Skip to main content

Presa, “de la Tucă Show la Bucă Show”. 500.000 de ochi pe fundul lui Boc. Mircea Badea, peste Capatos. Capatos: Am dat filmul pentru a putea opri un eventual șantaj

 

ACTUALIZARE 8: Consiliul Național al Audiovizualului a primit 110 reclamații la emisiunea Un show păcătos de luni seară de la Antena 1. Consiliul va discuta mâine reclamațiile. Organizațiile media au trimis, de asemenea, către CNA o sesizare referitoare la imaginile cu Emil Boc nud. Citiți pe larg aici.

Publicitate

ACTUALIZARE 7: Cristian Tudor Popescu şi Mircea Toma despre subiect aici şi aici.

ACTUALIZARE 6: Cristoiu, pentru paginademedia.ro: "Capatos a uitat că un bărbat în fundul gol nu e o ştire, decât dacă are fund de găină". Declarația lui Cristoiu, aici.

ACTUALIZARE 5: Capatos despre film, pentru paginademedia.ro: “Mi s-a părut relevant să-l dau, tocmai pentru a opri șantajul celor care spuneau că aveau acest film”. Despre ce șantaj e vorba și interviul cu Capatos, în articol.

ACTUALIZARE 4: CNA a primit nouă sesizări legate de filmul cu Boc.“Astfel de lucruri se întorc împotriva jurnaliștilor care își fac onest meseria și este nedrept”, spune Ioana Avădani, CJI. Citiți aici.

ACTUALIZARE 3: Pe intervalul pe care s-a suprapus cu Mircea Badea, Capatos a fost depășit de În gura presei, la o distanță de 66.000 de telespectatori. Câți l-au ales pe Badea și câți fundul lui Boc, în articol.

ACTUALIZARE 2: Aproape 500.000 de ochi au fost pe fundul lui Boc la emisiunea lui Capatos. Cu toate acestea, cu o medie de 240.000 telespectatori pe minut, în mediul urban, Capatos nu a fost lider de audiență. Paginademedia.ro vă oferă cifrele complete, în articol.

ACTUALIZARE 1: Mircea Badea, despre secvențele de la Capatos: “De fiecare dată cand venea vorba despre televiziune și despre presă și auzeam pe câte un sceptic zicând “Nu se poate mai rău !”, eu gândeam pozitiv :” Ba se poate!”. Poziția lui, în articol.

Expresia, absolut memorabilă, îi aparține lui Florin Negruțiu, de la Gândul și vine după subiectul uluitor pe care Capatos l-a difuzat aseară: câteva secunde cu premierul Emil Boc, filmat gol, din spate, în timp ce se schimba în vestiarul de la sală.

Negruțiu, într-un editorial cu un titlu la fel de memorabil: “Presă cu curul”: “Când am intrat în presă, la TV era Tucă Show. După 15 ani, mă uit la Bucă Show şi mă întreb dacă se poate şi mai rău.

Care au fost reacțiile la emisiunea de aseară, dar și audiențele, în continuare:

 • Secvențele cu Boc gol la sală au avut și un pretext: este “un subiect de interes internațional pentru că orice ține de siguranța demnitarilor este de interes.” Discuția a fost îndreptată spre SPP-iștii care nu au apărat suficient de bine goliciunea fostului prim-ministru.
 • Fundul lui Boc a fost “tocat”, în direct, de Dan Constantin, Victor Ciutacu, Gabriela Vrânceanu, Crin Antonescu și Cornelui Vadim Tudor.
 • Gabriela Vrânceanu a comentat filmulețul în calitate de purtător de cuvânt al fostului prim-ministru Mugur Isărescu.
 • Pe tot parcursul emisiunii, cele câteva secunde cu Boc au rulat continuu, în buclă.
 • Secvențele cu Boc vin într-un moment în care emisiunea lui Capatos a înregistrat o pierdere de audiență în fața concurentului CancanTV (de pe Kanal D).  În ianuarie, Cancan TV a depășit Un show păcătos. Dacă emisiunea de pe Kanal D a avut o medie de 268.000 de telespectatori la fiecare difuzare, la emisiunea lui Dan Capatos s-au uitat, în medie, 191.000 de persoane din mediul urban. Diferența se menține și în februarie. După ce Un show păcătos s-a mutat de la ora 23.00, Cancan TV a sărit de 400.000 de telespectatori. Pe 9 februarie, media a fost de 535.000 de telespectatori medie pe minut (5,1 rating), după cum paginademedia.ro a scris aici.

Care au fost reacțiile?

Corina Drăgotescu:

Realizatoarea TV Corina Drăgotescu a publicat un material despre stângăcia lui Crin Antonescu de a comenta un asemenea subiect. “Simplul fapt că Antonescu a stat să comenteze o mizerie, în timp ce pe ecran rulau la nesfârșit aceste imagni, îl duce pe Antonescu într-o zonă de mahala”, a scris Corina Drăgotescu.

Florin Negruțiu:

"Ceea ce am văzut cu puţin timp în urmă în emisiunea "Un show păcătos" de la Antena 1 mă face să cred că dacă pur şi simplu aş schimba canalul sau aş închide televizorul aş deveni complice la o mare mizerie. În fond, cu toţii suntem colegi de presă, nu-i aşa?"

"În rest, orice om de bun simţ din ţara asta probabil că s-a simţit jignit în această noapte. Nu numai că "ştirea" nu este de interes public, dar mă îndoiesc că satisface interesul publicului. În orice caz, nu pe cel al publicului sănătos."

"O discuţie ipocrită despre eficienţa serviciilor de protecţie a servit drept pretext pentru plăcerea voyeuristă de a arăta bucile d-lui Boc o dată, şi încă o dată, şi încă o dată, la nesfârşit, în prim plan şi în dungă."

Mircea Badea, pe blogul său:

"De fiecare dată cand venea vorba despre televiziune și despre presă și auzeam pe câte un sceptic zicând “Nu se poate mai rău !”, eu gândeam pozitiv :” Ba se poate!”."

"
Următorul pas după această nouă ștacheta ar fi să vedem la televizor, în buclă, niște buci ale curului în exercițiul funcțiunii, recte “vedeta” căcând."

500.000 de ochi pe fundul lui Emil Boc

Secvențele de la Capatos nu s-au reflectat și în audiența postului. Media de audiență a emisiunii a fost de 240.000 de telespectatori din mediul urban, ceea ce a pus Un show păcătos pe locul doi în clasamentul posturilor TV pe interval. Cu Boc în fundul gol, Capatos a fost depășit de Antena 3 și de Kanal D.

Audiența posturilor TV pe intervalul emisiunii Un show păcătos, luni, 13 februarie, în mediul urban (22.57-1.52):

1. Antena 3: 300.000 telespectatori (2,9 rating)
2. Kanal D: 264.000 (2,5)
3. Antena 1: 240.000 (2,3)
4. Pro TV: 146.000 (1,4)
5. Prima TV: 105.000 (1)

Paginademedia.ro a decis să nu publice secvențele difuzate de Antena 1 la Un show păcătos.

Meciul Mircea Badea – Dan Capatos: 66.000 de oameni în favoarea lui Badea

Pe intervalul în care s-a suprapus cu Mircea Badea, Un show păcătos a fost pe locul trei la audiență. Dacă la Mircea Badea se uitau, în medie pe minut, 359.000 de telespectatori din mediul urban, la Un show păcătos erau 293.000 de persoane.
Între Badea și Capatos s-a clasat Kanal D, cu CancanTV.

Audiența posturilor TV, luni, 13 februarie, în mediul urban, pe intervalul În gura presei (23.33-24.20):

1. Antena 3: 359.000 de telespectatori (3,4 rating)
2. Kanal D: 304.000 (2,9)
3. Antena 1: 293.000 (2,8)
4. Pro TV: 132.000 (1,3)
5. Realitatea TV: 107.000 (1)

Dan Capatos: “Au o problemă și cei de la sală care, evident, pot fi șantajați pe această temă”

Mi s-a părut relevant să-l dau, tocmai pentru a opri șantajul celor care spuneau că aveau acest film”, spune Capatos, într-un interviu acordat Paginademedia.ro.

Capatos, pentru Paginademedia.ro:

“Într-o situație de acest gen, SPP-ul semnează un contract cu o sală, prin care se asigură intimitatea premierului. Este o bilă neagră și pentru SPP și pentru sala de fitness, care poate da faliment. Au o problemă și cei de la sală care, evident, pot fi șantajați pe această temă.”

Interviul, pe larg:

Petrișor Obae: Cum ați primit filmul?
Dan Capatos: Asta nu post spune. Am văzut că unii au avut filmul și nu l-au difuzat. Mi s-a părut relevant să dau, tocmai pentru a opri șantajul celor care spuneau că aveau acest film. Era relevant, pentru că știam de acest șantaj. Eu am considerat că acel film este relevant pentru că scoate în evidență carențele SPP și a ne diferenția de stilul de presă bazat pe șantaj. Cred că s-au ciocnit două stiluir de presă.

 

Ce știi despre șantaj?
Nu pot spune mai multe și nici nu nominalizez.

 

Șantaj asupra cui?
Într-o situație de acest gen, SPP-ul semnează un contract cu o sală, prin care se asigură intimitatea premierului. Este o bilă neagră și pentru SPP și pentru sala de fitness, care poate da faliment. Au o problemă și cei de la sală care, evident, pot fi șantajați pe această temă.

Revenind la relevanță, nu înțeleg de ce jurnaliști cu funcții relevante nu realizează importanța acestui material. Nicăiei în lume un fost premier nu a fost filmat în fundul gol. Nu mă poate acuza nimeni că nu e un subiect de presă.

 

Cât de vechi este filmul?
Este din perioada în care el era prim ministru.

 

Ce le răspunzi celor care te acuză că ai făcut audiență “cu curul”?
Este problema lor. Poate fi o greșeală faptul că am dat filmul în buclă. Dar am făcut-o pentru ca orice telespectator care intră pe post să îl poată vedea.

 

V-ați pus vreodată problema că nu este Boc?
Nu cred că ar crede cineva altceva. Nu cred că nu ar fi Boc. Boc e irepetabil.

 

Cu filmulețul ați fost pe locul trei, după Antena 3 și Kanal D.
Ar fi fost anormal ca să nu fie Antena 3 pe primul loc. Iar diferențele față de Kanal D sunt nesemnificative (24.000 de telespectatori sub Kanal D, n. red). Până la urmă, Antena 1 și Kanal D sunt posturi vecine în topurile de audiență (Antena 1 este pe doi, Kanal D este pe trei). Nu este o surpriză că emisiunile merg cap la cap. Într-o seară e un câștigător, într-o seară e altul.

 

Cum comentezi reacțiile negative la filmul difuzat de voi?
Acum depinde din partea cui au venit. Dacă au venit de la oameni la a căror opinie contează pentru mine, o iau ca atare. Au venit însă de la persoane, precum Corina Drăgotescu și Florin Negruțiu. Eu ar trebui să țin cont de părerile unor oameni care nu au fost în stare să își țină ziarele pe print și acum sunt doar pe online.

 

Reacții de la cei implicați?
Nu avem nicio reacție. PDL nu comentează. Cei de la sală nu fac niciun comentariu. Nici măcar nu am pomenit sala.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Boc nu avea ce face dus acolo la sala unde erau tot felul de pitiponci, trebuia sa fie atent sa nu-l filmeze cineva ... ca de era premier ... nu mai exagerati cu toate tampeniile
 • voiculescu&antenele, am auzit ca ar coace ceva urat la adresa lui MRU, tanarul nostru premier

  Ce este interesant este ca imaginile cu fostul premier au aparut pe trustul lui Felix si, la o zi distanta, pe publicatii si siteuri apropiate rau de Felix, avem de a face cu un nou atac, la adresa actualului premier. Bravo Turnatorule, doi premieri in doua zile! Voiculescu vrea sa-l timoreze pe MRU inca din primele zile! A incercat prin toate hahalerele sa il faca praf mediatic. Nu i-a reusit si atunci o da serpeste, sa nu-si murdareasca labutele, prin altii, facind aluzii de natura sexuala! Curat metoda securistica! E clar, Felix vrea ceva, poate energie ieftina, poate ascunderea unor dosare, dar e incalificabil sa folosesti presa fara chiloti in scopul santajarii unui om! Sint curios daca CTP va reactiona “dur”, asa cum a facut la fundul lui Boc?!
 • si cum va spuneam, ieri la amiaza, Antonescu a dat- o la intors ca o fata maare...
  Realizatorii i-au spus ca nu este "una din emisiunile obisnuite" si ca "este vorba de un scandal politic, dar nu mi s-a spus natura scandalului"a precizat Antonescu. Intrebat de Turcescu daca i s-a spus ca este vorba de un film cu "Emil Boc in fundul gol", liderul PNL a subliniat: "Nu, categoric nu!".
  "In momentul in care eu am intrat prin telefon, am intrat pe publicitate, nu urmarisem emisiunea (...) m-am pomenit cu chestiunea respectiva acolo", a comentat Antonescu, care a afirmat ca nu s-a "hlizit pe seama lui Emil Boc".
 • inainte sa postacesti poate ar mai trebui sa iti verifici gramatica stimabile.("antors" pe pune???? ....si nu numai)
 • constat, cu tristete, ca nu faci parte din categoria imbecililor. ai vocabular, stii sa rasucesti ideiile si cuvintele. Cu atat mai trist ca ai ajuns sa practici meseria de postac. iti scriu asta fara resentimente.
 • Primul calup de publicitate din seara de dupa Boc a avut ce aspoturi . Nu cred ca CNA ul poate face ceva atata vreme cat clientii de publicitate considera normal sa apara in aceasta emisune :Nivea,Peugeot,Jacobs,Bergenbier,Axe,Cosmote,MagneB6,Tuborg,Rexona,Vibrocil,Milka,Germanos,Eucerin...Nu mai stiu cat mai e CPP ul dar sigur sint cativa bani adunati la prima strigare . In timp ce scriu Capatos se amuza pe seama faptului ca Bianca lui Bote stie sa se fereasca de pumni ,ea fiind batuta frecvent de un fost prieten acum ceva ani. Noroc ca nu erau tel mobile pe atunci ca vedeam inregistrarea
 • capatos incerca inca de ieri sa isi ia apararea in emisiune.
  citez
  capatos "Filmu era pe net' unde ? nu a spus
  capatos 'Era doar o chestiune de timp pana cand sa apara filmul'

  daca chiar era dictatura asa cum spune gadea si badea in momentul in care aparea filmul in emisiune, transmisia antenei 1 era intrerupta si licenta postului a1 suspendata
 • tu esti, capatose? hai nu te mai ascunde dupa pseudonime din astea cool. mai citeste si tu o carte din cand in cand, ti-ar prinde bine
 • Vai, dar ce de lamentari, de zici ca a ploaut numai curve virgine pe aici! Sau altii mai ipocriti decat mama ipocriziei dau cu pumnul in masa: sa se amendeze cutare, sa se sesizeze CNA... MUCLES FRAIERILOR!!! In orice tara din lumea civilizata cand ai un dos de demnitar sau vedeta pe tava il expui publicului. O fi moral, nu o fi? Dar cui ii pasa? Imi aduc aminte acum vreo doi ani ce controverse starnea decolteul madamei Merkel... daramite sa sa ii apara ditamai luna pe ecrane... dar in Romanica, tara curvelor virgine, ce mai freamat, ce mai murmur!!! HAI SICTIR!!!

Trimite un comentariu