Skip to main content

Locurile secrete ale lui Nicolae Ceauşescu, în noua serie documentară, Ascunzătorile dictatorilor, de la History Channel

 
Foto: zf.ro
Foto: zf.ro

 A+E Networks EMEA, compania care deţine History Channel, anunţă o nouă serie documentară. Producţia se numeşte Ascunzătorile Dictatorilor (Dictator’s Hideouts) şi va avea şase episoade. Unul dintre ele este dedicat şefului de stat al Republicii Socialiste România între anii 1967-1989, Nicolae Ceauşescu.

Publicitate

Acest serial documentar se va concentra asupra ascunzătorilor folosite de unii dintre cei mai cunoscuţi dictatori din lume. Episodul cu numărul 2 este intitulat „Nicolae Ceauşescu”.

„Prin cercetări şi interviuri cu experţi, acest serial va oferi o perspectivă fără precedent asupra ascunzătorilor adesea sinistre folosite de unii dintre cei mai cunoscuţi dictatori din lume, pentru a se sustrage de la capturare şi pentru a exercita controlul asupra naţiunilor lor", transmit cei de la History Channel.

Seria Ascunzătorile dictatorilor va debuta în 2024 pe postul TV History Channel, atât în România, cât şi în Polonia şi în alte ţări din Europa Centrală şi de Est. De asemenea, producţia va fi disponibil şi pe Sky HISTORY, în Marea Britanie, şi pe NTV, în Germania.

Episoadele documentarului se vor concentra asupra refugiilor a şase dictatori europeni:

  1. Enver Hoxha - cunoscut ca „Hitler” al Albaniei
  2. Nicolae Ceauşescu (România)
  3. Viktor Ianukovici (Ucraina)
  4. Adolf Hitler (Germania)
  5. Benito Mussolini - dictator al Italiei
  6. Iosif Stalin - dictator al U.R.S.S.

Bartłomiej Major, directorul de Programe la A+E Networks EMEA:

„La A+E Networks suntem dornici să lucrăm cu parteneri locali care sunt experţi în domeniul lor. Acesta este şi cazul seriei Ascunzătorile dictatorilor. Programul este o coproducţie A+E Networks şi Inbornmedia, o companie poloneză specializată în documentare.

Ne-a adus împreună pasiunea comună pentru istorie, iar rezultatul este această producţie care prezintă telespectatorilor un subiect din trecut din ce în ce mai relevant în perioada actuală.”

 Maciej Pawełczyk, CEO Inbornmedia:

„Fiind o companie cu sediul în Europa Centrală şi de Est, ne aflăm într-o poziţie unică pentru a aprofunda temele celui de-al Doilea Război Mondial şi ale Războiului Rece.

Nu este uşor să atragi reţele importante pentru un proiect de această natură, dar am avut succes datorită partenerilor noştri de la A+E Networks EMEA, NTV şi Instrumental.

Credem că seria vine într-un moment bun, având în vedere revenirea liderilor autocraţi din întreaga lume, şi sperăm că telespectatorii vor fi interesaţi de această parte importantă a istoriei.”

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus