Skip to main content

Pro TV a fost post de ştiri pentru o zi. E o nouă strategie? Cu ce rezultate?

 

Aproximativ şapte ore de ştiri! Atât au însumat programele informative România sub zăpadă, nu de pe Realitatea sau Antena 3 ci de pe …Pro TV.

Publicitate

Joi, 26 ianuarie, au fost peste cinci ore de transmisie începând cu ora 12.30, iar Ştirile cu Andreea Esca s-au terminat aproape la 21.30.

Este o nouă strategie a Pro TV? Ce legătură are cu faptul că postul a fost depăşit, câteva zile la rând, de un canal de ştiri, Antena 3? Ce audienţe a scos Pro TV cu ştiri toată ziua, în continuare:

Programul de ştiri de joi vine după ce, câteva zile la rând, Pro TV a acordat spaţii importante ştirilor. A transmis în direct discursul preşedintelui Traian Băsescu şi a avut ediţii speciale după ştiri, până la ora 21.00.

Ce spun oficialii Pro TV?

Oficialii Pro TV declară că ştirile din ultimele zile au fost dictate de “interesul publicului si interesul jurnalistic pentru doua evenimente importante” (protestele şi ninsoarea n. red)

Se va orienta Pro TV mai mult pe ştiri?

Maria Apostol, PR Pro TV:

“Vom avea editii speciale ale Stirilor PRO TV ori de cate ori vor exista evenimente care presupun o acoperire mai mare decat cea pe care o putem oferi in programele obisnuite.”

Ce legatura are aceasta abordare cu faptul ca, timp de mai multe zile, cel mai vizionat post (dupa media pe zi, pe all urban) a fost Antena 3, un post de ştiri?

"Această abordare are legatura cu doua evenimente importante si cu nevoia de informatie pe care o are telespectatorul Pro TV."

Rezultate în audienţă: Pro TV, cel mai urmărit cu România sub zăpadă

Specialul de ieri, dintre 12.30 şi 17.45, au ţinut pe Pro TV o medie de 436.000 de telespectatori pe minut (4,1 rating), fiind cel mai urmărit post TV pe interval.

Ştirile Pro TV de la ora 19.00, cu Andreea Esca, au avut o medie de 1.126.000 de telespectatori pe minut (10,7 rating).

Următorul “special” cu Andreea Esca, între 20.39 şi 21.22, a ţinut pe Pro TV 1.113.000 de telespectatori din mediul urban în fiecare minut.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • auditorul auditorul
    Era PROTV s-a terminat. Incordarea de ieri a dat rezultate, dar azi, in a doua zi de zapezi, au clacat. Nu mai au resurse. Au trimis in teren tot ce aveau si azi si-au tras sufletul. Nu pot sustine acoperiri mari, nationale, doua zile consecutiv. Desi stiu meserie, nu mai au cu cine. Nu se pot compara cu statiile se stiri si nici nu vor putea. Au facut restructurari masive de personal, iar capacitatea lor tehnica este dimensionata nevoilor de Stefan Banica si Nicoleta Luciu. Au castigat o zi cu zapada, favorita lor dintotdeauna. ramane de vazut ce vor face azi, si ce vor face mai departe in acest an, care se anunta plin de evenimente - politice, in special, unde PRO e praf.
  • Teo Teo
    Petrisor, sistemul de vot al comentariilor este ineficient, ca sa nu spun dubios. Apas plus nu face nimic, apas minus imi da vot pozitiv si tot asa. Presupun ca ti au semnalat si altii, ar merita o verificare.
  • Teo Teo
    Pro tv doar simuleaza foarte bine echidistanta, insa nu este un post impartial, trebuie doar sa privesti cu atentie. La fiecare gafa politica/economica majora a puterii au mers pe principiul 1 rece, 3 calde.

    In fine, mi se pare mai onesta abordarea Antena3 pt ca e asumata si declarata. Stii ce primesti cand te uiti, nu te duce nimeni de nas si poti alege sa i ignori.

    Si inca ceva, e deplasata comparatia pro/antena3 dpdv audiente, pro e generalist si are un target, a3 nisa stiri alt target, nu se vor concura direct niciodata, ceea de face si mai amuzanta reactia pro cu programul extins de stiri.
  • jucarii jucarii
    speram sa nu ne lase si pro tv-ul la greu suntem satui de stiri pana in gat
  • corina corina
    de ce nu vor sa deschida o televiziune de stiri?
    le ie frica ca pierde din telespectatorii de la ora 19?
    ar fi o idee buna dar se pare ca sarbu nu vrea
    am avea si noi o televiziune de stiri hd ca nu apucam noi sa vedem antena 3 HD poate nepotii, nepotilor nostri
  • Ziare Online Ziare Online
    Nuu, asa este, ai dreptate, PRO TV este cel mai echidistant post TV cand Andreea Esca cand l-a avut pe CTP invitat la Stirile Pro TV ii punea tot timpul intrebarea basista: "Domnule Cristian Tudor Popescu, dar chiar e nevoie de asemenea manifestatii?". D-aia ii rupe Antena 3 in audiente.
  • Alex Alex
    lalalalala...de dimineata pana seara..ESTI CRETIN!!
  • Andy83 Andy83
    ziare-online e ''analistul media'' care spunea la finalul anului 2011 ca noua firma de masurare a audientei e una basista si vai de mine va taia audientele antenelor. Asa ca mai postac antenist previziunile tale nu reprezinta nimic, esti zero barat in materie de media. Si nu te mai entuziasma asa tare cu rezultatele Antenei 3 pt. ca nu sunt sustinute de nimic,sunt cum spunea un alt sclav antenist ''mediaddict'' despre basistul Turcescu,''o cometa:Antena 3 a facut saraca audienta''.
  • Pitic908 Pitic908
    Daca si PROTV este basist atunci A3,RTV si REALITATEA sunt MARTIENE.
  • Petre Petre
    Petrisor, fii sincer pana la capat cu audientele de ieri. Prezinta audientele si pentru Antena 3 pe intervalul 19-24.00. Antena 3, pe prime time a batut Pro TV. Hai sa fim corecti
  • Ziare Online Ziare Online
    Pro TV o sa-si mai ia bataie sora cu moartea de la Antena 3, stati linistiti, chestiunea este ca anul 2012 este unul electoral, adica e ceva normal. Plus de asta, Pro TV e din ce in ce mai basist.
  • ora ora
    plus ca esti, scuze, semi-analfabet de scoala noua: acordul spune ca se scrie 'posturile generaliste OR sa piarda', nu 'o sa', cum te-ai pronuntat tu...
    doamne, numai cetepei in staza sunt pe aici!
  • Ziare Online Ziare Online
    Antena 3 a bagat frica in Pro TV, PROTV-istii trebuie sa recunoasca asta. Asta e, s-a dus vremea lor.
  • ora ora
    eu am votat cu minus, deliberat - amandoi v-ati conjugat eforturile si ati emis aceeasi chestie: o tampenie! Crede-ma, tot din motive profesionale, si nu sunt de la sri ca tine,, urmaresc si eu toate posturile...
  • mircea mircea
    Corect !
    Cand rupeau manelele in audienta, numai Guta si Adi Minune erau la Pro TV. Maine o sa fie altceva si o sa se plieze rapid.

Trimite un comentariu

sus