Skip to main content

ANIVERSARE. Cinemaraton împlineşte 7 ani de emisie. Program special în memoria compozitorului Adrian Enescu

 
Adrian Enescu  (n.31 martie 1949 - d.19 august 2016) / foto: Cinemagia.ro
Adrian Enescu (n.31 martie 1949 - d.19 august 2016) / foto: Cinemagia.ro

ANIVERSARE. Cinemaraton împlineşte 7 ani de la lansare. Postul de televiziune dedicat filmului românesc, parte a Grupului Clever, va aniversa pe 30 martie 7 ani de emisie.

Publicitate

În zi aniversară, Cinemaraton va avea un program special în memoria compozitorului de muzică de film Adrian Enescu (n.31 martie 1949 - d.19 august 2016).

El este cel care a semnat muzica unor filme româneşti cum ar fi Tănase Scatiu, Ringul, seria Ardelenii sau Semnul Şarpelui.

De curând, canalul dedicat producţiilor româneşti, a lansat un concurs pentru cinefili, care se desfăşoara în perioada martie-iunie.

Citeşte şi: Cinemaraton, concurs pentru cinefili. Ce premii sunt puse la bătaie?

Din 2017 de când s-a lansat televiziunea au fost difuzate peste 1000 de dilme româneşti anual.
 
Adrian Bucă, director Cinemaraton:

“Celebrăm 7 ani de pasiune şi creativitate puse în slujba filmului românesc din toate timpurile. În această călătorie, am explorat împreună bogăţia şi diversitatea cinematografiei româneşti, aducând în atenţia publicului opere de artă, filme de patrimoniu, dar şi filme de dată recentă, premiate la festivalurile internaţionale. 

Am fost martori la evoluţia cinematografiei româneşti, susţinând regizori talentaţi, actori remarcabili şi echipe de producţie dedicate. În aceşti 7 ani, Cinemaraton nu a fost doar o destinaţie pentru cinefili, ci şi un loc de întâlnire pentru cei pasionaţi de arta cinematografică.

Am construit o comunitate unită de dragostea pentru film, o comunitate care continuă să crească. La 7 ani de Cinemaraton TV, vă propunem un concurs cu premii pe site-ul cinemaraton.ro în care telespectatorii pot vota filmul lor preferat”.

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus