Skip to main content

Jurnalul şi un derapaj violent, care n-are nevoie de comentarii

 

Articolul pe care îl puteţi citi mai jos nu a apărut în România mare. Nici pe vreun blog anonim.

Publicitate

Materialul a fost publicat pe site-ul unui ziar qualityJurnalul Naţional, după ce paginademedia.ro a semnalat un derapaj al acestui site.

Un articol incalificabil, din presa quality a anului 2011, dintr-o publicaţie cu ani buni în spate, în care libertatea de opinie este confundată cu dreptul de a şterge pe jos cu oricine, de a jigni pe oricine, într-un limbaj pe care nu îl voi comenta.

Iată articolul:

Lichele, fiinţe extraordinare, jagardele, obae

Un Bou, pe numele lui mic OBAE, la fel de bine se putea numi OLAE, vine şi îşi dă cu părerea despre un pamflet apărut pe jurnalul.ro despre un confrate de-al său de suferinţă: Robert Turcescu.

Solidaritatea celor care n-au de-a face cu meseria de jurnalist, ziarist, gazetar de teapa celor doi pulifrici nu ne miră. Evadat în online, domnul OLAE ar fi putut să ştie că Jurnalul Naţional înseamnă ceva, dealtfel pamfletul cu pricina n-a aparut niciodată în Jurnalul Naţional, iar Jurnalul online, jurnalul.ro e cu totul altceva.

Aşadar,OBAE rămâne pentru totdeauna un BOU care n-are nicio legatură cu meseria de jurnalist, şi-n plus în ceea ce priveşte caracterul acestuia e vorba de OLAE, cu alte cuvinte n-are. Aidoma unei lichele mici încearcă să dea din coadă ca să-şi facă şi el un loc la rubrica noastră "lichele, fiinţe extraordinare, jagardele", şi, în plus, să câştige o pâine cu care să-şi hrănească gura capului mare.

Trăim vremuri grele, atât timp cât o râmă ca OBAE emite "judecăţi de valoare" despre Jurnalul Naţional, o râmă care n-a lăsat nici măcar o dâră nici în spaţiul virtual, nici în cel tipărit. Vă imaginaţi ce muci are în cap BOUL când se trezeşte singur şi online în lumea lu’ google cu youtube, s.a.m.d. şi începe să scrie?

Este el şi UNIVERSUL, OBAE şi abisul electronic, BOUL şi INTERNETUL şi de- aici confuzia că poate să scrie orice, oricând despre oricine. Ba, pentru curajul ăsta, pentru actul de libertate necontrolată avem antidotul de a te trezi la realitate, de a înţelege adevarata dimensiune a eului tău: un şut în cur! Aşadar, în ceea ce-l priveşte e prima şi ultima dată când îl băgam în seamă pe acest BOU şi OBAE totodată. Amin!

Haisictir Olae

Articolul a apărut pe site-ul Jurnalul.ro.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Toma Ionut Mihai Toma Ionut Mihai
    cine a scris articolul asta?
  • nico nico
    jurnalul.ro se bucura de prestigiul brandului Jurnalul National. caci daca nu aveau nici o legatura cu ziarul, atunci aveau 3 unici/zi.
    Mi se pare penibil faptul ca nici macar nu au incercat sa scrie textul acela cu ironie, subtitilitate, atacuri subliminale, ci cu niste exprimari si cuvinte care nu denota decat frustrare.
    daca esti destept si vrei sa ataci pe cineva pe care il consideri prost, atunci fa-o cu istetime. daca o faci ca la tigani (cu injuratrui si acuze nefondate), inseamna ca esti tigan.
  • Catalin Catalin
    Dl Obae trebuie sa fie impartial, pentru ca este un jurnalist foarte bun si apreciat in ceea ce face dar trebuie sa nu cada in nicio latura mai ales sa mearga langa Turcescu care stim foarte bine cine este si ce face. Nu este vorba de Intact aici, nu confunda capra cu varza Horea portocaliu'. Ceea ce a scris Jurnalul este o tragere de urechiusa. Stai linistit Horea portocaliu' nu este nicio razbunare, dl Obae este apreciat de toata lumea.
  • GAVRILACHE GAVRILACHE
    Nea Obae, ce faci, frate? Pai cum iti permiti dumneata sa te uiti, macar, spre marii ziaristi ai patriei comunisto- securiste? Mi se pare corect sa te dea deontologii la caini! Alaturi de Basescu o sa-ti stea numele! Citez dintr-un astronaut imprumutat de Felix : "O greseala mica pentru Obae, un rahat mare pentru Ciutacu!". Vai de mama lor!
  • kool mogul kool mogul
    Foarte urata replica a reusit sa dea jurnalul.ro. E cu atat mai josnic cu cat atacul e indreptat impotriva unuia dintre cei mai decenti ziaristi de media din .ro si totodata unul dintre cei mai decenti ziaristi din Romania in general. Oricum, felicitari domnule Obae ca nu coborati la fel de jos precum criticii dvs. SUCCES IN CONTINUARE!
  • Mi-e dor de Jurnalul National Mi-e dor de Jurnalul National
    In urma cu cativa ani, Jurnalul mi-a schimbat viata, in sensul ca m-a extras din mediul infractogen, in care ma afundasem, oferindu-mi un adapost, un loc de munca (ulterior si spatiu in ziar), incredere si posibilitatea de a dovedi tuturor ca vreau cu totul altceva de la viata. Astazi, pot spune, fara nicio modestie, ca sunt mandru de mine. Acest lucru il datorez unor persoane deosebite din Jurnalul.

    Voi parea un nerecunoscator, un ticalos care musca mana ce l-a hranit. Si poate ca aveti dreptate, insa, felul meu de-a fi, prost de gura, neastamparat, ma face sa-mi spun si de aceasta data parerea, chiar daca voi dezamagi…

    Iubesc Jurnalul National asa cum iubesc Steaua. De ce aceasta comparatie? Pentru ca in jurul ambelor branduri roiesc astazi oameni ale caror principii nu le impartasesc.

    Imi cer scuze ca nu am putut sa tac
  • gigi gigi
    Nu conteaza despre cine este vorba in acel articol, putea fi oricine. Vorbim despre scursuri ale societatii care au invat sa scrie la jurnalul.ro ca in ziar nu au avut voie. Un articol deranjant care poate leza inteligenta oricui. Niste oameni de nimic care se straduiesc sa duca meseria de jurnalist la rangul de sluga proasta.
  • none none
    te contrazic. imi pariez viata, vorba lui badea, ca e ciutacu. n-am niciun dubiu ca el e. penibil rau, oricum
  • cornel cornel
    eu tin minte ca Mircea Badea il lauda acum cateva luni pe Obae, astazi l-a reevaluat?
  • cornel cornel
    @Obae - eu am spus de mult ca acesti lingai ai lui Felix Voiculescu trebuie starpiti si ca alipirea PNL de aceasta secta de nebuni va dauna romaniei

    prezenta lui Crin Antonescu, saptamanal, la Antena 3 cautioneaza propaganda, agresivitatea, jegul si minciunile tuturor angajatilor Jurnalul National, Antena 3, etc
  • Noblete Noblete
    Petrisor, lasand injuriile din articol la o parte, cred ca autorul articolului din Jurnalul.ro a vrut sa-ti transmita un singur mesaj: atata vreme cat n-ai lasat nici o dara in spatiul virtual si nici in cel tiparit, ar trebui sa te abtii sa-ti dai cu parerea despre munca ziaristilor adevarati.
  • Laura Laura
    Revin cu intrebarea mea (si cu scuze ca va bat la cap): cine a facut impartirile astea pe quality si non-quality? jurnalul.ro, cotidianul.ro = dilemaveche.ro din punct de vedere quality?
  • adrian adrian
    Asa se intampla cand esti omul de casa al Prostv-ului si faci jocurile lor in multele tale asa zise "analize " media ..dar tu te crezi mare analist media "independent".."obiectiv"
  • Horea Horea
    @Andra
    Păi voi STUDENTII, nu vă apucati acum sa invataţi din presă.
    Aveti acolo la indemana CARTI serioase, nu "Jurnale Nationale". Aste-s pentru noi cei maturi!
  • Andra Andra
    Jalnic articolul. Ce sa mai invatam noi, studentii, cand avem asa modele? Jos palaria pentru Petrisor Obae!
    "Pulifricii" de la JN nu trebuie bagati in seama.

Trimite un comentariu

sus