Skip to main content

MAI RAR. După patru ani, Nine O'Clock revine în magazine cu ediţia tipărită

 
Mihai Manea, acţionarul Nine O'Clock
Mihai Manea, acţionarul Nine O'Clock

Revenire pe piaţa de print. Nine O'Clock, publicaţie românească de limbă engleză se întoarce în magazinele de distribuţie a presei. Timp de patru ani, Nine O'Clock a apărut doar online şi într-o variantă digitală (un pdf) pentru abonaţi.

Publicitate

Întoarcerea în magazinele publice (în reţelele Lagardere - Inmedio) vine la un an de când publicaţia şi-a schimbat proprietarul şi la câteva luni după ce titlul a început să se distribuie pe print doar în "cerc restrâns" (abonaţi, hoteluri şi restaurante).

Detalii, în continuare:

Din această lună Nine O'Clock a intrat în 200 de puncte de difuzare a presei, printr-un contract cu reţelele deţinute de Lagardere (este vorba de magazinele Inmedio şi Relay). Relay sunt puncte care distribuie presă în Aeroportul Otopeni (atât la plecări, cât şi la sosiri).

De ce au revenit pe print? Mihai Manea, acţionarul Nine O'Clock:

"Am avut foarte multe solicitări, de la abonaţi şi parteneri, de la cititori în general, legate de locurile în care găsesc ziarul, ca să îl poată cumpăra. Am decis că este o bună oportunitate pentru a relansa titlul şi în format tipărit."

Cu o periodicitate săptămânală, Nine O'Cloc se va distribui într-un tiraj de 2.000 de exemplare. Este un business?

"Ţinând cont că este, practic, singurul ziar tipărit românesc, dar în limba engleză, cred că este piaţă pentru acest titlu. Calculele noastre arată că, într-un termen de doi-trei ani, investiţiile se vor amortiza", spune Mihai Manea.

Planuri?

"Noi ţintim, într-un an, în jur de 500 de puncte de vânzare, inclusiv chioşcuri, în câteva reşedinţe de judeţ - Sibiu, Braşov, Cluj, Timişoara, Iaşi. Pentru început, mizăm şi pe Litoral, unde colaborăm cu reţeaua Cuget Liber", a punctat Mihai Manea.

Timp de 32 de ani, Nine O'Clock a fost deţinută de fondatorii publicaţiei - Gabriela şi Radu Bogdan. În vara lui 2023, titlul a fost cumpărat de Mihai Manea, care deţine şi compania de distribuţie de presă Manpres (axată pe abonamente). La 1 noiembrie, Nine O'Clock a reapărut pe print doar pentru abonaţi, hoteluri şi restaurante. La 1 aprilie, distribuţia a fost exrinsă pentru public, în magazinele reţelelor deţinute în România de Lagardere (Inmedio, Relay), care se găsesc în aeroport sau în centrele comerciale (malluri şi hipermarketuri).

Citeşte şi: Ziarul românesc Nine O'Clock a fost vândut. Cumpărător: un distribuitor de presă

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus