Skip to main content

Fostul director de marketing Jurnalul naţional, inspirat de Jamie Oliver

 

marius-tudosieiProiectele celebrului bucătar Jamie Oliver l-au inspirat pe Marius Tudosiei, fostul director de marketing al Jurnalului naţional. Tudosiei lasă marketingul de presă pentru proiectul Băcănia veche.

Publicitate

Ce este Băcănia Veche? Cum de a trecut de la media la bucătărie?

“Va fi un magazin virtual, dar şi fizic, în care pun accent pe produsele tradiţionale româneşti. În materie de mâncare, încerc să adun produse reprezentative din toate zonele ţării, de la producători casnici. Produse făcute în casă: pâiine proaspătă, cârnaţi de Pleşcoi veritabili, ţuică de Zalău, pălincă din Maramureş, zaibăr”.

Recunoaşte că a fost influenţat de Jamie Oliver, de când a lucrat pe proiectul Jurnalului naţional, care distribuie cărţile celebrului bucătar.

“Eu cred în gătitul acasă. Îmi place zona educativ-informativă pe care a dezvoltat-o el şi simt nevoia să fac şi eu ceva asemănător. Să arăt că există o alternativă, nu neapărat mai scumpă, dar mai gustoasă. Chiar mă gândesc la proiecte prin grădiniţe, prin care să promovez alimentaţia sănătoasă.”

Este mult spus că e o asemănare cu Jamie Oliver, chair dacă şi eu gătesc foarte mult”, spune Marius Tudosiei, ocazional bucătar amator.

În 2005, Marius Tudosiei a realizat un cooking show la Prima TV. Se numea Reţeta de dimineaţă, au fost 15 emisiuni de câte zece minute.

Cum se va declina proiectul Băcănia veche în media?

“Încerc să construiesc o zonă video, pe care să o pun pe site, la început. Filmuleţe care îi au în centru pe producătorii mici, cu poveştile lor. Pe Facebook am un grup Gătesc şi mănânc sănătos, care are deja 1.000 de membri.”

Tudosiei va păstra legătura cu media prin Romantic FM, de marketingul căruia va continua să se ocupe.

Carte de vizită:

Marius Tudosiei (35 de ani) este absolvent de Liceu Sanitar şi de Jurnalistică.

  • marius-tudosiei-2A lucrat, la 18 ani, la laboratorul Institutului Parhon
  • Face facultatea de jurnalistică şi intră în presă, la Cronica Română
  • A urmat săptămânalul TVmania, unde a fost redactor pe media
  • A lăsat redacţionalul pentru marketing, trecând la Antena 1, pe media şi PR
  • Câteva luni, a avut un proiect de agenţie de BTL şi PR cu Claudiu Şerban (actualul director general adjunct al Ringier)
  • La Jurnalul naţional a fost director de marketing din 2006
  • Altele: a avut un contract de trei luni, pe PR, cu Realitatea TV şi a lansat, pe cont propriu, proiectul editorial 4Cars (din care, ulterior, s-a retras).

PRECIZARE: Vă rog să vă asumaţi identitatea reală pentru comentariile la acest articol. Comentariile neasumate nu vor fi editate.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Raluca Zait Raluca Zait
    Si tochitura moldoveneasca veritabila, dresala (ciorba de legume dreasa cu zer de oaie) si neaparat!!! "placintele poale-n brau". Mult succes cu noua initiativa; felicitari!
  • mad79 mad79
    si mai e ceva:ESTI ROMAN SI ROMANUL E INVENTIV!asa ca iti doresc mult succes!
  • Tudosiei Tudosiei
    @Dan Boerescu - oriunde, practic: linked in, twitter, FB, in curand si pe blog si pe site-ul Bacaniei (la ultimele doua se lucreaza inca).

    de principiu, mailul meu e public tudosiei [at] gmail [dot] com

    Astept propunerile de la tine!
  • DAN BOERESCU DAN BOERESCU
    Marius, ne-am cunoscut in toamna. Cum te pot contacta? (telefon/mail) Am un proiect de carte care te-ar putea interesa! Oricum, felicitari pentru idee! Dan Boerescu
  • Tudosiei Tudosiei
    @Oana deschid magazinul imediat ce voi avea toti banii pentru asta (ca nu vreau sa fac ceva pe bucati). e posibil ca magazinul online sa il deschid mai devreme. cert e ca saptamana viitoare vin cu primul pachet 100% sanatos (pastrav, andive, dulceata, carnati si niste ceapa - aduse direct de la tara; nimic de baut inca). Prin gradinite intentionez sa intru cu mesaje insotite de baghete de morcov. Copiilor le place sa rontzaie. :) Da-mi un mail sa stiu cum te tin la curent. ma gasesti pe facebook unde Bacania Veche are deja o pagina.
    @Mad79 Multumesc de urari. Imi spunea cineva ca "Mancatul sanatos nu e un moft, e o necesitate". Daca as avea bani destui, as face un Ministry of Food. In conditiile in care sunt acum pot doar sa-ti spun ca in materie de eficienta o sa fiu mai bun decat "MoF". Dintr-un motiv foarte simplu: sunt obisnuit sa ating eficienta maxima FARA buget... :)

    O sa iasa bine! :)
  • mad79 mad79
    uitasem sa iti transmit urarile mele de bine si sa ai noroc.asa cum ai spus deja mancarea sanatoasa nu este ieftina,dar sper sa ai multi adepti si sunt curios cum va iesii idea finala.nu ma astept la ceva ca la Ministry of food,dar sper sa iasa bine!bafta
  • oana oana
    si cam cand se preconizeaza a iesi pe piata produsul asta? abia astept sa vad despre ce este vorba. iar ideea promovarii alimentatiei sanatoase prin gradinite chiar este geniala. la varsta aia copiii sunt extraordinar de receptivi si li se formeaza usor deprinderile. multa bafta
  • Tudosiei Tudosiei
    :) multumesc de urari. Da, e o idee curajoasa in contextul in care veniturile oamenilor sunt destabilizate, iar solutiile de alimentatie sanatoasa nu sunt neaparat ieftine. Cu toate astea cred ca o sa reusesc sa aduc lucrurile bune inclusiv pentru zona de bugete mici spre medii. Suntem prea saraci sa mancam prost ca sa ne imbolnavim grav, nu? :)
  • Codrin Codrin
    Interesanta idee. Si curajoasa. Bafta !
  • mad79 mad79
    tocmai te-am vazut la stiri pe tvr2 petrisor,mi-a placut ce ai spus!intr-un fel si aceasta pagina mi-a dat'dependenta'asa cum spuneai acolo,dar sa nu cumva sa pui taxa :D
  • identitatea reala identitatea reala
    Bafta Marius!

Trimite un comentariu

sus