Skip to main content

Bancul zilei la Pro TV: Servici’, vă rog!

 

Haz de necaz după restructurările făcute la postul de televiziune Pro TV. Zeci de angajați ai postului de televiziune sunt concediați ca urmare a acestor restructurări, despre care paginademedia.ro a scris aici.

Publicitate

Servici’, vă rog! Este poanta care circulă în interiorul televiziunii, parafrazând emisiunea postului Serviți, vă rog!

Pro TV restructurează în special oameni din departamentele de producție și administrativ.

Potrivit informațiilor paginademedia.ro, mai mulți zeci de angajați (spre o sută de oameni) sunt atinși de aceste restructurări.

O regie de emisie lucrează cu o echipă de aproximativ 10-12 oameni. Echipele urmează să fie reduse până la cinci șase oameni.

Din informațiile paginademedia.ro, vor pleca:

Operatori prompter
Operatori VTR (cel care pune casetele înregistrate)
Operatori videowall
Microfoniști (se ocupă cu amplasarea microfoanelor și cu captarea sunetului în platou)
Mașiniști (așezarea decorurilor, amplasarea obiectelor de decor)

Vor rămâne:

Regizorii tehnici
Regizorii de emisie
Cameramanii
Sunetiștii
Operatorii de grafică

Aproximativ zece șoferi vor fi restructurați. Angajații restructurați vor primi, potrivit informațiilor paginademedia.ro, trei salarii compensatorii.

Măsurile din Pro TV, analizate în ședințe în ultimele două săptămâni, vin în contextul în care România (deși cu venituri în creștere) are cele mai mici creșteri din portofoliul Central European Media Enterprises, grupul american condus de Adrian Sârbu.

Contactați de paginademedia.ro, în momentul începerii restructurărilor, oficialii Pro TV au declarat că este vorba de o regândire a modelului de business, în raport cu evolția tehnologiei, care "generează și o atentă analiză a resursei umane".

Maria Apostol, PR manager Pro TV, pentru paginademedia.ro, la începutul lunii august:

"Filozofia noastră este să ne adaptăm permanent la modificările fundamentale ale industriei, generate de felul în care evoluează tehnologia și obiceiurile de consum, și la condițiile de piață. În ultimii ani, am regândit modelul de business și, în consecință, structura operațională, astfel încât ea să fie perfect adecvată la piață și tehnologie. Acest proces a generat și generează și o atentă analiză a resursei umane."

Raport CME:

Veniturile operațiunilor Central European Media Enterprises (CME) în România au înregistrat o creștere de circa 1,26 milioane de dolari în prima jumătate a acestui an, față de aceeași perioadă a lui 2010, ajungând la 81,37 milioane de dolari, potrivit celui mai recent raport CME.

Cu toate acestea, România este țara cu cea mai mică crestere din grupul CME, care mai operează pe alte cinci piețe (Bulgaria, Croația, Slovacia, Cehia și Slovenia).

Creșterea din România vine după ce în primul trimestru al acestui an, afacerea Pro înregistra o scădere de 2,2 milioane de dolari față de aceeași perioadă a anului trecut, după cum paginademedia.ro scria aici.

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Cum sa nu fie concedieri cind sunt pastrati in posturi sefi de statii care nu fac nimic .Am aflat ca si la ora asta sunt sefi de statii in orase mici care nu isi justifica activitatea .....ca sunt pt a face contracte de publicitate si cind ii intrebi de bani zic ca e criza....Mai rau ce sa zicem de cei de la Brasov , sefele care au afaceri private si le promoveaza gratis ca spoturi publicitare pe post - pe local sau ca stiri publicitare mascate si daca ar fi numai asta....De angajati - sefi PROTV care au panouri publicitare prin oras Braila - Buzau ( afaceri personale ) si care le spun clientilor ca e mai eficient sa faci contracte de publicitate cu ei decit cu pro-ul.Dar oare la Bucuresti se stie ca sunt angajati care lucreaza la PROTV in publicitate si mai lucreaza si la alte reviste ZILE SI NOPTI , 24 FAN si altele in postiri de directori de vinzari si deturneaza fondurile de publicitate ale PROULUI.La Cluj vrei sa faci un spot publicitar si sefa de acolo te indreapta spre REALITATEA TV cica e mai ieftin acolo...BRAVO si vrei banii din publicitate...interesant si vin ani electorali saracii sefi de statie ce de contracte de publicitate tr sa faca trecind procente prin propriile afaceri.
  • Concern international dar banii tot din publicitate vin! Nu mai este publicitate,scade productia.Scade productia,scade si sumele incasate din publicitate!
  • interesant de vazut prin tara unde am vazut reporter in timp ce filma, sofa, dadea vorbe prin telefon sa spuna stirea de la fata locului. m-am inchinat cand am vazut ca e de la pro tv. si omul era chiar disperat sa nu rateze ceva. si bonus, mai si face direct, adica apare pe sticla - tot singur face????????????? probabil ca aici vrea sa se ajunga, one man show pe un salar
  • chestia asta trebuia facuta de mult, ca nu acum in 2011 a avansat tehnologia asa de mult. auzi tu, operator prompter! i-o fi fost greu escai sa apese cu piciorul pe pedala. si pro-ul asta e un mamut cu picioare de lut.
  • In locul soferilor, cameramanii si reporterii vor face si pe soferii! Sa ai permis de conducere e o calitate mare pe vremurile astea. Cam asta e chintesenta unei "analize atente a resursei umane".

Trimite un comentariu