Skip to main content

Meciul Antena - RCS&RDS s-a mutat la CNA

 

Reprezentanţii Antena Group, printre care şi Sorin Alexandrescu (CEO Antena Group), şi reprezentanţii RCS&RDS au fost prezenţi astăzi la CNA pentru a discuta recentul conflict în urma căruia posturile Intact au fost retrase de pe platforma DTH a reţelei de cablu RCS&RDS.

Publicitate

"E o problemă de acord între părţi. S-a ajuns la o situaţie nefericita pentru public", a spus Răsvan Popescu.

Pe această problemă CNA a primit sute de reclamaţii din partea telespectatorilor. Antena Group a primit, la rândul ei, peste 6.000 de reclamaţii, potrivit lui Sorin Alexandrescu.

CEO-ul a ţinut să precizeze că "platformele de tip DTH nu intră sub incidenţa art 82", care reglementează principiul must-carry.

Ioan Onisei: "Noi nu putem intra în negocierile dintre părţi".

Reprezentanti RCS&RDS:  Dacă noi am plăti pentru posturile Antena Group atunci costul abonamentului DTH s-ar majora

 • Antena Group a scos  posturile Intact de pe satelit. În seara zilei de 19 de la ora 12.00 nu mai aveam dreptul să retransmitem aceste posturi. Pe 28 martie am semnat o înţelegere privind retransmisia până pe data de 20 aprilie. Am spus ca Antena Group a dat o declaraţie care lasă în sarcina distribuitorului de a prelua postul pe cablu dar nu implică obligaţia de a prelua pe satelit.
 • Dacă noi am plăti pentru posturile Antena Group atunci costul abonamentului DTH s-ar majora, majorare care nu s-ar regăsi şi la abonatul de cablu.
 •  Nu cred că se poate vorbi de lipsa disponibilității în condițiile în care am avut trei întâlniri într-o lună.

(P) Vrei să asiguri creditul obținut de partenerul din străinătate pentru achiziționarea produselor și serviciilor furnizate?

 

Sorin Alexandrescu: Ar trebui să vedeți câte zeci de milioane de euro plătesc pentru posturi care nu au audiențe.

 • Între Antena Group şi RCS&RDS a existat un contract de distribuţie care a expirat la 31.12.2011. Până pe data de 20 aprilie au existat discuţii şi întâlniri.
 • Am transmis toată disponabilitatea de a negocia până pe data de 20 la ora 20.00. În noaptea de 19 aprilie RCS&RDS a întrerupt transmisia posturilor de pe DTH invocând principiul must-carry.
 • Ar trebui să vedeți câte zeci de milioane de euro plătesc pentru posturi care nu au audiențe. Aceste cifre sunt cu adevărat sumele pe care RCS&RDS le plătește în mod constant deținătorilor de aceste licențe. Noi am solicitat public să arate care sunt posturile cu adevărat pentru care telespectatorii plătesc abonament. Acest document ne arată că RCS&RDS plătește sume considerabile pentru niște stații care au niște audiențe foarte mici.
 • Despre ce respect față de telespectator vorbim. RCS vrea să obțină un acord gratuit să folosească sutele de milioane de euro pe care le încasează. Peste 90% dintre aceste stații nu au niciun angajat în România.
 • RCS își dorește ca angajații Antenelor să lucreze pe gratis ca RCS să câștige foarte mulți bani și să-i investească în altceva.
 • Aș vrea să pun doar o singură intrebare: de unde a finanțat RCS&RDS această investiție într-un post care s-a închis la scurt timp, de la abonați?
 • Cu ceilalți operatori avem o relaţie impecabilă.  În cazul GSP TV inclusiv CNA a încercat o mediere. Ştiţi cum a fost introdus GSP TV? Prin instanţă.

Ioan Onisei, membru CNA:Am constat că este o mare dezinformare de ambele părţi

 • "CNA nu se poate implica în mediere acestui conflict, mai ales în condiţiile în care este vorba de serviciul DTH, care nu se supune principiului must-carry. "
 • Este limpede că s-a creat o situaţie fără ieşire din punctul de vedere al CNA-ului. Avem 30 de zile în care ei  se pot înţelege. Avem 30 de zile în care putem aproba grila RCS&RDS şi nu ar avea niciun rost să le aprobăm scoaterea din grilă a posturilor Intact şi apoi să aprobăm reintroducerea acestor posturi.
 • Propun monitorizarea felului în care cele două părţi au comunicat acest conflict. Am constat că este o mare dezinformare de ambele părţi.
 • CNA va scrie un comunicat de presă în care să explicite telespectatorilor cum stau lucrurile. Facem asta ca să nu ne trezim că oalele se sparg în capul nostru. Comunicatul va fi trimis către presă în cursul zilei de mâine.

Vezi filmul evenimentelor de vineri, pe Paginademedia.ro, AICI.

Citește despre lupta în comunicate de sâmbătă, AICI.

Citește și:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

 • Io zic ca ar fi mai bine sa le scoata si de pe cablu nu numa de pe satelit, sa isi faca antenele retea de distributie sa vedem daca cioflingarii care urla ca arsi o sa si plateasca sa le vada aberatiilede emisiuni... ca de gura is buni toti....Fratilor care iubiti circul, sa va dea antenele si painea ......
 • din ce am inteles si UPS si FOCUS SAT vor sa renunte la antene
  da Doamne sa le scoata si de pe digital si analogic
 • Oricum si oricare ar fi comentariile,astia de la cablu(ca sunt RCS sau altii) NU AU VOIE sa priveze telespectatorul de un post sau de altul.Trebuie gasita o modalitate de raspuns democratica(sau in Ungaria nu este democratie?)Ar putea pune un croll in prealabil pe care sa anunte iminenta intrerupere sau...altceva,ca nu vreau sa le dau idei constriuctive.Mie,ca roman nu-mi comvine!!!!!
 • Da deasteapta esti fai femeie!!! Unde ai invatat astea,in batatura la pantelimon sau pe groapa la glina? Nu ar fi mai bine sa nu repeti ce stie deja lumea de o saptamana??Prigoana iti da cu pliciul daca mai copiezi....
 • Greu de crezut ca au primit 6000 de reclamatii. Petitia pe care au deschis-o pe petitieonline.ro nu a adunat pana acum decat 1700 de semnaturi.
 • problema este clara !! problema este la ANTENE!! de ce nu au continuat contractul ?? nu le convine sa-si cumpere satelit (la cate posturi are!)atunci sa suporte UMILINTA!!asta e nu e treaba lui VOICULESCU ce face cu bani!!nici RDS nu ia intrebat ce fac cu banii??daca pana acum nu au primit banii ,atunci care e problema??ANTENELE AU NEVOIE DE RETRANSMISIE NU RDS/RCS!!!
 • Ce nu intelegi tu este faptul ca, daca, Provider-ul mult urat de tine, ar scoate canalele de la 4.000.000 de abonati (inmultim cu 2, ca o medie / familie), adica ar scadea numar de oameni care i-ar putea privi cu 8.000.000, asta ar insemna ca le scade rating-ul de 4 ori, ajungand sub rating-ul Digi24, ceea ce duce indirect la o scadere de 6-7 ori apretului la reclame, care mai departe duce la insustenabilitatea trustului => faliment.
  Mai exact in acest moment RDS castiga din abonamente, iar Intact Group din reclame.
  Intact vrea sa castige de 2 ori, si sa castigi aproape deloc RDS.
  Tu de ce crezi ca Antena 2, Euforia si GSP (pana si A1/A3) au dorit sa fie libere la retransmisie? Ca sa piarda bani sau pentru a castiga?
  Intrebare de final e logica si simpla.
 • daca felix ar mai avea un pic de luciditate l-ar da afara pe Sorin Alexandrescu asta.
  Citesc si nu-mi vine sa cred ce mentalitate de pitecantrop are: vine el la CNA sa ceara socoteala platilor pe care le face RCS/RDS, din banii lor? asa o fi invatat la baneasa.
  pai bine mai nea sorinache, de ce nu ne spui si tu ce plati fac Antenele din banii luati d ela cei care va platesc sau din publicitate? Problema este simpla: te-ai aruncat la bani si ti-ai luat-o peste bot iar acum nu mai stii cum sa dregi caruta.

  dar altceva este interesant, din aproape 2 milioane de abonati DTH, doar cateva sute au facut reclamatie la CNA si 6 000 la Antene, daca este sa-i crezi.
  Pai daca era asa mare tragdie c au disparut antenele de pe DTH, erau cozi la CNA precum cele facute de pensionari la tribunal ca sa-si ia banii inapoi.
 • Ce n-ai inteles tu e ca Digi preia 5 canale fara sa plateasca niciun ban si incaseaza abonamente de la clienti.
  Adica, munca ta sa o dai gratuit unuia si acela sa o vanda mai departe pe bani buni. Iti doresc asta sa ti se intample in viata !

Trimite un comentariu