Skip to main content

EXCLUSIV! Se întoarce Prăjiturela la TV. Va avea propriul show culinar. Ce post îi va difuza emisiunea?

 
Mihaela Sava alias Prăjiturela începe weekendul viitor o nouă emisiune culinară, la TV Paprika, intitulată Deserturi magice cu Prăjiturela / foto: TV Paprika
Mihaela Sava alias Prăjiturela începe weekendul viitor o nouă emisiune culinară, la TV Paprika, intitulată Deserturi magice cu Prăjiturela / foto: TV Paprika

Paginademedia.ro anunţă în premieră lansarea primei emisiuni româneşti dedicată deserturilor. Se întâmplă la Paprika TV, se numeşte Deserturi magice cu Prăjiturela şi o are protagonistă pe una dintre cele mai îndrăgite concurente de show-uri culinare de la Pro TV, Bake Off România. Este vorba despre Mihaela Sava alias Prăjiturela, care a ajuns în 2016 până în semifinalele competiţiei menţionate. Mihaela a povestit, în exclusivitate, ce conţine noul format.

Publicitate

Emisiunea Deserturi magice cu Prăjiturela va debuta weekendul viitor, sâmbătă, 16 septembrie, la TV Parpika şi va fi difuzată în fiecare sâmbătă şi duminică de la ora 20.30. 

Mihaela Sava a povestit, în exclusivitate pentru Paginademedia.ro, că a lucrat, timp de 15 ani, în domeniul militar. De mai bine de zece ani este şi food blogger, cu denumirea Prăjiturela, căci este pasionată de deserturi.

A spus, de asemenea, şi ce reţete va împărtăşi cu telespectatorii şi cui este destinată această nouă emisiune: „Am 11 ani de experienţă... Orice novice care va urmări reţetele mele va şti să le facă”, este de părere Mihaela Sava alias Prăjiturela.

Paginademedia.ro: De când şi cum a început dragostea pentru gătit?

Mihaela Sava, Prăjiturela: Dragostea pentru gătit şi copt s-a înfiripat în copilărie, lângă cuptorul bunicii şi plita mamei.

Paginademedia.ro: Din ce zonă se trage moştenirea aceasta?

Prăjiturela: Clar din Moldova, pentru că ambii părinţi sunt din acea zonă. Dragostea pentru gătit, însă, a înflorit şi în perioada în care am trăit în zona Ardealului. Deci aş zice că fiecare zonă are meritele ei în drumul meu.

VIDEO. Primele imagini din noua emisiune cu Prăjiturela 

Paginademedia.ro: Eşti specialistă în deserturi. Care este desertul tău preferat şi de ce moment plăcut îţi aminteşte?

Prăjiturela: Sunt două deseturi, ambele fiind de fapt stări şi amintiri pe care le retrăiesc de fiecare dată când le mânânc: alivanca bunicii mele şi cornurile scăldate în budincă ale mamei (pe ambele le voi pregăti în emisiunea de la Paprika).

Paginademedia.ro: Ai început şi să inventezi reţete? Dacă da, te rog să ne dai una, made by Prăji

Prăjiturela: Cred că să inventezi reţete în zilele noastre este foarte greu. Pot spune însă că am adaptat, am combinat şi am elevat sau transformat reţete deja existente. De exemplu o tartă cu ciocolată şi caramel peste care am adăugat fulgi de sare. Deşi sună uşor ciudat la început, combinaţia este delicioasă.

Paginademedia.ro: Când şi cum ai devenit cunoscută în această lume a bucătarilor de la TV?

Prăjiturela: Nu ştiu dacă am devenit cunoscută „la TV”. Am participat la o emisiune tip concurs, în care am fost concurentă. Atunci doar visam să avansez de la statutul de concurent la cea de gazdă sau jurat. 8 ani şi multă muncă mai târziu, TV Paprika îmi oferă această şansă.

Paginademedia.ro: Ce te-a îndemnat să ieşi în lume, să te arăţi la tv?

Prăjiturela: De multe ori îmi pun şi eu această întrebare. Cred că avem în noi această dorinţă de a fi văzuţi... De mică îmi doream să ajung la televizor, se pare că visul s-a păstrat şi la maturitate. Revenind în prezent, cred că încununarea unei activităţi fructuoase în online este apariţia în emisiuni televizate.

Paginademedia.ro: Cum a venit propunerea noii emisiuni de la Paprika?

Prăjiturela: Propunerea a venit cu promisiunea unei colaborări frumoase şi aşa s-a menţinut până acum. Cum am primit-o eu însă, asta este altă poveste. Pot să vă spun doar că a fost cu entuziasm, multe emoţii şi multă bucurie.

Mihaela Sava alias Prăjiturela: „Am 11 ani de experienţă... Orice novice care va urmări reţetele mele va şti să le facă”

Paginademedia.ro: Care este formatul şi ce conţine emisiunea?

Prăjiturela: Este un format nou, pe o structură deja existentă. Acest sezon vine cu câte trei reţete de deserturi şi una de băutură în fiecare episod. Este în premieră o emisiune românească exclusiv cu deserturi. Va fi o emisiune dinamică, foarte colorată, şi, păcat că asta nu se poate simţi, aromată.

Paginademedia.ro: În reţetele pe care le prezinţi incluzi toate secretele, absolut toate? De cele mai multe ori reţetele de la TV sau de pe vlog-urile culinare nu ies deloc atunci când te apuci de treabă la tine acasă în bucătărie…

Prăjiturela: Am deja 11 ani de experienţă în a scrie reţete şi sunt unul dintre bloggerii recunoscuţi pentru felul detaliat de a descrie procesul de pregătire. Cred c[ orice novice care va citi sau urmări reţelele mele va reuşi să le facă. Aş putea chiar promite asta.

Paginademedia.ro: Ce ai făcut înainte să dedici cel mai mult timp pasiunii pentru gătit?

Prăjiturela: De atât de mult timp sunt pasionată de gătit, încât abia îmi amintesc ce făceam înainte. Lăsând gluma la o parte, până acum jumătate de an, când m-am hotărât să devin creator de conţinut full time, am fost ofiţer de informaţii: am avut o cariera de 15 ani în armată.

Paginademedia.ro: Eşti căsătorită? Ai copii? Cine se mai bucură acasă la tine de delicatesele făcute de tine?

Prăjiturela: Da, sunt căsătorită de 13 ani cu Mircea, cel mai mare susţinător şi critic al meu. Ne-am confruntat cu probleme de infertilitate şi nu avem copii. Locuim însă într-o comunitate cu multe familii cu copii, unde, îmi place să cred, sunt una dintre vecinele preferate. Probabil aţi intuit, bunătăţile pe care le pregătesc le împărţim fie peste gard cu vecinii, fie la locul de joacă, copiilor din cartier.

Paginademedia.ro: Cum te descurci cu menţinerea siluetei? Care sunt trucurile?

Prăjiturela: Întotdeauna am fost prietenă cu mâncarea, cu mâncarea bună, aici mă refer la ingrediente de cea mai bună calitate. Am avut însă o teamă constantă, aceea de a intra în conflict cu mâncarea. Din fericire am înţeles devreme că întotdeauna trebuie să primeze cantitatea calităţii şi că moderaţia este cheia. Ştiu, este un clişeu, dar se aplică şi în cazul meu. De asemenea fac sport de întreţinere constant şi încerc să am o alimentaţie echilibrată nutriţional.

Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus