Skip to main content

14 februarie: BRAT monitorizează publicitatea în presa scrisă

 
14 februarie: BRAT monitorizează publicitatea în presa scrisă

Biroul Român de Audit al Tirajelor (BRAT) a lansat serviciul de monitorizare a investiţiilor în publicitatea din presă scrisă (MIPPS), notează Financiarul şi Wall-Street.ro. MIPPS oferă rezultatul monitorizării a 159 de publicaţii, obiectivul fiind ca până la finalul anului 2011 să fie auditate aproximativ 200 de publicaţii, precum şi suplimentele sau ediţiile speciale aferente acestor titluri, se arată în comunicatul BRAT.

Publicitate

Datele furnizate de acest serviciu conţin informaţii precum: tipul mesajului, formatul de publicitate utilizat, o imagine a machetei publicitare şi suma aferentă apariţiei mesajului, utilizând tarifele de listă ale publicaţiilor. Primele rezultate ale MIPPS prezintă investiţiile de publicitate din publicaţiile apărute pentru luna ianuarie 2011.

Mircea Badea şi Antena 3 vor da în judecată CNA, după ce instituţia a amendat postul TV cu 10.000 de lei pentru emisiunea "În gura presei" din 13 ianuarie, în care realizatorul "i-a încălcat dreptul la imagine" ziaristului Mircea Marian şi a folosit un limbaj injurios. Într-un interviu acordat Jurnalului Naţional, realizatorul TV spune că nu i se pare imposibilă o arestare preventivă de efect şi nu exclude posibilitatea unui nou miting.

Cât priveşte declaraţia lui Dan Grigore, membru CNA, că emisiunea În gura presei nu este un pamflet, Mircea Badea a declarat: “N-am fost de acord să mi se pună înaintea emisiunii avertismentul acela cu "acesta este un pamflet". Nu am considerat necesar şi nu văd de ce emisiunea asta trebuie definită. (...) E un pamflet, e o revistă a presei? Nu ştiu, e o zebră, poftim, dacă vrei, sau un ornitorinc! Ce importanţă are cum o definim? E o emisiune de televiziune”

Mircea Badea: "Mă aştept chiar şi la o arestare preventivă de efect"

Radio România Actualităţi (RRA) şi Bucureşti FM se alătură campaniei "Iubim viaţa" (inţiată de Radio Zu) şi iniţiativelor similare pentru combaterea consumului de etnobotanice, scrie Evenimentul Zilei. Cele două instituţii "fac apel la actorii de decizie să continue măsurile necesare, legislative şi de asistentă socială, pentru prevenirea consumului de substanţe psihoactive şi psihotrope, prin verificarea şi închiderea punctelor de comercializare a acestor produse periculoase", se arată într-un comunicat. Jurnaliştii celor trei posturi de radio organizează astăzi şi un miting de protest, în Piaţa Victoriei, de la ora 13.00.
RRA, Bucureşti FM şi Radio ZU organizează un protest contra etnobotanicelor

Fotografa sud-americană Jodi Bieber a câştigat World Press Photo Award 2010, pentru fotografia care prezenta portretul unei femei afgane, desfigurată pentru că părăsise casa soţului său, notează Mediafax, Evenimentul Zilei şi Jurnalul Naţional. Publicată pe coperta Time Magazine pe 1 august 2010, fotografia lui Jodi Bieber o prezintă pe Bibi Aisha, o femeie afgană căreia talibanii i-au tăiat nasul şi urechile pentru că a părăsit casa soţului ei. Abandonată după ce a fost mutilată, Bibi Aisha, al cărei păr negru, acoperit de o eşarfă, ascundea urechile mutilate, a fost îngrijită şi salvată de organizaţiile umanitare americane şi apoi a fost operată în Statele Unite.

Thomson Reuters, furnizorul internaţional de informaţii, va opera sute de disponibilizări în 2011, după ce a înregistrat o scădere cu 7% a profitului, în 2010, notează Mediafax şi DailyBusiness.ro, care citează Brand Republic. Potrivit unor surse apropiate companiei, sute, dacă nu chiar mii de angajaţi vor fi disponibilizaţi. Divizia vizată - Markets - are 27.800 de angajaţi şi se ocupă de marketing, vânzări şi consilierea clienţilor. Disponibilizările nu îi afectează pe cei 2.500 de jurnaliştii ai companiei.

Scriitorul Mircea Cărtărescu, regizorii Andrei Ujică, Radu Muntean şi Tompa Gabor, dirijorul Cristian Mandeal şi actriţa Ofelia Popii se numără printre nominalizaţii la Premiile Radio România Cultural, scrie Mediafax. Trofeele vor fi decernate, pe 21 martie, la Teatrul Odeon din Capitală.
Mircea Cărtărescu şi Andrei Ujică, nominalizaţi la Premiile Radio România Cultural. Vezi lista completă

Un jurnalist specializat în presă economică a fost numit la conducerea prestigiosului cotidian francez Le Monde, scrie HotNews. Nominalizarea lui Erik Izraelewicz pentru postul de director Le Monde a fost aprobată, vineri, de adunarea generală a Societăţii Redactorilor Le Monde, ultima etapă a alegerii unui nou director, proces care durează de mai mult timp, după cum anunţa ziarul. Izraelewicz îl înlocuieşte pe Eric Fottorino, care în decembrie s-a declarat nemulţumit de colaborarea cu noii proprietari ai ziarului - oamenii de afaceri Xavier Niel, Pierre Berge şi Matthieu Pigasse.
Pe scurt: Schimbări în serie la şefia mai multor publicaţii franceze

Sursa foto: Financiarul

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus