Skip to main content

EXCLUSIV: Pro TV se pregăteşte de concedieri. Aproximativ 10% din oameni sunt vizaţi

 

Pro TV va trece printr-o perioadă de restructurări. Măsurile vizează oameni din zona tehnică şi din cea administrativă.

Publicitate

Din informaţiile paginademedia.ro, cei restructuraţi nu au atribuţii editoriale, dar sunt implicaţi în procesul de producţie. Aproximativ 10% din salariaţi vor fi restructuraţi.

Mai multe detalii, dar şi ce spun reprezentanţii Pro TV, în continuare:

O regie de emisie lucrează cu o echipă de aproximativ 10-12 oameni. Echipele urmează să fie reduse până la cinci şase oameni.

Din informaţiile paginademedia.ro, vor pleca:

Operatori prompter
Operatori VTR (cel care pune casetele înregistrate)
Operatori videowall
Microfonişti (se ocupă cu amplasarea microfoanelor şi cu captarea sunetului în platou)
Maşinişti (aşezarea decorurilor, amplasarea obiectelor de decor)

Vor rămâne:

Regizorii tehnici
Regizorii de emisie
Cameramanii
Sunetiştii
Operatorii de grafică

Aproximativ zece şoferi vor fi restructuraţi. Angajaţii restructuraţi vor primi, potrivit informaţiilor paginademedia.ro, trei salarii compensatorii.

Mişcările de restructurare vor începe în jurul datei de 15 august, astfel ca noua structură să fie operaţională de  la 1 septembrie.

Măsurile din Pro TV, analizate în şedinţe în ultimele două săptămâni, vin în contextul în care România (deşi cu venituri în creştere) are cele mai mici creşteri din portofoliul Central European Media Enterprises, grupul american condus de Adrian Sârbu.

Contactaţi de paginademedia.ro, oficialii Pro TV au declarat că este vorba de o regândire a modelului de business, în raport cu evolţia tehnologiei, care "generează şi o atentă analiză a resursei umane".

Maria Apostol, PR manager Pro TV:

"Filozofia noastră este să ne adaptăm permanent la modificările fundamentale ale industriei, generate de felul în care evoluează tehnologia şi obiceiurile de consum, şi la condiţiile de piaţă. În ultimii ani, am regândit modelul de business şi, în consecinţă, structura operaţională, astfel încât ea să fie perfect adecvată la piaţă şi tehnologie. Acest proces a generat şi generează şi o atentă analiză a resursei umane."

Raport CME:

Veniturile operaţiunilor Central European Media Enterprises (CME) în România au înregistrat o creştere de circa 1,26 milioane de dolari în prima jumătate a acestui an, faţă de aceeaşi perioadă a lui 2010, ajungând la 81,37 milioane de dolari, potrivit celui mai recent raport CME.

Cu toate acestea, România este ţara cu cea mai mică crestere din grupul CME, care mai operează pe alte cinci pieţe (Bulgaria, Croaţia, Slovacia, Cehia şi Slovenia).

Creşterea din România vine după ce în primul trimestru al acestui an, afacerea Pro înregistra o scădere de 2,2 milioane de dolari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, după cum paginademedia.ro scria aici.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • vasile vasile
    @acse Vezi ca prompteristul ala si-a dat demisia pana trece valul si apoi a intrat in concediu si maine poimaine o sa-l vezi din nou pe alta functie si cu bani mai multi....
  • bogdan bogdan
    Lumea mass-mediei.O lume de nebuni dupa bani.Cati dintre ei stiu intr-adevar ce inseamna sa muncesti cu mintea si cu bratele?Jurnalistii au devenit o haita in slujba patronului.
  • augustin augustin
    Las` ca e loc la Adevarul TV:)... nu e chiar televiziune, e ceva mai mic transmis pe un site cu 30 de vizite pe zi, dar E!:) si cu ambitii mari!
    Acum nu conteaza daca salariile se dau cu 2-3-4 saptamani intarziere, si nici nu vi bine si esti si restructurat, dar e Sasu acolo, cu inca vreo 2-3 prieteni de-ai lui de la tvr... In total strang cam 1 miliard pe luna salariu doar pentru ei:) Poate sunt bani si pentru voi!
  • acse acse
    pro are rubrica sport? glumesti!
    Aia e oda ciobanului retardat si penibilei sale echipe. Atat!
  • acse acse
    Oare zboara si prompteristul proprietate personala a lu' esca? Partea nostima e ca unele treburi chiar trebuiesc facute: microfoanele nu se pun singure si nici casetele nu intra singure in beta. Ori isi pun sefii protejatii la treaba in locul profesionistilor din tehnic (practic imposibil la cat ii duce capul) ori se dau stiri din studioul hd gen epoca de aur: carton in fundal si citind de pe foi :)
    Sau, mai stii, renunta victoras la tras de fiare si intre doua rubrici meteo monteaza lavaliere. Si cu teul da caragea...
  • marin marin
    Un asemenea business nu poate fi manageriat de un comentator sportiv si o echipa de rubedenii si "prieteni" care se promoveaza intre ei. Poate isi intoarce tata Sarbu ochii spre afacerea din Romania si isi da seama ca a venit momentul unui audit intern serios si al evalurii sefimii, care para de neclintit de pe scaune.
  • vasile vasile
    Se stie de mult ca oamenii care muncesc cu adevarat in spatele ecranului le tin pe vedete si pe sefii care nu de curand si periodic isi schimba limuzinele....DL sARBU MAI UITA-TE PRIN CURTE!
  • ghita ghita
    pardon comentariul era adresat celui de mai sus cu 10%
  • ghita ghita
    dictatura si comunismul nu are margini in protv..
  • Max Max
    adica Corina Cargea!
  • Max Max
    Ce ati facut, ati generat o atenta analiza a resursei umane? Pai daca ati fi facut asta trebuia sa-ncepeti chiar cu sefii resurselor umane, care sunt din alt film...au ramas numai lingaii, pupincuristii, in niciun caz oamenii care gandesc liber, asa cum aveti voi sloganul de mare cacat pe care-l afisati peste tot. Cred ca asta-i inceputul de sfarsit al Pro-Tv. Sunteti praf si pulbere!!!!
  • gsp.ro gsp.ro
    off topic si la gazeta au inceput restructurarile, au fost dati afara oameni de la sait si se anunta si alte schimbari. de lefuri ce sa mai zica bietii oameni cand sefii parca sunt de pe alta planeta cu strategii inexistente
  • Titi Titi
    Pleaca niste sclavi pt a supravietui aceiasi atarnatori care trebuie sa ia bonusuri grase si pe criza. Daca se mai renunta la ceva limuzine din parcare se mai pot salva niste joburi. La fel, poate in loc de firmele capusa ale lui Sarbu se pot gasi variante decente, la preturi normale, pt prestari de servicii. Se aude, Moshule? Sau, ca de obicei, capul plecat sabia nu-l taie?...
  • TPSJO TPSJO
    JALNIC !!! Asta e restructurare? sa dai afara numai mana de lucru ? Pai da ei pot fi utili sa produci bani, numai ca atunci cand nu stii unde sa ii folosesti, arunci la gunoi... pentru ca... asa e in tenis...
  • Red Bull Red Bull
    Maria Apostol, ia spune-ne tu cum ai ajuns mare sefa, da-ne niste sfaturi despre cariera, profesionalism si ambitie. Mai ales ca la "analiza resursei umane" si la "regandirea modelului de business" ne e clar ca te pricepi!

Trimite un comentariu

sus