Skip to main content

Revista presei media - 13 ianuarie

 

Publicitate

sorin-ovidiu-vintu9Investiţia mogulului de la Realitatea-Caţavencu în presa de peste Prut ar fi generată de interese americane, scrie Adevărul. Subiectul acesta a ieşit la suprafaţă după ce Cătălin Tolontan redactor-şef „Gazeta Sporturilor", a declarat ieri la Hotnews.ro că, din informaţiile sale, Sorin Ovidiu Vîntu ar avea „mandat extern" de modernizare a presei din Moldova.

"Exportul democraţiei se face în forme mult mai subtile, înţelegerile se fac aproape tacit şi nu cu oficiali din executivul statelor, iar media joacă un rol important. Aşa cred că se întâmplă acum la Chişinău", a declarat Cătălin Tolontan pentru Adevărul.

Iulian Comănescu a susţinut într-o mare măsură declaraţia lui Tolontan. „Pe undeva, SUA par a fi mai favorabile unei întăriri a relaţiilor cu Republica Moldova decât este Uniunea Europeană, care favorizează status quo", a spus Comănescu. Altfel spus, americanii ar putea dori înlăturarea influenţei ruse din Republica Moldova şi ar putea face acest lucru cu ajutorul mogulilor de presă. (Foto: EVZ)


Ce caută Vîntu în Republica Moldova?

Beneficiarii de drepturi de autor vor fi obligaţi să plăteasc CAS doar dacă nu au carte de muncă, dar decizia nu va fi aplicată din acest an, a declarat marţi preşedintele UGIR 1903, Cezar Coraci, la finalul negocierilor purtate de ministrul Muncii, Mihai Seitan, cu reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor din mass-media, relatează HotNews.
Negocieri la Ministerul Muncii: CAS-ul se va aplica doar pentru beneficiarii de drepturi de autor fără carte de muncă

Marie Jeanne Ion respinge acuzaţiile lansate de fosta şefă a Cancelariei Prezidenţiale din 2005, Elena Udrea, potrivit cărora jurnalista ar fi ştiut dinainte că avea să fie răpită în Irak, scrie Cotidianul. "Declaraţiile Elenei Udrea au ca scop declanşarea unui scandal politic, nu voi lăsa pe nimeni să mă folosească pentru asta", a declarat Marie Jeanne Ion într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV.
Marie Jeanne Ion despre acuzaţiile Elenei Udrea: Sper că sunt rezultatul unei dezinformări

Agenţia McCann Erickson a anunţat numirea lui Cătălin Dobre în poziţia de group creative director pentru clientul Vodafone-consumer, informează HotNews, Wall-StreetDaily Business şi site-ul IAA.

Compania Naţională Loteria Română va organiza o licitaţie pentru achiziţia de servicii de tipărire a revistei Loto Prono, contract estimat la 1,07 mil. lei (260.000 euro), fără TVA, scrie Daily Business.
Loteria Română caută un furnizor pentru a-şi tipări revista. Valoarea contractului: 1 milion de lei

Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel Alfa" va organiza o licitaţie publică pentru achiziţia de servicii de publicitate, contract estimat la 520.000 lei (126.000 euro), fără TVA. Contractul ce urmează a fi atribuit prevede realizarea de media plan pentru difuzarea de produse publicitare în presa audio-TV şi presa scrisă pentru o perioadă de 2 luni de campanie.
Cartel Alfa cumpăra servicii de publicitate de 520.000 lei

Pentru un număr finit de astrologi, invitaţiile la diferite emisiuni şi jurnale de ştiri înseamnă o creştere semnificativă a bazei de clienţi. Persoane precum Urania şi Neti Sandu au devenit branduri ale posturilor la care activează de ani buni - Pro TV, respectiv B1 - în timp ce Nicoleta Svârlefus şi Mariana Cojocaru nu sunt afiliate unui singur canal de televiziune, ci merg acolo unde sunt chemate. Adevărul consacră un întreg articol celor mai cunoscuţi astrologi de pe TV.
Cine citeşte în stele la TV

Grupul american Central European Media Enterprises, care operează reţele TV din Europa Centrală şi de Est, pro­prie­tarul ProTV, a anunţat la sfârşitul anu­lui trecut ca divizia sa din Cehia, CET 21, urmează să obţină un credit în valoare de 163,3 milioane de dolari, scrie Financiarul, care citează Reuters.
CME cere credit de refinanţare de 163,3 mil. $

Numărul românilor care au trecut pragul cinematografelor în 2009 a fost de 4,6 mi­lioane, în creştere cu 47% faţă de 2008, potrivit project ma­na­ge­rului videofil.ro, Constantin Fugaşin, scrie Financiarul.
Românii au dat aproape 22 de milioane de euro pentru a intra în sălile de cinema

AOL, compania de internet care a fost des­prinsă de grupul Time Warner Inc., va continua să pună în aplicare măsurile de reducere a costurilor, măsuri începute la sfârşitul anului 2009, scrie Financiarul care citează The Guardian. Compania americana AOL a anunţat astfel că urmează să dis­po­ni­bilizeze peste 1.000 de angajaţi şi să în­chid „multe” din birourile răspândite în Europa.
AOL concediază peste 1.000 de angajaţi

Grupul media canadian CanWest Global nu a putut amână inevitabilul, şi anume punerea întregii divizii de ziare sub protecţia Legii falimentului, timp în care compania este în cautare de cumpărător, notează Financiarul citând publicaţia britanică The Guardian.
Gigantul media CanWest, scos la vânzare

Actorul şi come­dian­tul Jerry Seinfeld revine pe micile ecrane din SUA cu un show despre căsătorie, relatează Financiarul, citând agenţia Reuters. Seinfeld descrie show-ul, respectiv „The Marriage Ref“, ca fiind o combinaţie de reality-show, joc de tip concurs şi co­me­die, acesta adăugând ca scopul show-ului este să-i facă pe telespectatori să râdă.
Seinfeld revine pe micile ecrane

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus