Skip to main content

Revista presei media - 12 februarie

 

Publicitate

paunescu-hotnewsEvenimentul Zilei a publicat în ultimii ani mai multe investigaţii care au avut ca subiect afacerile familiei Păunescu care, prin Bobby Păunescu, a anunţat achiziţionarea ziarului. Averea familiei Păunescu, presupusa calitate de fost ofiţer DIE a lui George Păunescu, implicarea în scandalul Bancorex, scandalul legat de Hotelul Lido, toate au trecut prin lupa jurnaliştilor de la Evenimentul zilei. HotNews trece în revistă anchetele scrise de Evenimentul zilei despre noul proprietar al ziarului.
Cum s-a văzut familia Păunescu în EVZ: De la rechinii Bancorex, la noii miliardari ai României

OTV va da afară, începând din 15 februarie, zece angajaţi, televiziunea lui Dan Diaconescu confruntându-se cu probleme financiare, afirmă reprezentantului postului, Doru Iuga, pentru Mediafax.
OTV are probleme financiare şi va disponibiliza 10 angajaţi

Alessandra Stoicescu şi Lucian Mândruţă, într-un interviu acordat Jurnalului naţional:

alessandra-stoicescu1Alessandra Stoicescu: “Aş spune că a fost mai degrabă un divorţ cu acordul părţilor. Ne-am privit cândva în iarnă, în decembrie, adânc în ochi şi, după o căsnicie de aproape 16 ani, i-am mărturisit partenerului meu de viaţă profesională că îmi doresc altceva”.

lucian-mandruta1Lucian Mândruţă: A, nu, în nici un caz n-o luăm de la capăt! În trust? Aici trebuie să întrebati trustul, pentru că meseria noastra e ca o fabrică: nu poţi să întrebi produsul dacă rămâne pe piaţă. E ca şi cum ai intreba Loganul cât se mai vinde. Vorbiţi cu fabricantul!”
Divorţ de Observator, cu acordul părţilor

MediaPro Interactiv, divizia de new media a grupului MediaPro, lansată pe piaţă în iulie 2006, şi-a schimbat denumirea în Apropo Media, au anunţat joi reprezentanţii companiei, informează Money.ro, HotNews, Mediafax, Wall-Street şi Daily Business.

alina_petrescu1Alina Petrescu a fost propusă chiar de Lucian Mândruţă pentru postul de prezentator al „Observatorului” de la ora 19.00. “Vrem să ne concentrăm pe ştirile cu adevărat relevante, fără să neglijăm şi partea mondenă. Cum am putea să uităm de Iri şi Moni!?”, a declarat Alina Petrescu pentru Evenimentul Zilei.
Alina Petrescu: „Nu-mi lipseşte încrederea”

Piaţa de comunicare din România se va dezmorţi spre sfârşitul anului, după ce ţara va ieşi din recesiune şi va atrage investitori străini, ce vor avea nevoie de servicii de comunicare, este de părere Jan Simunek, director regional pentru Europa Centrală şi de Est al Grayling, fosta Mmd. "Dacă nu aduci valoare adăugată clientului, dacă oferi doar serviciile de bază de media relations e tot mai dificil să supravieţuieşti pe piaţă. Şi nu doar în România, e multă presiune pe asta în Cehia şi Slovacia”, a declarat Jan Simunek pentru Wall-Street.
Şeful Grayling România: Piaţa de comunicare se va dezmorţi la sfârşitul anului, odată cu revenirea investitorilor străini

Publicul şi-a pierdut încrederea în ziarişti, mass-media tradiţionale nu au reuşit să facă virajul spre Internet, se imită unele pe altele şi plutesc într-o confuzie tot mai mare între informaţie şi divertisment. Acestea sunt câteva dintre concluziile la care au ajuns opt nume cu greutate din mass-media din Franţa, în cadrul unei emisiuni difuzate la 9 februarie de postul de televiziune ARTE, relatează Jurnalul Naţional.
"Presa scrisă se uită la televizor, televizorul ascultă radioul, radioul citeşte presa scrisă"

Facebook a anunţat, într-un post pe blogul companiei, depăşirea pragului de 100 de milioane de utilizatori care accesează, în fiecare lună, platforma de socializare de pe telefoane sau dispozitive mobile, notează Mediafax.
Peste 100 de milioane de oameni accesează Facebook de pe mobile

Google a închis cel puţin şase bloguri de muzică foarte populare, găzduite de platforma Blogspot, motivul invocat fiind că aceste site-uri publicau conţinuturi care încălcau drepturile de autor, scrie Mediafax.
Google a închis bloguri de muzică pentru încălcarea drepturilor de autor

Subiectul media al zilei a fost vânzarea ziarelor cotidianelor Evenimentul zilei şi Capital către Bobby Păunescu, cel care deţine posturile B1 TV, Vox News şi ziarul Gazeta de sud, după cum şi paginademedia.ro a scris ieri, detaliat.

Iată ce a scris presa despre acest subiect:

HotNews:

  • Ringier Romania îi vinde cotidianul Evenimentul Zilei şi Capital lui Bobby Păunescu. Schimbări în conducerea Ringier şi restructurări. Diva se închide. Păunescu: vom grupa toate activele media într-un grup şi avem în vedere alte achiziţii, TV şi online
  • Marius Hagger, Ringier România: Am vândut EvZ şi Capital lui Bobby Păunescu pentru că "îndrăzneşte să investească în ziare în astfel de vremuri". Divizia online va fi dizolvată, vânzările rămân centralizate
  • Mediafax:

    Money.ro:

    Adevărul:

    Cotidianul:

    Wall-Street:

    Gândul:

    Jurnalul Naţional:

    Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
    viewscnt

    Trimite un comentariu

    sus