Skip to main content

VIDEO: Cum l-a cunoscut Moraru pe patronul RCS: "I-am luat locul de parcare"

 

Radu Moraru l-a cunoscut pe patronul RCS, Zoltan Teszari, la începutul anilor 90. Pe atunci, Moraru (acum şeful 10TV) era colaborator la TVS Holding din Braşov. TVS a fost, de fapt, punctul de plecare al companiei RCS, deţinută de Zoltan Teszari. Şi Adrian Bucă, producătorul Naşului şi director, acum, al 10TV, a fost printre primii colaboratori ai lui Zoltan Teszari, a declarat Moraru într-un interviu pentru paginademedia.ro. Prima întâlnire Moraru - Teszari a avut loc după ce Naşul i-a luat locul de parcare:

Publicitate

Radu Moraru povesteşte cum l-a cunsocut pe Zoltan Teszari

[flashvideo filename=video/nasul2.flv /]

Negocierile pentru 10TV a început în urmă cu două luni, spune Naşul în interviu. Carmen Andronache: Când ai început negocierile cu cei de la RCS-RDS?

Radu Moraru: Să zicem, în urmă cu două luni.

Cum de te-ai hotărât atât de repede?

Noi oricum lucram la un proiect era chestiunea doar unde parchezi proiectul respectiv. Noi lucram pentru Vox şi a venit această întrebare, dacă n-am vrea să facem acest produs, dar să fim mai diversificaţi. Adică să fie generalist, pentru că noi nu puteam să-l facem generalist, noi am fi făcut tot un post de nişă.

Pe ştiri?

Nu neapărat pe ştiri, ci un post generalist pe zona de reality, nu show, ci reality.

Ca să aşezi o televiziune pe piaţă ai nevoie de minim 18 luni

Ce va avea diferit 10TV faţă de celelalte posturi generaliste din portofoliul altor operatori de cablu?

Eu cred că prin suflu. Va avea un suflu proaspăt, va avea o amprentă, mă refer şi la oamenii care vor fi, producţiile pe care le vom face, care vor fi cu totul şi cu totul diferite de ce se întâmplă acum pe piaţă. Şi eu zic că ne vom duce foarte aproape de ceea ce e România de astăzi, pentru că din punctul meu de vedee România de astăzi şi românii nu sunt arătaţi la televizor. Dacă te uiţi la televizor ai impresia că trăieşti într-o altă lume, într-o altă ţară şi oamenii ai impresia că sunt ba unii sălbatici, ba unii proşti. Noi o să încercăm să prezentăm România aşa cum e, să facem un RMN şi CT. Vom face RMN-ul şi CT-ul României.

Spunei că în prima fază vă doriţi să ajungeţi în primele 3-4 televiziuni generaliste din România. Ce înseamnă prima parte, ca timp?

Ca să aşezi o televiziune pe piaţă ai nevoie de minim 18 luni. După 18 luni poţi să ai surprize foarte plăcute să constaţi că ai aşezat-o atât de bine că ea deja concurează cu celelalte posturi sau poţi să ai şi surprize neplăcute să constaţi că un perete a fost proiectat strâmb, ai igrasie într-un colţ, e ca la o casa. În general nu e bine să te muţi într-o casă, repede atunci, imediat după ce a fost construită sau să o cumperi atunci pentru că atunci nu-ţi poţi da seama că are multe hibe ascunse. Noi, având în vedere că suntem cei care o construim, o să încercăm să o construim fără nicio greşeală, de aceea nici nu o să ne grăbim. Nu suntem presaţi de timp, ăsta-i cel mai important lucru.

Cum veţi reuşi să vă bateţi cu posturi care sunt deja preluate de multe companii de cablu?

Păi sunt două variante. Dacă e un post care place, care e bun, eu nu văd de ce ... Chiar nu scrie nicăieri că acasă nu poţi să vezi şi alt post decât ţi le oferă compania la care ai abonament.

Adică să ai abonament la două companii de cablu?

Să ai două companii, de ce nu? [flashvideo filename=video/nasul1.flv /]

Eu cred că Românii nu fac rabat de la două lucruri, de la telefonul mobil şi de la antenele de acasă

Ce o să-mi ofere 10TV, astfel încât să vreau să-mi mai fac un abonament la cablu?

Asta depinde de noi, dacă vom veni cu filme bune, dacă vom veni cu emisiuni bune, dacă vom veni cu o împachetare frumoasă. Eu cred astăzi că Românii nu fac rabat de la două lucruri, de la telefonul mobil şi de la antenele de acasă. Deci dacă treci pe toate străzile României, o să vezi căminele alea ieftine, du-te şi în Ferentari, du-te şi în cartiere mărginaşe ale României şi ai să vezi că blocurile sunt pline de antene. Şi eu sunt maniac, eu la mine acasă am toate antenele posibile, vreau să văd orice fel de program, vreau să mă uit la orice program pe care nu îl am neapărat pe o singură antenă.

RCS&RDS doreşte să distribuie acest canal şi către alte companii de cablu? Sau prin acest post doreşte să atragă şi alţi clienţi şi astfel să-şi mărească numărul de abonaţi?

Mă depăşeşte întrebarea pentru că asta chiar nu am discutat-o. Pentru noi e important doar proiectul, faptul că facem o televiziune cu toate ingredientele necesare, faptul că avem cu ce s-o facem şi aici mă refer şi la partea financiară şi mai ales la partea de oameni şi în rest, mai încolo sunt lucruri de studiat.

Când vom vedea prima ediţie Naşul pe 10 TV?

Pe 10 decembrie 2010.

Ce îmi puteţi spune despre emisiunile de forţă ale postului?

Preferăm ca din 1 decembrie să lansăm produsele rând pe rând.

Dar despre prezentatori?

Strategia pe care o avem este ca începând din 10 decembrie, în fiecare săptămână să anunţăm vedetele care se alătură proiectului.

Cum l-ai cunoscut pe Zoltan Teszari?

Din ce îmi aduc eu aminte, eu colaboram cu TVS Holding (Braşov), care atunci era o parte a acestui grup, care atunci era mult mult mai mic şi mi-am parcat o dată maşina pe locul unde parca el, eu nu ştiam obiceiurile, eram de 2-3 zile acolo. M-a chemat cineva “repede, repede locul de parcare e al şefului de aici” şi ştiu că el a şi zi “nu, nu, las-o acolo”, atunci n-am mai mutat maşina. Însă colegul meu, Adrian (Adrian Bucă –n.r) e unul din primii oameni pe care RCS-ul i-a avut angajaţi. La postul acesta de televiziune am lucrat cam doi, trei ani.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • bahmuteanca bahmuteanca
    tanti, inainte de a posta aberatii, ar fi fost normal sa contactezi operatorul matale de cablu. din telecomanda de care dispui, daca stii cum sa o folosesti, ai posibilitatea sa schimbi limba in care este difuzat programul respectiv si poti sa iti alegi limba de subtitrare(scrisul din partea de jos a ecranului) sau, sa nu iti afiseze acest scris.
  • Luminita Luminita
    intreb si eu : mai este cineva din Calarasi care prinde programe ( cum ar fi AXN, Travel) titrate in limba maghiara ? imi cam zgarie timpanul limba asta si de ce-ar trebui s-o ascult daca n-am optat pentru titrare ? ma mai intreb daca ungurii ar fi deranjati de filme americane titrate in limba romana sau daca suntem ocupati si nu stim ca asta-i motivul pentru care trebuie sa ne obisnuim cu limba ? sau are RDS RCS patron ungur ( :P ) si se crede pe propria mosie ?
  • nelu nelu
    Ordinea de zi a şedinţei de marţi, 7 decembrie 2010, ora 10.0006.12.2010


    1. Solicitări licenţe audiovizuale prin satelit:
    • S.C. RCS & RDS SA Bucureşti pentru postul 10 TV;
  • TANO TANO
    la invins sistemul mafiot pe radu moraru.atat timp cat voiculescu a pus laba pe B1TV, era de asteptat ca Radu Moraru sa fie indepartat
  • Test Test
    Minte nerusinatul asta de Nash... I l-a prezentat fosta securitate pe patronul RDS/RCS.
  • Marian Marian
    La Nasul mai vezi si normalitate.
    Ce sa spun de Realitatea si Antene care ne prezinta o alta tara, virtuala, numita Romania lui Basescu?

Trimite un comentariu

sus