Skip to main content

Andrei Pleşu este primul invitat din noul sezon Garantat 100%. Când începe emisiunea?

 
Andrei Pleşu este primul invitat din noul sezon Garantat 100%. Când începe emisiunea?

Cătălin Ştefănescu revine cu interviuri noi la TVR 1. Emisiunea Garantat 100% deschide noul sezon cu Andrei Pleşu, scriitor, eseist şi istoric al artei. Noul sezon debutează duminică, 7 aprilie, la Televiziunea Română.

Publicitate

Interviul cu Andrei Pleşu se va difuza în două părţi, pe 7 şi 14 aprilie, de la ora 23.00.

Dialogul porneşte de la apariţia volumului „Călătorie în lumea formelor", scris de invitat între 21 şi 24 de ani. Volumul „Călătorie în lumea formelor" a fost lansat recent.

„Ceea ce am vrut să fac a fost să situez cultura vizuală şi arta într-o interogativitate despre viaţă, despre om, care nu este un simplu consum de gust.

[...] Detest idea a vizita un muzeu, pentru că vizită e ceva scurt, te duci să bei o cafea, surâzi şi pleci. [De fapt] te duci să te întâlneşti cu Leonardo, cu Michelangelo, cu Rembrandt şi te duci să înţelegi mai mult decât înţelegeai până atunci", spune scriitorul.

FOTO. Imagini cu Andrei Pleşu şi Cătălin Ştefănescu

De asemenea, arta e unul dintre subiectele ce se regăsesc în dialogul lui Andrei Pleşu cu realizatorul Cătălin Ştefănescu.

„Arta, ca nevoie, nu ca lux. Există în fiecare lucru pe care îl admiri o invitaţie să îl imiţi. A admira o operă de artă este a subînţelege încercarea de a te aşeza în lumea ei, de a fi în dialog cu ea de la egal la egal, de a te desăvârşi.

A admira desăvârşirea înseamnă şi a avea poftă de a o întruchipa, la rândul tău, sau de a te apropia de ea. În orice caz, e o provocare, poate fi o nelinişte utilă, formativă, o nelinişte care te face să vrei de la tine mai mult decât ştiai că poţi", va mai adaugă Andrei Pleşu la emisiunea lui Ştefănescu.

 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus