Skip to main content

Realitatea Plus, sancţionată după ce Alexandra Păcuraru a spus despre membrii CNA că ar trebui testaţi pentru „anumite substanţe”. Postul, somat şi pentru că Diana Şoşoacă a fost lăsată să-şi facă campanie

 
Realitatea Plus, sancţionată după ce Alexandra Păcuraru a spus despre membrii CNA că ar trebui testaţi pentru „anumite substanţe”. Postul, somat şi pentru că Diana Şoşoacă a fost lăsată să-şi facă campanie

Două somaţii dintr-o lovitură. Televiziunea Realitatea Plus a primit, în şedinţa de miercuri de la CNA, două somaţii pentru două emisiuni. Într-una dintre producţii, realizatoarea Alexandra Păcuraru, supărată că a fost amendată de CNA, s-a întrebat dacă membrii „pot fi testaţi de anumite substanţe”. 

Publicitate

Alexandra Păcuraru, în emisiunea România Suverană, din 4 septembrie:

Cei de la CNA, à propos, pot fi şi ei testaţi de anumite substanţe? Poate unii exagerează cu băutura, altul cu…ştiu eu? Dacă tot dau atâtea amenzi pe bandă rulantă, cu siguranţă nu ştiu ce fel e să munceşti pentru bani! Înţeleg că se dau mulţi bani ca să ne amendeze! ”

(…) Este un fenomen scăpat de sub control, cu drogurile şi voi, domnilor şi doamnelor de la CNA, mă amendaţi pe mine că vorbesc despre droguri?! Asta ce înseamnă? Că sunteţi complici, că vă place? Că, ce vreţi?! Faci “plici” şi gata, s-a închis emisiunea, nu mai am voie să vorbesc despre asta, când vedeţi ce se întâmplă! Intră în scara blocurilor să caute bani! Nu le dai, fură!”

Pentru aceste afirmaţii CNA a votat acordarea unei somaţii publice pentru lipsa informării corecte. 

Legislaţie:

art. 64 alin. (1) lit. b) din Codul audiovizualului, conform cărora „În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii: (...) b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă”.

Cea de-a doua somaţie a fost dată pentru emisiunea „Culisele statului paralel”, prezentată de Anca Alexandrescu, în data de 17 septembrie, pentru că Diana Şoşoacă a fost lăsată să-şi facă campanie electorală fără ca moderatoarea să intervină. 

Iată una dintre afirmaţiile Dianei Şoşoacă, la Realitatea Plus, care a atras sancţiunea de la CNA:

Eu vă spun un lucru! Eu cred, pentru că la nivel mondial este o revoluţie totală, există o revoluţie a suveraniştilor, a naţionaliştilor. Uitaţi-vă cum, oamenii din PRM vin către SOS România. Da, este un partid nou. Am adus suflu nou. Vreau un partid curat! Celelalte, uitaţi-vă cum au intervenit Serviciile, cum… Nu prea mai poţi să faci curăţenie. (…)

Eu vă garantez, că la lupta pe care o avem şi dacă ne păstrăm drumul drept şi mergem înainte fără frică, cu curaj şi ne adunăm din ce în ce mai mulţi, viitorul preşedinte al României, va fi din tabăra naţionalistă suveranistă şi vă garantez că va fi cea din SOS România, pentru că aici se adună adevăraţii naţionalişti şi suveranişti. (…)

Legislaţie:

Art. 139 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, conform cărora „Publicitatea, pozitivă sau negativă, în legătură cu partide politice, oameni politici, mesaje politice este interzisă, cu excepţia perioadelor de campanie electorală”;

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus