Skip to main content

VIDEO. Lipsă de fair play la Antena 3 CNN. Cum a evitat postul să citeze Romania TV cu declaraţia primarului din Caracal legată de explozia din Crevedia

 
VIDEO. Lipsă de fair play la Antena 3 CNN. Cum a evitat postul să citeze Romania TV cu declaraţia primarului din Caracal legată de explozia din Crevedia

Antena 3 CNN şi o problemă de fair play. Postul de ştiri al familiei Voiculescu a evitat să citeze Romania TV cu declaraţia şocantă a primarului din Caracal, Ion Duldurea, al cărui fiu este patron al staţiei GPL care a explodat la Crevedia. 

Publicitate

Întrebat de jurnalista de la Romania TV dacă ştie că au murit oameni în explozia de la Crevedia, primarul din Caracal a răspuns: 

„Da, ştiu. Este vorba despre o persoană. Acu', ce au murit ăilalţi, pompierii, e problema lor”, se aude Ion Duldurea spunând pe înregistrare la RTV. Ulterior, Ion Duldurea a revenit cu un comunicat de presă în care şi-a cerut scuze

Declaraţia a fost preluată şi de Antena 3 CNN, care a evitat să menţioneze sursa. A precizat doar că „Într-o intervenţie la un post TV imediat după incendiu, Ion Doldurea, primarul din Caracal, a confirmat că staţia aparţinea fiului său, dar nu mai funcţiona de ceva vreme.”

Cât priveşte declaraţia şocantă a primarului despre cei care au murit în explozie, prezentatoarea postului doar a recitat declaraţia lui Doldurea. Dacă postul ar fi dat înregistrarea audio sau video de pe România TV, normele CNA i-ar fi obligat pe jurnalişti să afişeze sursa citării pe ecran. 

Antena 3 a menţionat însă sursa în ştirea de pe site-ul postului de televiziune. 

Declaraţiile audio ale primarului din Caracal, date la Romania TV, surprinse şi de jurnalistul Florin Negruţiu, de la Republica:

Ştirea video de pe Antena 3, în continuare:

Reamintim că, vineri seara, s-au produs mai multe explozii la o staţie GPL din Crevedia. În urma accidentului, două persoane au murit şi alte 57 (dintre care 39 de pompieri, 2 poliţişti şi 2 jandarmi) au fost rănite.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus