Skip to main content

Oana Stancu: Am fost anunţaţi printr-un e-mail că a fost suspendată emisiunea

 

Nu ştim de ce a fost suspendată emisiunea”, spune Oana Stancu, într-un interviu acordat, în exclusitate, paginademedia.ro.

Publicitate

Fosta realizatoare a emisiunii Ora de foc spune că a primit un email “de 3 randuri şi jumătate”, care nu conţine nicio explicaţie.

“Nouă nu ni s-a reproşat niciodată nimic. Nici în legătură cu ratingul, nici profesional, nimic”, a subliniat Oana Stancu.

Cât priveşte informaţiile obţinute pe surse de paginademedia.ro, conform cărora Sebastian Ghiţă (managerul Realitatea TV - n.r) ar fi fost nemulţumit că cei doi realizatori ţineau legatura cu Sorin Ovidiu Vîntu, Oana Stancu spune:

“Nu pot să nu constat că această etichetă "oamenii lui Vantu" care au fost daţi afară de la RTV este aceeaşi pe care Traian Băsescu şi cei de la putere s-au străduit să o pună jurnaliştilor de la Realitatea”.

Interviul, pe larg:

Reporter paginademedia.ro: Când aţi fost anunţaţi că emisiunea iese de pe post?

Oana Stancu: "Ieri, la prânz. Aici este semnul major de întrebare. Pentru că, potrivit anunţului făcut în staţie de Sebastian, noi nu ar mai fi trebuit să intrăm în emisie chiar de ieri. Asta e de neînţeles într-o televiziune. Nu există o grilă nouă, nu există o emisiune pregătită pentru a înlocui Ora de foc. Asta i-au şi răspuns, în scris, cei care conduc editorial Realitatea. O alternativă se construieşte în timp.

În plus, nouă nu ni s-a reproşat niciodată nimic. Nici în legătură cu ratingul, nici profesional, nimic.

Mai mult, am fost rugaţi chiar de Sebastian când a preluat managementul Realităţii să promitem că ne asumăm acest interval orar (21.00 - 22.45) şi că nu facem nicio schimbare în grilă."

Mailul are 3 rânduri şi jumătate şi nu conţine explicaţia

Totuşi, cum v-au motivat scoaterea emisiunii?

"Nu există argument. Mailul are 3 rânduri şi jumătate şi nu conţine explicaţia."

Deci aţi fost anunţaţi de Sebastian Ghiţă prin mail?

"Da, decizia îi aparţine. A comunicat că a "oprit prezenţa Oanei Stancu şi a lui Adrian Ursu" la Ora de foc şi, dacă ceilalţi consideră că e ok să se facă emisiunea din acea seară, să "fim deschişi". Atât. O discuţie între noi şi el a existat, una foarte interesantă în care din nou Sebastian nu a avut nimic profesional a ne reproşa."

Dar managementul editorial v-a spus ceva?

"Nu."

Din informaţiile paginademedia.ro, Sebastian Ghiţă ar fi fost nemulţumit că voi ţineaţi legătura cu Sorin Ovidiu Vîntu. Cum comentezi?

"Constat şi la voi şi în Evenimentul Zilei aceeaşi porcărie scursă pe surse. Eu nu ştiu dacă Sebastian Ghiţă este , direct sau indirect, în spatele ei.

Dar dacă el a făcut asta atunci ar fi egal cu a-ţi spune eu acum, tot pe surse, că Sebastian era presat de putere, de controale ANAF, că se plângea că a fost discutat cazul lui în CSAT şi că dl. Băsescu le-a reproşat amicilor lui Sebastian din arcul puterii că nu au pus Realitatea cu botul pe labe aşa cum au promis, astfel încât managerul Realităţii a cedat şi a predat televiziunea puterii făcând primul pas: înlăturarea celor doi incomozi de la Ora de foc.

Cei care, cu câteva zile în urmă, l-au "şifonat" pe dl. Blejnar, preşedintele ANAF, făcându-l să mărturisească implicări suspecte în cazul Baaklini, cei care au supărat-o pe doamna Udrea cu dosarul ALRO, aducând o serie de documente importante din dosar etc.

Nu pot să nu constat că această etichetă "oamenii lui Vantu" care au fost daţi afară de la RTV este aceeaşi pe care Traian Băsescu şi cei de la putere s-au străduit să o pună jurnaliştilor de la Realitatea."

"Repet, nu ştiu dacă Sebastian este în spatele acestei porcării care v-a fost livrată. Dar hai să lămurim fondul, relaţia cu Vîntu. Problemele lui Vîntu cu justiţia sunt ale lui Vîntu. Să şi le rezolve. Să-l bage în puşcarie dacă va fi găsit vinovat.

Eu cu Vîntu am vorbit în ultimele luni de maximum două ori. Însă îţi spun cu toată fermitatea un lucru: dacă Vîntu m-ar fi sunat în fiecare zi, i-aş fi răspuns în fiecare zi. Din politeţe, din considerentul ca este actionarul majoritar al statiei, dar mai ales pentru ca nu m-a determinat niciodata sa nu-i raspund la telefon.

În doi ani şi ceva de Realitatea, Vîntu nu m-a rugat nimic

În doi ani si ceva de Realitatea, Vîntu nu m-a rugat nimic, nu mi-a impus nimic, nu mi-a spus niciodata "stii, am si eu un prieten de care sa nu te iei". Sa spuna oamenii grei care au avut de-a face cu Realitatea - CTP, Hurezeanu, Nistorescu, Dinescu, Stelian Tănase - le-a dat vreodata Vîntu vreun ordin?

Vîntu e un tip care vorbeste mult, isi da cu parerea despre tot, dar cand l-ai trimis la plimbare, se duce. Depinde de tine ce relatie impui cu el.

Totuşi, este ciudat că nu vi s-a dat un motiv pentru care au scos emisiunea de pe post.

"Tocmai. Ce raţiuni ai să scoţi brusc de pe post, în mijlocul săptămânii, principala emisiune a staţiei?"

Şi n-aţi primit niciun răspuns nici din partea managementului editorial?

"În lumea noastră, a televiziunii, nu cred că se practică nici chibzuinţa, nici respectul faţă de cei cu care ai ţinut prime-time-ul. Azi eşti, mâine nu mai eşti. Asta ştiu de când am intrat în televiziune. Nu cred că Sebastian s-a gândit îndelung la acesta decizie şi la consecinţele ei asupra imaginii noastre, a carierei, la speculaţiile care se pot face...

Nu ştiu, repet, nici dacă el a lansat povestea asta cu Vîntu pentru că atunci îi era mă gândesc, foarte simplu, să solicite listingurile telefonice sau să explice public de ce este împiedicat el ca manager să facă performanţă cu emisiunea Ora de foc în grilă. Din câte mi-aduc aminte, atunci când l-am avut pe Vîntu în direct, tocmai că am fost lăudaţi pentru cât de profesionişti am fost. Şi cât de fireşti, vezi "spa-ul din Paris"?

La cum s-a conturat "pe surse" la voi şi în Evenimentul Zilei povestea asta cu schimbarea mea şi a lui Ursu, pare un exerciţiu de imagine al lui Sebastian, un război personal Ghiţă - Vîntu sau mai rău, rezolvarea unor interese personale. Interesul televiziunii nu cred că a fost tranşat într-o marţi la prânz, brusc."

N-am înţeles dacă suntem "daţi afară" sau a fost suspendată emisiunea

Ce veţi face în continuare, veţi plecă? Vi s-a propus să faceţi altă emisiune?

"Deocamdată n-am înţeles dacă suntem "daţi afară" ,aşa cum scrie EVz, sau a fost suspendată emisiunea. Nu ştiu să-ţi răspund acum ce voi face. Ieri am fost ocupaţi să ne facem emisiunea, azi am vrut doar să lămuresc această poveste "pe surse" ajunsă la voi şi la Evz.

Mai departe, vom vedea. Am 13 ani de meserie în spate şi confortul că am făcut bine ce am făcut. Sunt mândră de ce a însemnat Ora de foc, iar din punct de vedere al ratingului am asigurat onorabil acest tronson orar, în condiţiile în care concurenţa noastră este acolo de şase ani. Altfel, staţia ne-ar fi zburat demult."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • CIOCIRLAN CIOCIRLAN
  am dovezi de coruptie MI
 • halterescu halterescu
  prietene, esti cam slab pregatit...tu nu ai idee despre cum se face jurnalism si nici ce presupune o emisiune tv cu jurnalisti investigatori. dupa umila ta parere ce ar fi trebuit sa-l intrebe pe ala de la ANAF? si de ce crezi 'mneata ca ar trebui sa i se supuna in vreun fel? esti cam idiot...ai ramas in urma cu cel putin 20 de ani cand te inchinai si la un sofer de autobuz...mai bine ti-ai vedea de viata ta de circ pe care o duci...
 • OmuDinUmbra OmuDinUmbra
  Bha, treaba se prezinta in felu' urmator: "Ora de Foc" era cea mai vizionata emisiune a Realitatea TV...
  Parerea mea personala e ca Oana Stancu stie prea bine ce face si mai ales face ceea ce TREBUIE..astia cu stereotipurile cu "fatuca" mai uitatziva si voi la restu' d realizatoare din REalitate si vedetzi diferentza...
  P.S. Cea mai buna realizatoare TV din Romania e Oana Stancu si apoi Vranceanu-Firea ;)...
  Doar ANtena3 a avut de castigat, si anume emisiunea " EXCES DE PUTERE " si 2 jurnalisti care fac treaba asta pe bune, desi nu-l simpatizez pe Ursu..
 • brindusa brindusa
  sa dispara oana stancu si adrian ursu
  sa dispara cretulescu. latra
  nu am nimic cu subiectele lor. dar nu se latra la televiziune.
  putin respect. pentru institutii si pentru oameni
 • Ala Ala
  Sincer , imi pare bine ca s-a suspendat. Devenise o emisiune penibila. Penibila nu pentru ca critica puterea. Acesta este , pana la urma , rolul presei: sa critice puterea atunci cand greseste.

  Dar acest lucru se face , in mod normal , cu profesionalism si respect pentru institutii si reprezentantii acestora.Ori prezentatorii acestei emisiuni nu cunosc definitia cuvantului "respect" si nici ce inseamna profesionalism.

  Ei nu fac decat sa trunchieze realitatea , sa isi intimideze invitatii , sa ii ia peste picior. Eu , personal , cand am vazut ca il iau peste picior pe seful ANAF si ii inchid telefonul in fata , mi-am dat seama ca ei intradevar afecteaza imaginea realitatii ca fiind o televiziune obiectiva si o transforma in circ.
 • liviuta liviuta
  Preluare din 22
  Se umple tara de victimele lui Basescu. Ultima pe lista este jurnalista care doarme cu normele BBC rescrise de Vantu sub perna, Oana Stancu. Orele in care il pirjolea la foc mic pe Basescu au disparut din grila, asa ca Stancu are motiv de victimizare.

  Vezi doamne, Ghita ar fi inchinat steagul Realitatii noii puterii, iar magareata a picat pe ea si pe Ursu. "Sebastian era presat de putere, de controale ANAF, ca se plangea ca a fost discutat cazul lui in CSAT si ca dl. Basescu le-a reprosat amicilor lui Sebastian din arcul Puterii ca nu au pus Realitatea cu botul pe labe asa cum au promis, astfel incat managerul Realitatii a cedat si a predat televiziunea Puterii facand primul pas: inlaturarea celor doi incomozi de la Ora de foc", a declarat ea pentru Evenimentul zilei.

  Oana Stancu este insa o victima plina de curaj, de independenta si verticalitate. N-o sa credeti, dar ea reusea chiar sa-l trimita la plimbare pe seful ei de organizatie. "Vintu e un tip care vorbeste mult, isi da cu parerea despre tot, dar cand l-ai trimis la plimbare, se duce. Depinde de tine ce relatie impui cu el", spune ea pentru paginademedia.

  Va mai aduceti aminte de emisiunea in care Vintu a trimis-o in direct la plimbare, la casierie, sa-si ia leafa scazuta? Si cum aproape incomoda jurnalista a plins in direct?
 • Cornelia Cornelia
  trebuie sa fii mare nemernic pentru ca sa te bucuri cand cineva este dat afara... dar, se pare ca asta este profilul celor cativa - cati au mai ramas, sustinatori ai maidanezului de la Cotroceni...
 • Radu Humor Radu Humor
  Tampitii astia de la putere cred ca daca nu mai e "Ora de Foc"
  situatia explozibila din tara - dispare ?!
  Vor simti in curand altfel de arsuri mult mai grave decat "Ora de foc" !
 • Marilena Marilena
  MIE OANA STANCU SI ADRIAN URSU MI-AU PLACUT SI SPER SA-MI PLACA AU PLECAT EI NU MA MAI UIT LA REALITATEA TV, SUNT ACOLO NISTE FATUCI PROST PREGATITE PROFESIONAL
 • ivi ivi
  Sa reluam altfel...

  Ora de Foc (nu zic trebuie...) va merge mai departe, in cel mai rau caz (sau poate in cel mai bun caz) pe internet in regie proprie...
  ...cu o mica parte din audienta se poate autofinanta!
 • popa prostu popa prostu
  tara asta nu se vindeca niciodata cu asa plesniti. Auzi si la asta, cu Voiculescu....
 • Mash Mash
  http://www.e-transport.ro/Realitatea_TV_a_semnat_un_contract_de_management_c-i88-news55408-p83.html
  decizie de manager... 80% din profit e al asesoft. pur si simplu nu i-a placut ce a vazut la tv. cei doi nu (mai) conteaza. sunt doar niste pioni sacrificati. 'devotamentul' lor i-a pierdut; nu au tinut cont de schimbarile din oct-2010.
  sov - pe care il intereseaza doar profitul(...) - are calul troian in cetate. ghita face bani din ce primeste de la stat. pd-l incepe sa arunce cu bani pt 'pregatirea alegerilor'.
 • bili bili
  Sper ca Oana Stancu si Adrian Ursu sa faca emisiuni la fel de bune la alta televiziune daca o mai fi vreo una inafara de ant3 care sa le permita acest lucru
 • UCK UCK
  este cumva patologic modul in care aceste personaje isi faceau emisiunile. Ursu indeplineste fara cracnire ordinele stapanului. insa oana Stancu aveai impresia ca simte o placere sa-si umileasca si incurce invitatii care faceau parte din tabara adversa, si asa permanent in minoritate la emisiuni. astfel de oameni care mint cu zambetul pe buze si prezinta trunchiat realitatea seara de seara nu mai au nici un respect pentru propria persoana, doar cinism cat cuprinde. sunt mai nocivi decat batalioanele de mineri, care macar erau iresponsabili.
  este foarte interesant ca banii mogulilor au scos la suprafata o intreaga galerie de personaje cu adevarat patologice.
  nu tre sa fii fan Basescu ca sa realizezi ca modul realmente grotesc in care prezinta zilnic realitatea in care traim duce exact la efectul advers celui dorit. si asta s-a vazut la alegerile prezidentiale de acum 2 ani, cand multi au mers si au votat cu scarba, tocmai pentru ca au realizat ca formidabila mobilizare de forte media are scopuri mult mai prozaice.
  ce mi se pare ciudat este ca tot acest circ sinistru repetat seara de seara la infinit duce la senzatia persistenta ca Basescu, care este un grobian de prima marime, are la urma urmei mai mult bun simt decat toata adunatura citata mai sus. cu adevarat apocaliptic.
 • DOINEL DOINEL
  Stimata domnisoara Oana Stancu, cum ti-a placut sa ataci la baioneta , asa ai fost atacata, exact cu armele domniei tale. Dupa asa munca , asa rasplata, ca asa e in ...viata!
  Vreo floare cumva de la cineva si pareri de rau ca ati fost dati afara dupa atata profesionalism si echidistanta ? asa lasati cu cei 13 ani de profi...

Trimite un comentariu

sus