Skip to main content

Scrisoare către Băsescu: TVR riscă să rămână fără Jocurile Olimpice şi fără europene

 

Organizaţia europeană ce reuneşte televiziunile publice, European Broadcasting Union (EBU), a trimis astăzi o scrisoare publică Preşedintelui Traian Băsescu prin care solicită rezolvarea problemelor pe care TVR le are cu ANAF. EBU atrage atenţia că TVR riscă să rămână fără drepturile de difuzare ale Campionatului European de Forbal şi ale Jocurilor Olimpice de la Londra.

Publicitate

Totodată, în scrisoare se mai precizează că televiziunea publică are datorii de aproximativ 12 milioane de euro (15 milioane de franci elveţieni) către EBU.

  • "Televiziunea publică nu poate face niciun fel de plăţi operaţionale şi nu-şi poate îndeplini astfel rolul de serviciu public", se arată în scrisoarea către Traian Băsescu.
  • "Deşi nu suntem în măsură să judecăm această măsură drastică, vă solicit, în numele EBU, să deblocaţi instituţia şi să permiteţi televiziunii publice să-şi reia activitatea".
  • "Vă informăm că TVR are o datorie de 15 milioane de franci elveţieni către EBU, iar dacă aceste datorii nu vor fi plătite, vom fi obligaţi să oprim difuzarea unor evenimente internaţionale extrem de importante, inclusiv Jocurile Olimpice de la Londra şi Campionatul European de Fotbal. Aceasta ar fi o mare lovitură pentru publicul din România şi suntem siguri că aţi vrea să evitaţi acest lucru"

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • bbbbbbbb bbbbbbbb
    Sa le plateasca Pora, Mircea Marian si alti colaboratori de frunte ai regimului de trista amintire BOC...
  • omar omar
    Gica, esti prost. stai jos si vii la toamna!
  • gica gica
    Astia de la TVR au niste salarii si sporuri de va pica parul din nas daca le vedeti.
    Acolo-s banii dumneavoastra!
    Ganditi-va ca ei primesc bani de la populatie, bani din reclame, nu transmit nimic important ca sa aiba costuri mari si totusi au datorii.
    Au o groaza de canale inutile.
  • mircea mircea
    Ce audienta a facut zana Andreea Marin?
  • Ioana B Ioana B
    TVR nu e o firmă ca oricare alta, e televiziunea publică plătită din banii noştri. Aţi sărit repede să-i luaţi apărarea lui Băsescu. Dacă eu sau tu sau oricine am fi avut datorii la ANAF sau la orice altă instituţie, ne-am fi trezit cu sute de scrisori acasă şi pentru 2 lei. TVR are datorii de zeci de milioane de euro. Uite că a trebuit să se schimbe guvernul să aflăm şi noi chestia asta. Pentru că altfel, atâta timp cât propagandiştii portocalii din cadrul TVR-ului se ţineau de treabă, era totul bine şi frumos.
  • Razvan Alexandru Razvan Alexandru
    Intr-adevar, foarte mult tupeu in initiativa EBU. Dar, la drept vorbind, s-au prins si ei ca in tari primitive, din lumea a saispea, trebuie sa te adresezi direct dictatorului, capeteniei tribale, ca sa faci ceva.
  • Tudor Chirila Tudor Chirila
    Sa plateasca guvernul datoriile TVR-ului catre EBU pentru a putea Dolce sa transmita CE Fotbal si Olimpiada de Vara 2012.

    Mama lor de incompetenti de la TVR, nu se poate ca eu Dolce sa nu pot transmite IN EXCLUSIVITATE unele competitii care au fost cumparte de TVR cu bani publici.
  • viorel domenico viorel domenico
    Sa plateasca Lazescu, Culcer, Dan Radu, PDL-ul , Carla Tompea, Anca Lazarescu, Titi Dinca, Horia Romanescu, Cezar Ion, Constantin Trofin pentru toate nelegiuirile lor.
  • Costica Costica
    Si eu am datorii la fisc, nu vrea tovarasu Basescu sa intervina pentru "deblocarea si reluarea activitatii" mele?
    Ce tupeu pe EBU, in Elvetia daca nu isi platesc datoriile la fisc poate "interveni" cineva pentru asta?
    Tvr e o firma ca oricare alta, cu un management bun si furat mai putin poate functiona.
    Cea mai rapida si corecta solutie este intarea in insolventa.

Trimite un comentariu

sus