Skip to main content

Doru Buşcu şi Liviu Mihaiu s-au ciocnit în direct la TV

 

“Caţavencu nu trebuia să ajungă să fie vândut de ANAF şi faptul că este vândut de ANAF la ora asta  se datorează în principal managementului, ca să nu spun ţie personal”, i-a spus fostul ca'avenc Liviu Mihaiu lui Doru Buşcu care tocmai cumpărase marca.

Publicitate

Discuţia aprinsă dintre Liviu Mihaiu şi Doru Buşcu a avut loc în direct la The Money Channel, la doar câteva minute după consumarea licitaţiei.

Detalii în continuare.

Liviu Mihaiu i-a spus lui Doru Buşcu că motivul plecării sale de la Academia Caţavencu a fost lipsa de independenţă editorială a revistei.

„Nu a fost vorba de independenţă, nu a fost vorba de plăţi neortodoxe, a fost o viziune de creştere, care a crescut din nimic şi a ajuns la o cifră de afaceri impresionantă”, a explicat Doru Buşcu vânzarea Academiei Caţavencu către grupul Realitatea Media.

La emisiunea de la TMC a mai partcipat şi Aneta Bogdan,managing partnerla Brandient.

Doru Buşcu a mai spus că aştepătrile sale legate de preţul pentru marca Academia Caţavencu erau undeva pe la jumătatea sumei la care s-a ajuns.

Câteva fragmente din emisiune:

Doru Buşcu:

"Grupul de oameni care a plecat astăzi dacă adună un tiraj cat mii de exemplare, in frunte cu Mircea si Liviu care le-au fost suporteri. Lucrurile stau altfel decât le-a prezentat mai devreme fostul meu coleg. Şi regret lucrul ăsta.

Legat de independenţă, Caţavencu nicio secundă n-a fost neindependent."

Liviu Mihaiu:

"Dar nimeni n-a crezut nicio secundă că este independent, după ce a fost cumpărat."

Doru Buşcu:

"Liviu, las-o secundă cu Guvernul Tăriceanu. Asta cu independenţa povesteşte-o la emisiunea ta. Din păcate, am auzit ce ai spus mai devreme."

Liviu Mihaiu:

"Asta e opinia mea, ăsta este motivul pentru care nu mai sunt alături de Caţavencu de câţiva ani. Caţavencu nu trebuia să ajungă să fie vândut de ANAF şi faptul că este vândut de ANAF la ora asta, se datorează în principal managementului, ca să nu spun ţie personal."

Doru Buşcu:

"Povestea grupului de presă Caţavencu mi se datorează aproape integral mie. Creşterea aia din anii 2000 până în 2008 toate produsele în care m-am implicat, am făcut un grup foarte frumos. Şi la un moment dat l-am vândut, am avut de alege între un grup britanic, un fond de investiţii, şi o ofertă incredibilă din partea unui grup de presă care pe lângă bani conţinea oportunitatea unor canale de promovare.

Ideea de a integra acest grup într-un grup complex şi mare a fost ceea ce a dus la această ecuaţie a cumpărării grupului de câtre grupul Realitatea. Nu a fost vorba de independenţă, nu a fost vorba de plăţi neortodoxe, a fost o viziune de creştere, care a crescut din nimic şi a ajuns la o cifră de afaceri impresionantă."

Aneta Bogdan:

"Eu cred în acest brand, este unul dintre cele mai puternice branduri româneşti."

Liviu Mihaiu:

"Adevărul e că trebuie să suferi dacă vrei să cumperi un brand ca Academia Caţavencu să munceşti foarte tare, să treci prin deşert."

Greutatea acestui ziar constă în credibilitatea şi independenţa lui. E foarte greu să relansezi acest ziar, îţi spun ca om care lucrează de 21 de ani în presă, în condiţiile în care trustul s-a dus pur şi simplu naibii, în condiţiile în care presa este într-o poziţie foarte dificilă.

Economic vorbind este una dintre industriile afectate cel mai mult şi e foarte greu să lansezi când în ziar nu mai ai personalităţi pentru că nu poţi să relansezi un ziar cum vrea Buşcu să-l relanseze cu pitici gratis. E foarte greu.

Sursa foto: Realitatea.net şi blogul lui Victor Roncea

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Lari Lari
    Ei las, ca sint doar dezvaluiri pe care au vrut ei sa le faceti. Hai ca nu sintem atit de prosti si citim si noi printre rinduri. Las-o asa dl ElCucui... In fond de aia nici nu va mai citesc, m-am convins repede de partea cui sinteti.
  • ElCucui ElCucui
    @Sushi, @Lari, ia dați mătălicilor o căutare în site-ul kamikazeonline după cuvintele cheie: "dezvăluiri" "Udrea", "Videanu", "Berceanu", "Blaga", "Băsescu", "Boc" și vezi câte articole de investigație găsiți. Dezvăluiri, nu parabole cu Băsescu Bețiv, Boc pitic și Udrea cu... frivolă. Căută dacă găsești și dincolo ceva la nivel. Așa, e ușor să dai în putere când ești oficios al opoziției care urmează implacabil la guvernare.
    KAMIKAZE DĂ ÎN TOȚI. Că e ziar, nu oficios.
  • Ieronim Ieronim
    împotriva puterii cu un motiv clar, logic. acum sînt împotriva puterii fiindcă li s-a arestat patronul care îi dădea prin batistă lu Doruleț.
  • Lari Lari
    @Albano, Catavencu, de cind il citesc eu, a fost intotdeauna impotriva puterii. De asta i-am admirat si ii admir
  • Albano Albano
    @Sushi, vrei sa spui ca au plecat de la PSD, unde slujeste Academia Catavencu? Stai sa vedem cu cine se mai asociaza dupa cum declara Buscu, desi cred ca cea mai eleganta solutie ramane Felix-Mircea Voiculescu
  • Sushi Sushi
    Ma apuca scirba, cind vad cum niste fosti angajati, asa intr-o zi, au hotarit ei, sa mearga sa slujeasca la partid.S-au batut cu pumnii in piept pentru marea independenta. Ha!Ha!Ha! Pe dracu! Iar acum, ati pus la cale un plan. N-a iestit. Asta e. Se mai intimpla. Lasati vomele, nu mai disperati, apucati-va de treaba, ca oricum e jale cu tirajul vostru si nu va vad bine in urmatoarele 3luni, d-lor de la Kamakaz. Acu'incepe campania si doamne fereste s-o pierdeti, pentru ca v-ati luat cu altele. Hi!Hi!Hi!
  • dadisorin dadisorin
    Nu inteleg ce atita galagie?S-a facut, s-au scos banii, se vinde. Oricum, revista s-a inmuiat in ultimii ani. Unii s-au retrsa si s-au apucat de alte smenuri. Unii au crezut ca scot o concurenta, dar sunt praf...adica sunt asa, de cartier...iar altii o sa fie fericiti. Cu biznisu facut. Si cine naiba o mai baga in seama poe aneta bogdan? E praf si pulbere. Poate se mai pune si ea pe picioare, ca vin alegerile si o sa se bucure si ea de niste bani, o sa vedeti...o combinatie cistigatoare...
  • sile camatarie sile camatarie
    @Judas Au auzit suficienti cit sa v-o traga din toate pozitiile. Diferenta dintre ei si voi e ca voi tineti de trecut ! Aveti istorie, e adevarat. Dar istoria aia e si a lor, iar viitorul nu e si al vostru. Ai inteles acum cine e ?
  • ElCucui ElCucui
    Habar n-am. Ziceam și eu cum ar fi de bun simț. Deși bunul simț nu prea are ce căuta în astfel de situații.
  • udi alan udi alan
    Buscu asta si Mihaiu asta daca se cred asa jurnalisti integri si bengosi, de ce nu merg ei sa faca presa in ...franta, exemplu! sau italia, germania, sua?...sa si aplatizeze ei ditamai talentul si vocatia si mesianismul acilea pe dambovitza?! printre cocalari, shmenari, marlani...de ce se simt ei bine in fauna asta?! ia sa ghicim noi...
  • alin stanciu alin stanciu
    @Razvane, eu nu cunosc metodica, dar logica imi spune ca singura garantie ptr. cei care lichideaza compania, in momentul asta, sunt cei 40k depusi la inscriere. Atat. Daca castigatorul se retrage, nu poate nimeni obliga celalalt licitator sa-si pastreze oferta, pot in cel mai rau caz sa-i execute si aluia garantia, dar bunul simt imi spune ca nici macar asta nu au dreptul... drept ptr. care cred ca scenariul sta in picioare pana cand banii sunt pe masa de joc.
  • Zoon Politikon Zoon Politikon
    Din adevarata "Academie Catavencu" a ramas doar amintirea! Pe vremea studentiei mele reprezenta un reper in presa romaneasca. Acum incercarea de resuscitare pare doar o "frectie la un picior de lemn". Din pacate...
  • ElCucui ElCucui
    @Alin, nu este o licitație la care nu s-a prezentat nimeni valid și la următoarea pornește de la juma de preț. Dacă Bușcu nu vine cu cașul, logic ar fi să i se atribuie următorului. Care a oferit cu doar 7,500 € mai putin. Mă gândesc că dacă sunt banii ANAF-ului în discuție, ANAF-ul nu-i chiar atât de papagal să se aleagă cu 300k după ce și-a făcut deja socoteli ce o să-și cumpere cu 1.617.359€. Ție ți-ar conveni să iei doar 1,6 cenți în loc de 8 – cât ne revine fiecărui cetățean român din ce ne-a promis Bușcu că ne dă?
  • Bear Grylls Bear Grylls
    ce vorbiti voi de Toma si Liviu?? cand a fost de incasat, au fost primii. Sa nu uitam de Liviu, care a fost numit guvernator si platit pentru asta $$$
  • Tiberiu Cazacioc Tiberiu Cazacioc
    Contextul economic si social-politic a afectat brandul Catavencu. De ce nu stiu brandurile sa se retraga ? Pur si simplu si din pacate, brandul Catavencu nu s-a reinventat. A urmat ciclul de viata al unui produs: lansare, crestere, declin. Un produs al postcomunismului, creat de niste tineri zanatici care luau in bascalie pe oricine, nu a reusit sa stea afloat. Cine este de vina si cat de mult, este tardiv. Si poate si greu de identificat, altfel decat sentimental si dupa simpatii. Nu exista viata dupa moarte pentru un brand rigid. Ati vrea sa vedeti in continuare acelasi Catavencu ? Da, dar acesta inteleg ca nu mai functioneaza si in plus vremurile sunt si ele un element nefavorabil. Exista un plan de redresare, supus analizei si deciziei actionarilor, ca in orice business ? Este o haiducie...

Trimite un comentariu

sus