Skip to main content

Sabin Orcan, numit prim redactor-șef adjunct la Adevărul

 

Publicitate

Fost redactor-șef la Adevărul de Seară și mai apoi șef peste redacțiile regionale de la Adevărul, Sabin Orcan este de la 1 iunie prim redactor-șef adjunct la publicația deținută de Dinu Patriciu.

Anunțul a fost făcut astăzi de Grigore Cartianu, redactor-șef Adevărul, printr-un comunicat intern, în care au fost anunțate și alte schimbări.

Astfel, tot de la 1 iunie departamentele Eveniment şi Bucureşti  vor fi comasate și vor fi conduse de Ovidiu Marincea, care până acum a fost redactor-șef adjunct peste edițiile locale.

Departamentul Politic va fi coordonat de Liviu Avram, redactor-şef adjunct, care se va ocupa şi de secția Investigaţii. Ion M. Ioniţă, redactor-şef al revistei Historia, va continua "să sprijine" departamentul Politic din poziţia de Senior Editor.

Totodată, conducerea editorială a publicației Weekend Adevărul va fi preluată de Laurenţiu Manolache, după plecarea lui Horia Ghibuțiu la FHM, pe care paginademedia.ro a anunțat-o aici.

Potrivit anunțului, "redactorii-şefi adjuncţi sunt direct responsabili de eficienţa departamentelor lor atât pentru ediţia print, cât şi pentru web. Asta presupune inclusiv o împărţire judicioasă a timpului între cele două produse Adevărul. Pentru început: cel puţin două ore pe zi trebuie dedicate web-ului."

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Leul are dreptate, fratilor! Uitati dracu' de salariile restante, de bancile care va bat la usa, de cicalelile nevestelor care s-au saturat si ele sa va gateasca numai ceai de menta si cartofi fierti si acu' ameninta cu divortul! Lasati mofturile si treceti la treaba! Dedicati-va meseriei, ce dracu'! Sub conducerea magistrala a lui Sabinache si a genialilor sai pupincu... pardon - locotenenti - veti atinge noi culmi ale jurnalismului. Si, cine stie, poate in cativa ani Adevarul va ajunge chiar sa fie audiat din nou de BRAT.
 • Sabin Orcan nu scrie precum Hemingway si poate ca nu-i bun ca painea calda cu toata lumea. Nu arata ca Brad Pitt, nici nu-i inalt ca Ghita Muresan. Insa va garantez ca e un exemplu de membru al board-ului care apara neconditionat jurnalistii, interesele lor, meseria asta! Nu e simpatic, nici popular, o mai fi si gresit pe la ADS, dar va asigur ca e onest pe la spatele vostru, leilor! Asta nu ii exclude si pe alti fosti colegi de la aprecieri, dar Orcan merita respectat ceva mai mult.
 • stai sa vezi intrecere acuma: care apare mai des la televizor, sabin, malin sau grigore? ca tot trebuie sa faca darea aia de seama catre oana barbu :)
 • @Jurnalist: Petit Jurnalist, ai lasat o virgula intre subiect si predicat. Pai asa tzutzari slabi are Borcan, se poate sa ne facem de ras? Doi: daca te referi doar la ultimele doua comentarii si esti de acord cu al treilea, tot e bine, ramane cum s-a stabilit: insul este un "chelios sinistru" :)))
 • Ce comentarii penibile ultimele doua... Nu pot proveni decat de la un looser, un ratat, un mancator de rahat, care se visa probabil el in vreo functie... Nu le dau numele, se stiu ei mai bine, aia care injura pe bloguri si in rest stau cu cracii pe birouri si o freaca de zor! Numirea lui Sabin pe postul nr 2 dupa Grigore, este cea mai buna miscare din ultima vreme la Adevarul. Ziarul are nevoie de un suflu nou, de o alta viziune, de credibilitate, iar Sabin era cea mai buna alegere. Dar sigur ca asta sperie putorile si mediocrii care vor incepe sa-si verse laturile pe bloguri!
 • Orcan s-a laudat recent ca va fi noul redactor-sef, in locul lui Cartianu. Petrisor, iti mai dau o informatie in exclusivitate. Va fi adus in iunie si Teo Udrea de la ProSport, tot ca redactor-sef adjunct.
  Dar nu se zice nimic de bani. Oamenii n-au incasat decat 280 de lei din salariul pe aprilie, iar maine e 1 iunie. Cum sa eficientizezi treaba daca lumea pleaca pe capete, iar bani nu sunt nici de tigari?
 • Un bufon trist a iesit de sub masa devastata de capcaunul Shrek si a inceput sa dea ordine. Chelioja a sapat pe cine trebuia, a pupat unde trebuia si acum culege roadele. Nici nu ascunde faptul ca se viseaza, pana la toamna, in locul lui Cartianu. Pana la urma merita, pentru ca Borcanatul are un palmares de neegalat: a zamislit una dintre cele mai mari aberatii jurnalistice: "Adevarul de Seara", apoi a ingropat aberatia si a dat afara sute de oameni. S-a inconjurat de lingai si parasute si vorbeste in maxime, de zici ca-i oracolul din Crevedia. Trist spectacol. Din "crucisatorul presei romanesti", Adevarul a ajuns "corabia nebunilor".
 • Orcan, chelul sinistru, cel care impinge marmelada la deal in dosul cui trebuie, a reusit (in modul descris mai sus) sa-si faca loc mai mult decat se preconiza. Cred ca Patriciu vrea sa-si inchida taraba si sa traga oblonul, altfel nu ar promova scursuri ca Orcan, ci le-ar deversa departe de trustul aflat in agonie.
 • Pai asa ne-am inteles Sabin Borcan? Nu clamai tu sus si tare (intr-o conversatie surprinsa de paparazzi Cancan, si filmata) ca daca cineva se "baga"peste tine pleci? Ca ai onoare si bla bla bla? Hai sa-ti reamintesc:
  http://www.cancan.ro/actualitate/intern/detalii-ale-discutiei-lui-corneteanu-cu-un-insider-ramas-in-trustul-lui-patriciu-97662.html
  Zi-mi acum, mai te tii ca esti mare deontolog?

Trimite un comentariu