Skip to main content

S-a lansat o platformă cu poveşti de iubire inspirată de o rubrică din The New York Times. Cum îţi poţi înscrie povestea?

 
foto: freepik.com
foto: freepik.com

Platformă editorială dedicată poveştilor de iubire. Fundaţia EIDOS a lansat platforma Unfinished Love Stories care prezintă poveşti reale de dragoste.

Publicitate

Platforma are ca sursă de inspiraţie Modern Love, o rubrică din The New York Times, coordonată de jurnalistul Daniel Jones. Sub îndrumarea lui, Fundaţia EIDOS lansează acest proiect.

Echipa editorială este compusă din jurnalistele Nicoleta Rădăcină (care a lucrat la Decât o Revistă) şi Timea Honţ (a scris pentru Rise Project, Casa Jurnalistului şi Scena9).

Proiectul îşi propune ca în fiecare duminică dimineaţă să publice câte o poveste de iubire, iar cele mai bune texte vor fi prezentate în podcastul proiectului, moderat de psihoterapeutul Alexandra Nedea.

„Poveştile UNFINISHED LOVE STORIES vorbesc despre iubire în sens larg — nu se limitează doar la poveşti de dragoste romantice; sunt încurajate şi poveştile de iubire faţă de un membru al familiei, poveştile despre prietenie, identitate sau religie, fie că sunt concentrate pe pierdere, bucurie sau pură întâmplare”, se arată într-un comunicat de presă.

Cum îţi poţi trimite povestea de iubire?

Cei care vor să trimită o poveste de iubire, în limba română, o pot face la adresa [email protected] în două variante acceptate:

  • text lung, de 1500 de cuvinte
  • text scurt, de 150 de cuvinte

Textele vor fi editate de către un editor, alături de autor, şi doar poveştile publicate vor fi remunerate cu 500 de lei, respectiv 150 de lei varianta scurtă.

Nicoleta Rădăcină, jurnalist şi coordonator al proiectului Un finished Love Stories: 

„Acum doi ani am plecat din jurnalism pentru că nu mai voiam să trăiesc în transa ştirilor copleşitoare. Cum o făceam când Rusia a invadat Ucraina şi m-a trezit o notificare BBC în loc de alarmă; sau când ascultam pe repeat apelul la 112 al Alexandrei Măceşanu, fata răpită de Gheorghe Dincă în Caracal.

Era jobul meu să ştiu tot ce se întâmplă şi în ce fel mişcă plăcile tectonice ale umanităţii, dar sunt sigură că aş fi avut coşmaruri şi dacă nu era. Traversăm crize după crize – umane, climatice, economice – şi parcă alunecăm mai uşor ca niciodată în individualism feroce şi cinism; un duo care se vindecă cu iubire, empatie şi vulnerabilitate; cu încrederea că nu suntem singuri, nici singurii. Un duo greu de găsit, dar care merită osteneala.

Pornim cu încrederea că platforma UNFINISHED LOVE STORIES ne va da curajul de a lăsa deoparte armurile şi de a îmbrăţişa posibilitatea”.

Daniel Jones, editorul rubricii Modern Love din The New York Times:

„A fost emoţionant şi spectaculos să văd echipa UNFINISHED primind poveşti de iubire de la români.

Cu toţii avem o poveste de iubire; sunt cele mai importante poveşti din viaţa noastră. Expunerea lor poate fi cathartică, ne poate vindeca şi mai ales îi poate ajuta pe ceilalţi. Felicitări echipei pentru această viziune şi pentru reuşita de a o transforma în realitate.”

Proiectul UNFINISHED LOVE STORIES a început să prindă formă în 2021, în cadrul festivalului UNFINISHED. Daniel Jones, editorul rubricii Modern Love, a selectat poveşti de iubire scrise în limba engleză de comunitatea internaţională UNFINISHED şi le-a dat viaţă pe scena festivalului cu ajutorul unor actori profesionişti. 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus