Skip to main content

Pro TV a fost post de ştiri pentru o zi. E o nouă strategie? Cu ce rezultate?

 

Aproximativ şapte ore de ştiri! Atât au însumat programele informative România sub zăpadă, nu de pe Realitatea sau Antena 3 ci de pe …Pro TV.

Publicitate

Joi, 26 ianuarie, au fost peste cinci ore de transmisie începând cu ora 12.30, iar Ştirile cu Andreea Esca s-au terminat aproape la 21.30.

Este o nouă strategie a Pro TV? Ce legătură are cu faptul că postul a fost depăşit, câteva zile la rând, de un canal de ştiri, Antena 3? Ce audienţe a scos Pro TV cu ştiri toată ziua, în continuare:

Programul de ştiri de joi vine după ce, câteva zile la rând, Pro TV a acordat spaţii importante ştirilor. A transmis în direct discursul preşedintelui Traian Băsescu şi a avut ediţii speciale după ştiri, până la ora 21.00.

Ce spun oficialii Pro TV?

Oficialii Pro TV declară că ştirile din ultimele zile au fost dictate de “interesul publicului si interesul jurnalistic pentru doua evenimente importante” (protestele şi ninsoarea n. red)

Se va orienta Pro TV mai mult pe ştiri?

Maria Apostol, PR Pro TV:

“Vom avea editii speciale ale Stirilor PRO TV ori de cate ori vor exista evenimente care presupun o acoperire mai mare decat cea pe care o putem oferi in programele obisnuite.”

Ce legatura are aceasta abordare cu faptul ca, timp de mai multe zile, cel mai vizionat post (dupa media pe zi, pe all urban) a fost Antena 3, un post de ştiri?

"Această abordare are legatura cu doua evenimente importante si cu nevoia de informatie pe care o are telespectatorul Pro TV."

Rezultate în audienţă: Pro TV, cel mai urmărit cu România sub zăpadă

Specialul de ieri, dintre 12.30 şi 17.45, au ţinut pe Pro TV o medie de 436.000 de telespectatori pe minut (4,1 rating), fiind cel mai urmărit post TV pe interval.

Ştirile Pro TV de la ora 19.00, cu Andreea Esca, au avut o medie de 1.126.000 de telespectatori pe minut (10,7 rating).

Următorul “special” cu Andreea Esca, între 20.39 şi 21.22, a ţinut pe Pro TV 1.113.000 de telespectatori din mediul urban în fiecare minut.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ne0 ne0
    Stai linistit, ca nu o sa le dea. E bun oBAE sa instige cititorii. Eu nu am vazut ca cei din PRO sa faca ceva special. Au acoperit evenimentele cum au crezut de cuviinta. La fiecare eveniment national sau international fac la fel, pentru ca sunt profesionisti. Asa ca, d-ule oBAE lasa gargara de antenist convins. Cand lucrai la evz si te batjocorea infantilul de bADEA, era bine? Fii impartial, te rog frumos!
  • vasile dambu vasile dambu
    Raspunsul e f simplu. Pentru statutul de lider TV in Romania, PRO TV face orice. Faptul ca A3 a fost capul in ultimele zile a fost nu dus rece, ci dus cu cuburi gheata. Nu m-as mira sa fi sunat alarma non stop in sediul Pro TV zilele astea. Iar masura luata, suprinzator sau nu, e foarte logica. Vreti stiri ca sa fim pe locul 1, va dam stiri, zise Sarbu. Esca, daca batem A3, ai 15% la salar!
  • BRAZCO BRAZCO
    O televiziune de stiri nu trebuie sa prezinte stiri doar din Romania ... chiar daca functioneaza pe teritoriul tarii noastre. In general televiziunile consacrate de stiri prezinta evenimente de interes international, pentru ca sunt putin mai imporatante decat problemele din Cucuietii din Deal. Eu traiesc cu impresia ca in Romanica ne cam lipseste o televiziune care sa trateze pertinent niste stiri internationale.
  • Curiosu' Curiosu'
    Ar fi fost interesant sa ne aratati si audientele posturilor de stiri pe acelasi tronson orar. Sa vedem cum se descurca fata in fata cu PRO TV!
  • mad79 mad79
    mi s-a parut o tampenie generala!Da un pic zapada si noi facem breakin news,de parca ar fi venit un asteroid peste Casa Poporului!O televiziune generalista,trebuie sa se detaseze de stiri,la maxim cu putinta!Sa faca Sarbu o televiziune de stiri,cum au BBC-ul,TVR-ul,RAI si alte posturi generaliste!
  • fabian fabian
    Eu nu stiu de ce nu-si fac un canal propriu de stiri. Doar se stie din start ca sunt profi si ar rade concurenta pe acest segment.
  • victor victor
    Romania, tara cu cele mai multe canale de stiri ....
    o intrebare - Exista stiri in Romania ?
  • tbancu tbancu
    sa-nteleg ca esti fan Tapalaga!!!
  • BRAZCO BRAZCO
    Scuze Andrei ... intentia era sa votez cu plus :( si nu mai pot schimba votul ... dar sunt deacod cu ce ai comentat
  • BRAZCO BRAZCO
    Ar fi o schimbare interesanta de strategie ... si PRO TV ar veni cu o imagine de televiziune obiectiva. Ar avea foarte mult de castigat de pe urma unei astfel de schimbari
  • andrei andrei
    posturile de stiri sunt viitorul. posturile generaliste o sa piarda tot mai mult teren, asta pentru ca exista f mult continut de entertaining pe intenet. In schimb posturile de stiri genereaza continut in timp real
  • Silviul Silviul
    Din motive profesionale, am urmarit toate posturile care au acoperit ieri subiectul asta, iar proteveul le-a dat clasă. Cele mai bune imagini, cele mai bune abordari. Sunt cea mai profesionistă televiziune. Jos pălăria/fesul.
  • Ibrail Ibrail
    Daca vor face in continuare echipa cu ziarul Gandul{cu CTP in rol principal} vor pierde repede si aceasta audienta. Telespectatorii de la PRO ,nu sunt la fel cu cei de la OTV ,Kanal D,Antena 3 sau Rtv. Acestia se vor lamurii repede ca, sub masca independentilor ,PROtv.,le"sufla" in panze USL-ului, asa cum ii dirijeaza CTP ,aceasta javra de ziarist.
  • Alex.D Alex.D
    Mi se pare o TAMPENIE deoarece un post generalist nu trebuie sa te tina up to date cu tara,alta e menirea lui fara a renunta la calitate. Atunci cand vorbim de calitate insa, protv nu se dezminte si chiar daca transmisiile dintre nameti au durat nu stiu cat si cele de la stiri tot nu stiu cat ei tot au simtit ca aceste transmisii pot fi intrerupte de "Hepi auoar" si porcariile pe care le debiteaza maruta.
    CONCLUZIE: ori faci un lucru de la cap la coada BINE,FARA CONCESII si vezi cum pica(asta cu cu toate ca nu te numesti post de stiri),ori stai draq in banca ta si relatezi cat poti si CAT MAI BINE.

Trimite un comentariu

sus