Skip to main content

EXCLUSIV: Pro TV se pregătește de concedieri. Aproximativ 10% din oameni sunt vizați

 

Pro TV va trece printr-o perioadă de restructurări. Măsurile vizează oameni din zona tehnică și din cea administrativă.

Publicitate

Din informațiile paginademedia.ro, cei restructurați nu au atribuții editoriale, dar sunt implicați în procesul de producție. Aproximativ 10% din salariați vor fi restructurați.

Mai multe detalii, dar și ce spun reprezentanții Pro TV, în continuare:

O regie de emisie lucrează cu o echipă de aproximativ 10-12 oameni. Echipele urmează să fie reduse până la cinci șase oameni.

Din informațiile paginademedia.ro, vor pleca:

Operatori prompter
Operatori VTR (cel care pune casetele înregistrate)
Operatori videowall
Microfoniști (se ocupă cu amplasarea microfoanelor și cu captarea sunetului în platou)
Mașiniști (așezarea decorurilor, amplasarea obiectelor de decor)

Vor rămâne:

Regizorii tehnici
Regizorii de emisie
Cameramanii
Sunetiștii
Operatorii de grafică

Aproximativ zece șoferi vor fi restructurați. Angajații restructurați vor primi, potrivit informațiilor paginademedia.ro, trei salarii compensatorii.

Mișcările de restructurare vor începe în jurul datei de 15 august, astfel ca noua structură să fie operațională de  la 1 septembrie.

Măsurile din Pro TV, analizate în ședințe în ultimele două săptămâni, vin în contextul în care România (deși cu venituri în creștere) are cele mai mici creșteri din portofoliul Central European Media Enterprises, grupul american condus de Adrian Sârbu.

Contactați de paginademedia.ro, oficialii Pro TV au declarat că este vorba de o regândire a modelului de business, în raport cu evolția tehnologiei, care "generează și o atentă analiză a resursei umane".

Maria Apostol, PR manager Pro TV:

"Filozofia noastră este să ne adaptăm permanent la modificările fundamentale ale industriei, generate de felul în care evoluează tehnologia și obiceiurile de consum, și la condițiile de piață. În ultimii ani, am regândit modelul de business și, în consecință, structura operațională, astfel încât ea să fie perfect adecvată la piață și tehnologie. Acest proces a generat și generează și o atentă analiză a resursei umane."

Raport CME:

Veniturile operațiunilor Central European Media Enterprises (CME) în România au înregistrat o creștere de circa 1,26 milioane de dolari în prima jumătate a acestui an, față de aceeași perioadă a lui 2010, ajungând la 81,37 milioane de dolari, potrivit celui mai recent raport CME.

Cu toate acestea, România este țara cu cea mai mică crestere din grupul CME, care mai operează pe alte cinci piețe (Bulgaria, Croația, Slovacia, Cehia și Slovenia).

Creșterea din România vine după ce în primul trimestru al acestui an, afacerea Pro înregistra o scădere de 2,2 milioane de dolari față de aceeași perioadă a anului trecut, după cum paginademedia.ro scria aici.

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • @acse Vezi ca prompteristul ala si-a dat demisia pana trece valul si apoi a intrat in concediu si maine poimaine o sa-l vezi din nou pe alta functie si cu bani mai multi....
 • Lumea mass-mediei.O lume de nebuni dupa bani.Cati dintre ei stiu intr-adevar ce inseamna sa muncesti cu mintea si cu bratele?Jurnalistii au devenit o haita in slujba patronului.
 • Las` ca e loc la Adevarul TV:)... nu e chiar televiziune, e ceva mai mic transmis pe un site cu 30 de vizite pe zi, dar E!:) si cu ambitii mari!
  Acum nu conteaza daca salariile se dau cu 2-3-4 saptamani intarziere, si nici nu vi bine si esti si restructurat, dar e Sasu acolo, cu inca vreo 2-3 prieteni de-ai lui de la tvr... In total strang cam 1 miliard pe luna salariu doar pentru ei:) Poate sunt bani si pentru voi!
 • Oare zboara si prompteristul proprietate personala a lu' esca? Partea nostima e ca unele treburi chiar trebuiesc facute: microfoanele nu se pun singure si nici casetele nu intra singure in beta. Ori isi pun sefii protejatii la treaba in locul profesionistilor din tehnic (practic imposibil la cat ii duce capul) ori se dau stiri din studioul hd gen epoca de aur: carton in fundal si citind de pe foi :)
  Sau, mai stii, renunta victoras la tras de fiare si intre doua rubrici meteo monteaza lavaliere. Si cu teul da caragea...
 • Un asemenea business nu poate fi manageriat de un comentator sportiv si o echipa de rubedenii si "prieteni" care se promoveaza intre ei. Poate isi intoarce tata Sarbu ochii spre afacerea din Romania si isi da seama ca a venit momentul unui audit intern serios si al evalurii sefimii, care para de neclintit de pe scaune.
 • Se stie de mult ca oamenii care muncesc cu adevarat in spatele ecranului le tin pe vedete si pe sefii care nu de curand si periodic isi schimba limuzinele....DL sARBU MAI UITA-TE PRIN CURTE!
 • Ce ati facut, ati generat o atenta analiza a resursei umane? Pai daca ati fi facut asta trebuia sa-ncepeti chiar cu sefii resurselor umane, care sunt din alt film...au ramas numai lingaii, pupincuristii, in niciun caz oamenii care gandesc liber, asa cum aveti voi sloganul de mare cacat pe care-l afisati peste tot. Cred ca asta-i inceputul de sfarsit al Pro-Tv. Sunteti praf si pulbere!!!!
 • off topic si la gazeta au inceput restructurarile, au fost dati afara oameni de la sait si se anunta si alte schimbari. de lefuri ce sa mai zica bietii oameni cand sefii parca sunt de pe alta planeta cu strategii inexistente
 • Pleaca niste sclavi pt a supravietui aceiasi atarnatori care trebuie sa ia bonusuri grase si pe criza. Daca se mai renunta la ceva limuzine din parcare se mai pot salva niste joburi. La fel, poate in loc de firmele capusa ale lui Sarbu se pot gasi variante decente, la preturi normale, pt prestari de servicii. Se aude, Moshule? Sau, ca de obicei, capul plecat sabia nu-l taie?...
 • JALNIC !!! Asta e restructurare? sa dai afara numai mana de lucru ? Pai da ei pot fi utili sa produci bani, numai ca atunci cand nu stii unde sa ii folosesti, arunci la gunoi... pentru ca... asa e in tenis...
 • Maria Apostol, ia spune-ne tu cum ai ajuns mare sefa, da-ne niste sfaturi despre cariera, profesionalism si ambitie. Mai ales ca la "analiza resursei umane" si la "regandirea modelului de business" ne e clar ca te pricepi!

Trimite un comentariu