Skip to main content

Newsmix sapă în presa online, pentru rezultate relevante

 

newsmixNewsmix.ro este un site care se declară „primul serviciu profesionist de monitorizare a presei online româneşti”. George Hari Popescu a făcut un tur al site-ului şi a venit cu o scurtă cronică a acestui serviciu, pentru paginademedia:

Publicitate

Prima sugestie: dacă vrei să te detaşezi de anumite căutări Boolean pe Google sau de formularul de personalizare al celebrului motor de căutare, formulează-ţi avantajul pe piaţă în termeni simpli: „Newsmix.ro caută ceea ce te interesează sau ce s-a scris despre tine sau despre site-ul tău”.

Contul personal

Site-ul a fost creat de „o mică echipă de dezvoltatori, cu multe pălării pe cap: programatori, matematicieni, statisticieni, testeri, marketeri şi nu în ultimul rând antreprenori”. Scopul serviciului este ca abonaţii să găsească informaţiile relevante în articolele publicate în România. Vor exista trei variante de conturi cu plată, dar deocamdată este disponibil numai contul de tip „trial”, valabil o lună.

O dată intrat în cont, poţi începe să setezi filtre de căutare bazate pe cuvinte cheie. Rapoartele conţinând articolele dorite pot fi trimise prin e-mail zilnic sau cu orice frecvenţă doreşti. Poţi alege domeniul în care să fie căutate cuvintele şi orele de livrare a raportului. Căutarea poate fi efectuată şi pe loc şi rezultatele devin automat filtru permanent de căutare, dacă o vei salva. Apoi, de fiecare dată când intri în cont, poţi vedea ce s-a mai publicat cu termenii setaţi.

Nu mi-am putut da seama după cât timp sunt indexate articolele noi, deci este bine să intri des în cont pentru a observa conţinutul nou.

Newsmix vs. Google

Care este avantajul lui Newsmix faţă de o căutare personalizată cu Google? În primul rând, Newsmix caută numai în surse de ştiri autohtone. Apoi, rezultatele sunt prezentate în pagini cu un design lizibil. În al treilea rând, la fiecare articol sunt precizaţi termenii relevanţi pentru acea căutare, iar acest lucru te poate ajuta în optimizarea site-ului sau blogului unde adaugi conţinut. La unele rezultate, sunt precizate şi articole similare, dacă acestea există.

Din păcate, unele secţiuni ale site-ului nu sunt finalizate, astfel că la turul serviciului nu vei găsi clipurile explicative care ţi se promit, iar studiile de caz încă nu au fost publicate. În schimb, la rubrica FAQ găseşti unele răspunsuri relevante. La Syndication (în Detalii cont), configurezi un widget numai bun de plasat pe site-ul tău, în aşa fel încât utilizatorii să efectueze căutări direct de la tine.

Cei din spatele cortinei

Există şi un blog al dezvoltatorilor site-ului Newsmix dar am observat că nu a mai fost actualizat de la începutul lunii. Sunt sigur însă că, după ce va ieşi din faza beta, totul va funcţiona ca la carte. Până atunci, merită să încercaţi utilităţile serviciului şi poate chiar să comparaţi relevanţa rezultatelor de aici cu cea de la Google.

NewsMix.ro este un serviciu online de monitorizare dezvoltat de echipa de antreprenori a firmei Digital Data Tech, o companie finanţată şi coordonată de fondul de investiţii în Internet Thousand Tiny Tigers.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus