru Reformă, în cabinetul Ciorbea remaniat (5 decembrie 1997-17 aprilie 1998). De asemenea, el a publicat articole de analiză la ziarele cu profil economic şi financiar.

Cine a fost Ilie Şerbănescu?

Publicistul şi analistul economic Ilie Şerbănescu s-a născut la 20 iunie 1942. El a absolvit Academia de Studii Economice Bucureşti, apoi, în 1978, a devenit doctor în economie, a notat Agerpres.

Ilie Şerbănescu este autor al lucrărilor „Corporaţiile transnaţionale” (1978), „Terra portret în alb-negru” (1980), „Reforma economică în România: jumătăţile de măsură dublează costurile sociale” (1994), „Manifestul partidului imobilist” (1996), precum şi a peste 1.500 de articole şi studii asupra reformei postdecembriste din România.

Potrivit ZF.ro, el a fost unul dintre cei mai cunoscuţi ziarişti ai celebrei publicaţii Lumea din perioada comunistă, care scria despre subiecte importante internaţionale.

După Revoluţie, el a condus Tineretul Liber, a avut emisiuni la Pro TV şi Pro FM, a fost ministrul al Reformei în cabinetul Radu Vasile, iar la finalul anilor 90 şi începutul anilor 2000, a fost director al Ziarului Financiar

 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus