Skip to main content

Insolvenţa Realitatea TV: Un nou administrator judiciar la Realitatea. Remus Borza nu a fost validat

 

Publicitate

EXCLUSIV. Odiseea insolvenţei Realitatea Media continuă. Judecătorul nu l-a validat ca administrator judiciar pe Remus Borza (Euro Insol), cel propus de Adunarea Creditorilor şi de către Adunarea Generală a Acţionarilor.

În urmă cu aproximativ o jumătate de oră, judecătorul a numit un alt administrator judiciar pentru Realitatea. Este vorba de Expert Insolventa SPRL, o companie hunedoreană.

Termenul pentru validarea administratorului judiciar a fost ieri (26 iulie), dar instanţa a mai amânat o zi decizia. Astăzi, a numit compania hunedoreană Expert Insolvenţă drept noul administrator judiciar al Realitatea Media, companie aflată în insolvenţă.

Contactat de Paginademedia.ro, Elan Schwartzenberg, acţionar al Realitatea, a declarat că "tot ceea ce face judecătoarea (Mariana Moncea n.red) este peste măsura înţelegerii mele".

Elan Schwartzenberg:

"Este peste măsura înţelegerii mele. Avem un comitet al creditorilor, pe care judecătoarea l-a numit, după propria ei decizie. Aveam un administrator special, Sorin Enache, schimbat tot după propria ei decizie. Iar Adunarea Creditorilor a decis cu aproape 60% că îl dorim pe Remus Borza administrator judiciar (Borza nefiindu-mi nici amic, nici cunoscut, ci doar unul dintre cei mai mari de pe piaţă."

Judecătoarea a numit, în schimb, o firmă obscură din Hunedoara. Nu am nimic cu ei, nu vreau să îi jignesc, dar nu înţeleg de ce s-a înlocuit o firmă gigant şi a fost acceptată, în schimb, una mică."

Ce veţi face în continuare?

"Am înţeles că i se va face judecătoarei o a doua plângere la CSM (are deja una) astzăzi. Am înţeles că i se va face şi o plângere pennală, dar şi o cerere de revocare a ei. Discutând cu avocaţii, mi s-a spus că ceea ce a făcut ea este atipic practicii uzuale."

"Fără a fi paranoic, mă întreb dacă nu cumva cineva are mandat să închidă Realitatea."

Cine?

"Nu ştiu. Asta constat. Personal, cred că sunt două scopuri. Unu: o tentativă de a paraliza vocea Realităţii în această lună.

Doi: Per ansamblu, cred că se gândeşte o tentativă de închidere brutală a postului."

"Mă gândesc să sesisez inclusiv organisme din afara ţării în legătură cu ce se întâmplă."

"Am înţeles că şi cei din redacţie se gândesc deja la o formă de protest legal, drept, dar care să atragă atenţia asupra a ceea ce se întâmplă în acest post."

"Am personal tot respectul profesional şi uman pentru tot colectivul de la Realitatea, care face eforturi colosale să funcţioneze fără nimic, aducând bani de acasă pentru benzină sau pentru bateriile de la camere. E foarte trist ce se întâmplă."

Se vor da salariile până pe 15, aşa cum aţi promis?

"Eu nu am promis, eu am spus că estimez că salariile se vor da cel mai devreme pe 1, cel mai târziu pe 15 august. Hai să vedem ce face noul administrator."

Dacă nu se plătesc?

Dacă nu, împreună cu redacţia vom gândi o formă de supravieţuire. Între a muri în glorie şi a supravieţui, chiar haiduceşte, alegem formula supravieţuirii.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • popa maria popa maria
    sunteti vinduti puterii ca si antenele RUSINE SUNTETI RIDICOLI PUTEREA DOARME SI VOI O LAUDATI ASTA ESTE PRESA?
  • Roman Daniela Roman Daniela
    Pentru Andreea Cretulescu,
    FACI SILA, OAMENILOR.
    Se vede ca nu crezi in nimic din ceea ce spui. saracul USL, pe ce maini a ajuns....Esti de mult o vinduta DIAVOLULUI!.
  • rtv rtv
    Pe langa toate astea mai avem si un salariu restant..inca de anul trecut.Super tare!
  • SOVEGML SOVEGML
    E uite ca ne-au venit sandwishuri-le.Dilema este de la cine sunt de la Elan sau de la Gusa.
  • aidan aidan
    maricel nu-i deja in puscarie? pentru cativa ani? chiar ar fi o gaselnita un inteviu la vorbitor cu maricel! asta nou patron al Realitatii! ce om, ce caracter! si luca are dosare penale, numai lume buna! nu-i bai, ca si elan are! gusa ce face,se pregateste si el sa intre in randul lumii?cu un dosar penal, desigur! numai hoti profitand de angajati! o mizerie! cel mai bun de moderator e tatulici. e tatal puscariabililor! a inceput demult la cluj cu jocurile piramidale!pe parcurs s-a rodat si perfectionat. au limbaj comun.ce emisiune ar iesi!
  • eusss eusss
    si tu fraiera ca ai lucrat pentru el, nu :)
  • eusss eusss
    ce o sa faci "micuto? :)
  • dana dana
    Nu va panicati o sa vadea Elanul sandwishuri si pizza cum a facut la inceput.Va ti vandut pe un sandwish va meritati soarta, dar BRANDUL taticule BRABDUL e cel mai important in rest nu mai conteaza nimic.
  • SOVEGML SOVEGML
    Daca suntem jurnalisti propun ca in ziua referendumului sa purtam banderole negre,sa nu comentam in Live ci dupa orele de program.Sa aratam ca nu suntem masa de manevra a cuiva.Cei din regie,electrica sa isi faca treaba normal(stiu ca este greu),cei de la promo sa fac cev care poate fi dat pe post sa inteleaga ca emisia nu mai este la ei atat timp cat nu au platit.Nu le faceti jocul unora sa altora.Daca vor sa o inchida sa o inchida dar numai cand vrem noi.
  • Foame Foame
    Uni(din afara) vor sa ne inchida gura la referendum,alti (din interior) ne spun hai sa facem si referendumul si de luni sa cautam o forma de protest.
    Pai si intrun caz si in altul tot cei ce vor sa inchida Realitatea vor castiga si bineinteles angajatii vor pierde.
    Domunul Elan a pierdut asta este.
  • Maria Maria
    Emisia oprita de referendum...2 ore
  • Ada Ada
    Cred ca ar fi intersante mai multe interviuri, si cu dl cosmin, si cu dl elan, dl maricel si cu dl liviu ( luca). Poate chiar un talk show. Ma intreb cine ar veni:) ...si cine ar modera:)
  • silviu silviu
    Sper ca va fost invatatura de minte si toata viata voastra sa nu mai aveti incredere in Evreu.Eu sincer nu va inteleg de ce dreaq ati ales Realitatea.Ok nu ati vrut cu GHITA inteleg, dar stiti bine atunci era si varianta Digi 24. Acum stati ca fraierii si faceti foamea.Puneti fratilor piciorul in prag da ti bare 1 ora sa vedeti cum vin banii instant.
  • Marius Marius
    Bun. Deci nu vedem banii? Ok, ne vedem la tribunal. Banii oricum ii luam, avem niste contracte, nu hartie igienica. Dar pana atunci asta e, inchidem baraca si stam acasa. Adio referendum, adio TOT! S-a terminat si cu LOIALITATEA si cu PASIUNEA. Toate trec prin stomac, iar al meu e gol. Plus plangeri penale pentru inselaciune ca sa rezolvam si cu PUSCARIABILII din aceasta televiziune. Hai pa
  • andreea andreea
    O fi bine sa dai interviuri din astea de pe coasta de azur???Si sa pui fraierii sa faca haiducie...de la inceput pana la sfarsit, asta a fost un evreu imputit.

Trimite un comentariu

sus