Skip to main content

Fraţii Micula renunţă la postul de ştiri: N24 devine canal generalist cu specific românesc

 

ACTUALIZARE: Canalul N24 a fost, în 2009, cu mult în spatele principalelor canale de ştiri, Realitatea TV şi Antena 3. După media pe zi, la N24 s-au uitat, în 2009, aproximativ 7.000 de telespectatori. Datele complete, în articol.

Publicitate

n24N24 s-a transformat, începând de astăzi, din televiziune de ştiri în televiziune generalistă cu specific românesc. N24 Plus este noua denumire a postului. Sub noua denumire, canalul deţinut de fraţii Micula va deveni oglinda TV a postului de radio cu specific românesc Naţional FM: multe filme româneşti, teatru TV şi divertisment.

De ce această schimbare? Reporterul Paginademedia.ro, Carmen Andronache punctează argumentele date de Nicoleta Popa, director N24 Plus:

„Având în vedere faptul că noul format al Naţional FM e pe placul ascultătorilor ne-am gândit că ar fi potrivit şi un canal românesc care să promoveze producţii româneşti. Am considerat că producţiile româneşti nu sunt suficient de exploatate de televiziuni. Mai mult decât atât, este un proiect care îşi propune să educe publicul românesc. N24 Plus este, practic, o imagine în oglindă a Naţional FM”.

Nicoleta Popa, directorul N24 Plus, a explicat că succesul transformării postului de radio Naţional FM dintr-unul generalist într-unul specliazat pe muzică românească le-a inspirat schimbarea postului N24.

Naţional FM şi-a schimbat profilul începând cu 1 martie 2009 (după cum Paginademedia.ro a scris AICI). Din primăvara anului trecut postul de radio difuzează muzică românească uşoră, populară şi de petrecere. Scuccesul noului format a fost măsurat prin accesările de pe internet, potrivit declaraţiei Nicoletei Popa.

Un al doilea motiv invocat de Popa a fost eficientizarea postului şi adaptarea lui la nevoile pieţei.

Cum arată noua grilă de programe?

N24 Plus va difuza filme româneşti trei seri pe săptămână (marţi, vineri şi sâmbătă). Începând cu luna viitoare, teatrul va intra şi el în programul programul postului, în fiecare seara de luni.

Cel mai important jurnal de ştiri va fi cel de la ora 18.00.

Grila de programe va mai conţine talk-show-uri, emisiuni de revista presei, emisiuni economice şi emisiuni de divertisment.

De marţi până joi, începând cu ora 12, va fi difuzată emisiunea în direct Portret de vedetă, unde, timp de o oră, un invitat din lumea muzicii îşi va prezenta melodiile.

Audienţe modeste în 2009

Canalul N24 a fost, în 2009, cu mult în spatele principalelor canale de ştiri, Realitatea TV şi Antena 3. După media pe zi, la N24 s-au uitat, în 2009, aproximativ 7.000 de telespectatori, plasând postul mult în coada clasamentelor de audienţă. În Prime Time (orele 19.00-23.00), audienţa este puţin mai mare - 14.000 de persoane, dar tot în

Iată, comparativ, audienţa N24, Realitatea TV şi Antena 3, în 2009, în mediul urban:

După media pe zi:

  • Realitatea TV: 141.000 de telespectatori (1,2 rating)
  • Antena 3: 100.000 (0,9)
  • N24: 7.000 (0,1)

După media în Prime Time (orele 19.00-23.00:

  • Realitatea TV: 217.000 telespectatori (1,9 rating)
  • Antena 3: 174.000 (1,5)
  • N24: 14.000 (0,1)

Despre N24

Postul de stiri N24 a început să emită în 2004. Canalul face parte din Centrul Naţional Media, detinut de fraţii Micula, alături de Naţional TV, National FM, Favorit TV şi Favorit FM.

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • natasa natasa
    Fratii Micula au facut cate ceva pentru Romania si romani dar intotdeauna au lucrat in orice domeniu cu rude si prieteni pe langa cei din afara(angajati).
    Aceste rude si prieteni au abuzat de increderea celor doi care si asa nu respecta legile tarii si au adus dezastrul in multe afaceri ale fratilor.
    Tarla mare cu oameni incompetenti.
  • Claudiu Claudiu
    S-a realizat si o petitie pentru reintroducerea postului n24 plus http://www.petitieonline.ro/petitie-p32345045.html
  • cora cora
    Trebuie sa-l bage iar, sunt chiar nesuferiti cei de la rds !!!! numai pentru emisiunea lui Emil Strainu merita sa ramana ,si chiar noua forma cu filme si teatru romanesc o dorim!
    Mai baieti,veniti-va in fire si baga-ti pe n24 plus in grila !!!
  • anna anna
    Cei de la RDS au scos programul din grila .dece? cum se poate baga din nou? vrem spectacole de teatru si divertisment si filme romanesti la greu.......oare o sa fie asa? cam toti se lauda la inceput ,dupa aceea uita....sa vedem ce o fi....SUCCES N24 PLUS !
  • viziru viziru
    N24 e singurul post din Romania care da stiri obiective.Nu am simtit nicodata ca postul acesta ar avea influente politice. Si cat despre masurarea audientelor... sa fim seriosi ca stim cu totii cam cum trebuie "unsi" cei care masoara audientele pentru a pune ceva in plus. Ma bucur mult ca la N24 se vor mai produce schimbari si sper sa aiba in continuare stiri cat mai multe.
  • maftei maftei
    ma omar, tu ai lucrat pe-acolo, te-au dat afara si esti ofticat rau
  • irina irina
    nu stiam eu de ce nu mai prind N24, rds l-a scos din grila...
  • aha aha
    Eu am vazut ca dau tot stiri.
  • gadjodillo gadjodillo
    interesant este ca RDS/RCS a renuntat la a mai distribui N24 (interesanta decizie, practic l-a pus pe n24 pe aceeasi pozitie cu ne-distribuitul DDTV) tocmai in perioada in care in grila n24 incepusera sa apara filme.
    ma intreb daca se vor face diligente de catre conducerea postului pentru re-introducerea postului N24 printre posturile nationale distribuite de aceasta firma de, pina la urma, oligopol pe piata de cablu.
  • Petrişor Obae Petrişor Obae
    @seb

    Era o greşeală. Am corectat. Mulţumesc pentru observaţie.
  • aha aha
    Pai si cu National TV ce se intampla? Parca si acolo se dau filme romanesti, nu e ala "oglinda" National FM?
  • lia lia
    Madam manager Popa... cu 4 clase, fosta vanzatoare de sucuri, nu stie ca postul de radio National Fm si-a schimbat formatul din dimineata de 22 septembrie 2009, realizatorii de programe fiind anuntati de schimbare (care i-a trimis in somaj) cu o saptamana inainte, pe 15 septembrie. Au ramas doar rudele fratilor Micula. Exact cei care au provocat falimentul canalelor media detinute.
  • seb seb
    Atentie la micutzul dezacord...

    "Am considerat că este producţiile româneşti nu sunt suficient..."

    In rest, zic sa asteptam noile audiente mai intai... cine stie ce surprize ne asteapta.
  • paul S paul S
    Eu o sa ma uit cu placere la toate filmele romanesti.
    Doar ca la RDS l-au scos din grila.
  • Yoda Yoda
    Presimt că va avea un succes nebun. Petrişoare, la viitoarea ta analiză a audienţelor pe luna ianuarie, postul N 24 plus va fi peste Pro şi Antenă.

Trimite un comentariu

sus