Skip to main content

CNA, reacţie în cazul unei jurnaliste Digi24, agresată de fostul prefect al judeţului Gorj: Cerem Poliţiei să investigheze cu celeritate faptele

 
CNA, reacţie în cazul unei jurnaliste Digi24, agresată de fostul prefect al judeţului Gorj: Cerem Poliţiei să investigheze cu celeritate faptele

Consiliul Naţional al Audiovizualului reacţionează în cazul jurnalistei Digi24 care a fost împinsă şi înjurată de fostul prefect al judeţului Gorj, Ilie Morega.

Publicitate

Jurnalista venise la biroul fostului prefect pentru a participa la o conferinţă de presă anunţată de acesta. În loc să fie primită la conferinţă la fel ca ceilalţi reprezentanţi ai presei, jurnalista Anamaria Ianc a fost împinsă afară din biroul acestuia şi înjurată. Întregul moment a fost suprins şi pe o înregistrare video făcută de jurnalistă, dar şi de un cameraman. 

„Membrii Consiliului dezaprobă categoric un astfel de comportament şi îl califică drept o formă gravă de intimidare prin care un jurnalist este oprit să-şi exercite profesia, iar instituţiile abilitate trebuie să investigheze acest fapt într-un termen cât mai scurt”, au precizat membrii CNA într-un comunicat de presă. 

„Potrivit art. 8 din Legea audiovizualului nr. 504/2002, autorităţile publice trebuie să asigure protecţia jurnaliştilor în cazul în care aceştia sunt supuşi unor presiuni sau ameninţări de natură să împiedice sau să afecteze libera desfăşurare a activităţii lor.

În calitatea sa de garant al interesului public în domeniul comunicării audiovizuale, CNA se pronunţă ferm împotriva oricărui tip de manifestare de natură să restrângă sau să împiedice libera exercitare a profesiei de jurnalist”, mai spun reprezentanţii CNA.

După momentul agresiunii, jurnalista Anamaria Ianc a sunat la 112, iar Poliţia a deschis dosar penal pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe. 

Ulterior, Ilie Morega a declarat jurnaliştilor „Am împins-o, n-am lovit-o, să meargă la IML dacă am împins-o, dacă am lovit-o. Nu! Ca şi nemernicu' ăsta, împreună cu ea, trimişi la Bucureşti. Râzi, râzi jegodie penală. Veţi răspunde toţi penal.” 

VIDEO. Momentul în care jurnalista Digi24 este împinsă din biroul fostului prefect de Gorj

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus