Skip to main content

INSIDE STORY: O concediere şochează redacţia Adevărul. Pleacă Grigore Cartianu?

 

ACTUALIZARE: Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, Grigore Cartianu urmează să colaboreze cu 10TV, postul condus de Radu Moraru. “Nu pot să spun nici da, nici nu. Orice s-ar interpreta”, a declarat Moraru pentru paginademedia.ro.

Publicitate

Ce cauţi aici, nu trebuia să fii la şedinţa de la carte, tu nu eşti director la carte?” Aşa l-a apostrofat Peter Imre, director general Adevărul Holding, pe Grigore Cartianu, care era în şedinţa de sumar, la ziar. Se întâmpla acum câteva zile.

Trădează aceste vorbe tensiuni la vârful Adevărul? Evenimentele din ultimele zile şi o concediere dictată direct de Peter Imre, peste redactorul şef Grigore Cartianu, au precipitat lucrurile.

Detalii, în continuare:

Din informaţiile paginademedia.ro, în ultima perioadă mai mulţi redactori de la Adevărul au fost chemaţi de Peter Imre şi apostrofaţi pentru articolele scrise în ziar. S-a lăsat cu lacrimi în unele cazuri.

Acum două zile însă, o concediere a bulversat toată redacţia ziarului.

Un jurnalist de la Adevărul Holding a fost concediat din ordinul direct al lui Peter Imre, peste capul redactorului şef Grigore Cartianu, din motive care nu ţin de activitatea profesională la Adevărul Holding.

Oficial, jurnalistul (căruia nu îi vom publica numele) se desparte de Adevărul Holding cu acordul părţilor. Din informaţiile paginademedia.ro, a fost concediat din cauza trecutului profesional. Mai precis, a unor articole despre Peter Imre, scrise pe vremea când jurnalistul nu activa la Adevărul, iar Imre lucra la Phillip Morris.

Luată peste capul lui, decizia l-a nemulţumit pe redactorul şef Grigore Cartianu, care şi-a exprimat dezamăgirea, potrivit unor surse paginademedia.ro. “Este o decizie abuzivă, pe care eu nu o accept”, ar fi spus Grigore Cartianu.

Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, concedierea de acum câteva zile ar putea duce la plecarea lui Grigore Cartianu de la conducerea ziarului deţinut de Dinu Patriciu.

Concedierea de acum câteva zile vine după alte "incidente" între jurnalişti şi directorul general Peter Imre.  În urmă cu aproximativ o lună, un jurnalist de la departamentul politic a fost certat de Peter Imre pentru un articol despre PSD. “Eu ştiu mai bine, sunt prieten cu Victor Ponta”, i-ar fi spus Imre.

Un alt incident a avut loc acum câteva luni, după gala premiilor pentru educaţie. Din informaţiile paginademedia.ro, ziaristul care a relatat evenimentul a fost la un pas să fie concediat, pentru că nu a publicat o declaraţie şi o fotografie cu Peter Imre. De atunci, toate evenimentele la care participă directorul general al grupului deţinut de Dinu Patriciu sunt ilustrate cu fotografii ale managerului.

Contactat de paginademedia.ro, Grigore Cartianu nu a comentat informaţiile.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cutare cutare
    obae, scri despre cartianu de parca ar fi mario vargas llosa. in alta ordien de idei, intre cartianu si imre nu-i diferenta. doi habarnisti cu tupeu.
  • dan glumetu dan glumetu
    Domnul Imre, chiar nu am intilnit pina acum UNANIMITATE in a dezaproba actiunile sau persoana cuiva ...asa cum v-a iesit dumneavoastra!Oportunismul va face sa treceti peste lipsa de apreciere a celor cu care lucrezi...ceea ce pentru cei mai multi dintre noi aste capital!Lipsa de carisma nu v-o pot imputa...dar faptul ca o minimalizati aparind in fel de fel de emisiuni crezind ca sinteti simpatic sau interesant ma fac sa cred ca nici inteligenta nu este punctul dumneavoastra forte!
  • dan glumetu dan glumetu
    "Sunt lucruri,(virgula!)de care...", "...demnitate,(virgula!)incearca..."? Cu asa licente gramaticale conduci ziaristi???...Cred ca si Adriana Saftoiu te-ar urechea(...are de unde sa apuce si cred ca-i si place!)pentru asta!...Am luat, din plictiseala, ultimele numere din an ale ziarului...n-am avut pe ce sa zabovesc cu ochii!
  • dan dan
    Si cu afacerile din Italia cu cartile Adevarul cum ramane?
  • happy feet happy feet
    ma scuzati ca intervin asa, tam nesam. nu lucrez in presa (slava domnului), dar urmaresc uneori cu placere, alteori cu dezgust ce se intampla, implicit acest site.
    sunt...profund socata de ortografia domnului imre, sau a celui care posteaza cu acest nume.
    sper, spre binele AH ca nu din tastatura domnului imre au iesit aceste insiruiri de subiecte & predicate alandala.
  • mada mada
    Care e legatura lui Imre cu presa? dincolo de prietenia cu patriciu? Pai sa puna un ziarist la petrol si a rezolvat problemele de business! Crdeam ca e mai destept domn arhitect si stie ca nu oricine poate face o casa, dar la el se poate ca tutungiul sa dicteze ziaristilor.Halal!Nici acar oamenii nu si-i alege profesionisti:((Adevarul? E un ziar prost, poate sa facem o tigare din el
  • Irina S Irina S
    Doamne, cat de multe "sarbatori fericite" am auzit la acest articol...parca am simtit fiori. Ce ma bucur ca nu mai sunt in presa de cativa ani si ca nu simt presiunea politicului...n-am cuvinte sa exprim. Mereu trebuie sa fie o masa de manevra si patroni/manageri orgoliosi, care te injunghie cu zambetul pe buze. Ce replici, de parca era ultima batalie din redactie....Dar, putini sunt cei care chiar sunt ce par a fi.
    Enjoy the holiday spirit. ...si cum spunea Iorga "sunt victorii care te injosesc si esecuri care te inalta". Domnule Peter L IMRE, eu mi-as lua un negociator pe langa mine, sa intuiasca relatiile de tensiune in companie si sa stie cum sa detensioneze situatia. Cata ura...ce lipsa de maniere, ce raspunsuri inveninate.
  • george george
    frate observ cu uimire ca toata conducerea adevarul sta pe blog si da replici angajatilor sau ma rog, celor care ii ataca... pai nici nu e de mirare ca merge asa de bine ziarul si revistele. pai cum puii mei sa te ocupi de afaceri cand tu stai pe net sa cauti ce scrie unul si altul despre tine...este fenomenal. eu va dadeam afara fara prea multe explicatii. cam astia sunt managerii romani. sper ca angajatii dati afara sa isi gaseasca rapid de munca, iar managerii astia de succes sa dispara din peisajul media romanesc. dar cat mai exista vantu. srs, felix probabil ca nu o sa scapam de ei asa de repede. uitati raspuns de manager la chiotea... bafta si sarbatori fericite
  • Sabin Orcan Sabin Orcan
    @ George:

    Inseamna ca trebuie sa ma crezi pe cuvant, George. Dar il poti intreba foarte bine pe Petrisor, sa-ti confirme el daca-i asa sau ba.
  • peter imre peter imre
    Am sa raspund la intrebarile de mai sus pentru ca este primul mesaj , gand pertinent.
    A gestiona peste o mie de oameni nu este nici usor , nici lipsit de momente tensionate. Restructurarile din trust , au avut loc si pentru reducerea costurilor , dar in primul rand , pentru a reorganiza departamentele in modul in care vad eu si conducerea companiei , sturctura in anii care vin.Da , ma doare sufletul pentru fiecare coleg care a plecat din companie.Si ma bucur pentru fiecare coleg care a ramas.Este nedrept ca cineva sa creada ca am mania datului afara. Si mie mi-ar fi fost mai usor sa am o echipa care munceste confortabil.Nu eu am schimbat modul de salarizare , impozitele si economia in general. Am incercat sa compensam colegii si i-am asiguat ca in caz de angajari , au intaietate.Niciodata nu este un bun moment pentru a ramane fara serviciu.Sper ca suportul familiei si a celor apropiati sa faca momentele dificile, mai suportabile.
    N-am parton . Domnul Patriciu este presedintele companiei, seful meu direct, il percep mai mult ca un sfatuitor intelept si un bun strateg, nicidecum unul care abuzeaza de pozitia actionarului majoritar.
    Cata vreme voi beneficia de increderea bordului si a domnului Patriciu ? Pana cand voi indeplini intelegerea avuta, pana cand imi tin promisiunile de afaceri. Nu tin sub nicio forma de acest post.Nu e placut sa te judece ( injure) oricine , in fiiecare zi , pentru orice. Nu exista castig material care sa compenseze asta. Ceea ce fac , fac din convingere si din sincera dorinta de a arata ca un trust de presa poate fi profitabil
    Sunt foarte fericit .Dumnezeu mi-a dat viat pe care mi-am dorit-o. Sunt lucruri pe care le-as face altfel , sau le-as face, dar nu mi-e rusine de nimic din ce am facut.
    Daca as putea sa-mi aleg perioada cand cineva renunta la serviciile mele , da as alege o perioada de vacanta, sa ma pot odihni , sa-mi adun gandurile si sa o iau de la capat. De altfel asta mi s-a intamplat de cateva ori.
    Sarbatori linistite ,
    Peter L. IMRE
  • George Hari Popescu George Hari Popescu
    Domnule Peter Imre, cum putem şti că sunteţi Peter Imre? Nu vedem decît acest nume (cu minuscule), nici un avatar şi nici un link spre un site personal, eventual.
  • George Hari Popescu George Hari Popescu
    Domnule Sabin Orcan, cum putem şti că sunteţi Sabin Orcan? Nu vedem decît acest nume, nici un avatar şi nici un link spre un site personal, eventual.
  • Sabin Orcan Sabin Orcan
    @ JOKER:
    Singura concluzie pe care o pot trage din aberatiile care-ti ies cu atata naturalete din tastatura e ca ori ai orbul gainilor, ori esti facut gramada.
    Faptul ca s-a organizat o mica masa de Craciun pentru angajati vad ca ti se pare o chestie anormala, desi as putea sa pun pariu ca-ti curgeau balele pe langa soriciul, cozonacii si vinul fiert servite acolo.
    Dar sa revin la subiect. Minti cu nerusinare cand spui ca n-am fost prezent.
    Am fost, doar ca nu m-am inghesuit in primele randuri. Si am dat noroc cu cine mi-a iesit in cale, de la colegii de la Adevarul, Click, ADS sau Dilema veche si pana la insusi dl Imre care s-a plimbat prin multime ca sa ne ureze sarbatori fericite.
    Asta nu ma impiedica sa am, de foarte multe ori, discutii in contradictoriu si opinii divergente cu dumnealui. E ceea ce n-au inteles frustratii care se ascund in spatele unui pseudonim si scriu, aici sau aiurea, tot felul de tampenii. Ca tine.
    Dar observ ca degeaba iti spun mai multi oameni sa te duci la culcare, fiindca tu probabil ai senzatia ca esti singurul om treaz de pe planeta asta. Crede-ma, nu esti decat un gandac de bucatarie, care a baut prea mult rachiu.
  • Dorin Chiotea Dorin Chiotea
    @Joker - Observ ca ma numar fara sa vreau printre cei care iti provoaca insomnii, din moment ce doua nopti la rand orbecai pe acest blog si arunci aiurea consideratii (si) despre mine. "Dezvaluirile" tale sunt niste tampenii. N-a fost dat nimeni afara de la Sport, articole despre Olimpiada au tot aparut cateva zile la rand si contin toate parerile posibile, iar directorul general, da, mi-a urat cele bune si s-a pupat cu mine. Presupun ca te numeri printre restul de cateva sute cu care n-a apucat sa faca asta personal, din moment ce esti asa de gelos... Dar ai rabdare, tati: daca in anii care vor urma destinele noastre profesionale vor avea ca punct comun Adevarul Holding, e posibil sa-ti vina si tie randul. Sarbatori fericite!
  • Duda enervata Duda enervata
    Sa lasam deoparte deontologii, sa lasam la o parte apartenentele politice si carierele cladite pe cadavrele "palmasilor", singurele intrebari care imi ies in evidenta acum in acest moment ptr. mr. P.L. Imre sunt:
    Cita inima puteti avea sa concediati oameni in ajun de Sarbatori?
    Nu se putea astepta macar pina in februarie?
    Cat credeti ca veti mai fi sustinut de patron?
    Sunteti fericit cu viata dvs.?
    V-ar place sa va concedieze patronul de Sarbatori?

Trimite un comentariu

sus