Skip to main content

EXCLUSIV. Ședință tensionată la Realitatea TV. Mura Frînculescu, noul director executiv al postului. UPDATE. Detalii noi din mijlocul ședinței de la Realitatea

 

Publicitate

Protestul de la Realitatea Media s-a ținut într-unul dintre studiourile postului de televiziune. Angajații, rămași cu salariile neplătite, aproape că l-au linșat pe Florin Bercea, administratorul special al postului de televiziune.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, câteva din discuțiile lui Florin Bercea cu oamenii de la Realitatea.

Bercea i-a anunțat în premieră pe angajați că noul director executiv al postului este Mura Frînculescu, spre nemulțumirea angajaților postului care și-l doresc înapoi pe Sorin Enache.

Cu toate acestea, Enache nu mai are voie să pun piciorul în clădirea Realitatea, biroul i-a fost sigilat, iar telefonul blocat.

Florin Bercea le-a promis oamenilor că va încerca să rezolve situația până miercurea viitoare. Totodată le-a cerut angajaților să-și numească niște reprezentanți care să discute cu conducerea postului.

UPDATE 1

Florin Bercea a fost primit între angajați și cu aplauze, dar și cu huiduieli.

Un angajat al postului: V-aș ruga să nu mai aplaudați că v-au dat banii cum s-a făcut data trecută pentru că salariul este dreptul vostru și nu ați primit vreo primă. Nu înțeleg, a venit Ronaldinho sau cine?

Ce se întâmplă cu oamenii de pe frima nouă?, au vrut să știe angajații postului.

Florin Bercea: Din păcate nici eu și nici dumneavoastră nu avem nicio vină în situația care s-a creat. Încerc să găsesc soluții ca să se rezolve această problemă în zilele următoare.

Angajații: Noi luna trecută am muncit!

De pe data de 18 iunie, de când acești oameni și-au dat demisia de la Realitatea Media, ei lucrează neplătiți. Acești oamenii au lucrat zi de zi cot la cot cu oamenii de la Realitatea și nu și-au primit banii. Trebuie să găsiți o soluție pentru că noi ne-am consumat resursele financiare, ne îmbolnăvim de inimă, avem familii și ne-am văzut de treabă. Am muncit!

Dumneavoastră sunteți administrator special, dumneavoastră vă luați banii?

Florin Bercea: Nu. Sunt administrator special, muncesc gratis.

UPDATE 2

Bercea: „Eu nu mi-am dorit să fiu administrator special la Realitatea Media”

Florin Bercea: Ați trecut de pe o firmă pe alta în necunoștință de cauză la sfatul nu știu cui și nu mă interesează al cui. Eu m-am trezit cu transferați în altă parte și pe Realitatea Media, unde sunt eu administrator special, voi nu unteți.

Angajați: Dacă nu recunoașteți această firmă, de ce ați acceptat serviciile care v-au fost făcute?

Florin Bercea: Am spus că nu cunosc firma. Că nu cunosc existența vreunui contract dintre Realitatea Media  și această firmă.

Un angajat: Produsul nostru, că noi v-am făcut un tort, o prăjitură, cu ce v-am făcut? Cu ce vi le-am făcut?

Florin Bercea: Stați puțin. Eu nu mi-am dorit să fiu administrator special la Realitatea Media. Eu sunt un creditor ca și dumneavoastră, și eu am bani de luat din această firmă, pe altceva, nu pe muncă (moment în care oamenii au început să râdă și să aplaude). Este vorba de credite. Sunt alte tipuri de creanțe.

 

UPDATE 3

Angajat Realitatea: „Suntem aici și stăm ascunși să muncim, domnul Bercea, pentru că avem lipit sigiliul pe birouri”.

Un angajat: Dacă vă derenjează această funcție, de ce nu plecați?

Florin Bercea: Avem de luat niște bani de aici. Dacă cineva îmi dă banii, noi plecăm. Nu putem să ne luăm banii nici eu nici dumneavoastră. (moment în care angajații au început să vocifereze nemulțumiți).

Angajat: Domnule Bercea, de ce ați veni aici? Ce vreți să ne spuneți?

Florin Bercea: Am venit să vă spun că în câteva zile se vor găsi soluții pentru situația dumneavoastră. Până săptămâna viitoare. (moment în care angajații au început să vocifereze din nou).

Un angajat: Am intrat la dumneavoastră în birou. Ați spus că pe  vor intra salariile. Pe 14 ați refuzat să  semnați  ștatele de plată. De ce? Pentru că erau făcute de unii pe care nu-i recunoașteți? Ați închis aceste departamente. Aveți casieră?

Florin Bercea: Avem

Un angajat: Cine-i casiera? Cea pe care ați dat-o afară cu bodyguarzii? Unde este trezoriera?

Florin Bercea: Sunt aici.

Un angajat: Suntem aici și stăm ascunși să muncim, domnul Bercea pentru că avem lipit sigiliul pe birouri. Este un abuz ce faceți. Mi-ați sechestrat lucruri personale.

Florn Bercea: Este prima dat când aflu că...

Un angajat: Haideți domnul Bercea, că la doi metri de biroul dumneavoastră sunt birouri sechestrate, iar noi venim să muncim pe ascuns pentru colegii ăștia.

Un alt angajat: Sunt două săptămâni de când ne-ați sigilat birourile, în ce bază le-ați sigilat?

Florin Bercea: S-au sigilat pentru că se externalizează serviciul, este aprobat de administratorul judiciar.

Un alt angajat: În ce bază legală s-a întâmplat asta? Noi nu vă putem obliga să ne țineți, dar faceși-o legal, nu să vin la serviciu și să găsesc sigiliul pe o ușă.

 

UPDATE 4

Bercea: „Am credința că săptămâna viitoare se va rezolva problema salriilor. Să spunem miercuri.”

Un angajat: Domnule Bercea, când se va rezolva această situație, dați-mi un termen.

Florin Bercea: Nu eu sunt administratorul judiciar, nu eu conduc această firmă.

Angajat: Când se va rezolva această situație?

Florin Bercea: Am credința că săptămâna viitoare. Să spunem miercuri.

Angajat: Dacă miercuri nu rezolvați, putem veni la dumneavoastră și să vă cerem demisia și să-l lăsați pe altul?

Florin Bercea: Fiind administrator special, eu sunt numit de acționar. Așa că puteți vorbi cu acționarul.

Angajat: Îi spuneți acționarului că plecați. Îi spuneți că nu vă descurcați.

Florin Bercea. Haideți să ne înțelegem, firma este condusă de administratorul juridiciar. Eu sunt interfața lui în relația cu dumneavoastră.

Un angajat: Dacă acești oameni își găsesc trei reprezentanți și vor veni în biroul dumneavoastră să discute cu un alt ton și cu altă atmosferă toate aceste probleme, dumnavoastră dați un răspuns în scrins la solicitările oamenilor pe care le au?

Florin Bercea: Da.

 

UPDATE 5

Angajat: Noi suntem colegi de ani de zile. Noi nu putem lucra unii fără ceilalți.

Angajat: Să înțeleg că ceilalți 180 de oameni care sunt pe altă firmă nu și-au luat banii. Și nu aveți nicio soluție să-i plătiți. Atunci ei ce să facă în momentul acesta? Spuneați că-l invitați pe Sorin Enache să discutați cu el.

Florin Bercea: Între timp lucrurile s-au schimbat. Avem un nou director executiv.

Angajații: Cine e?

Florin Bercea: Mura Frînculescu. (Rumoare în sală. Un angajat îi pune poza Murei Frânculescu pe un monitor din studio).

Florin Bercea: Legal sunt legat de mâini și de picioare.

Angajat: Legal, unii dintre noi pot să-și piardă casa. Ce putem face, legal, ca să nu-și piardă casa?

Angajat: Banii de benzină au venit de la angajați.

Florin Bercea: Eu v-am spus că sigur săptămâna viitoare o să rezolvăm lucrurile.

Angajat: eu am impresia, că din toate discuția asta, reiese că dumneavoastră vreți să se închidă această televiziune, nu să vă recuperați banii.

Angajat: Dumneavoastr, teoretic, ar trebui să fiți de aceeași parte cu noi. și dumneavoastră trebuie să vă recuperați bani, și noi avem de luat salarii. Și ce faceți pentru asta? Chemați acționarul.

Florin Bercea: Nu pot să-l chem. El trebuia să rezolve problema până acum.

Angajat: Păi, îl chemăm toți.

Florin Bercea: Chemați-l. Eu sunt de partea voastră aici. Dar nu putem noi să dăm ordine acționarului.

 

UPDATE 6

Soluțiile lui Bugnar

Gabriel Bugnar: Prima întrebare: ce meserie aveți la bază. Eu sunt producător de televiziune, dumneavastră ce meserie aveți?

Florin Bercea: Sunt absolvent de Petrol și Gaze.

Gabriel Bugnar: Vă dau eu o soluție pentru colegii care nu sunt pe firma Realitatea Media, dar înainte de toate, întrebarea esențială este dumneavoastră mai vreți ca ei să vină la serviciu sau nu?

Florin Bercea: Categoric că vreau.

Gabriel Bugnar: Dar vreți să vină plătit sau gratis? Vă dau eu soluția. Toți colegii care sunt 174, îi angajați în acest moment pe Realitatea Media.

Florin Bercea: Și vor primi banii în septembrie.

Gabriel Bugnar: Nu. și pentru perioada în care dumneavoastră nu aveți drept de semnătură, dumneavoastră le dați o primă pentru că ei au muncit pe gratis. Nu le dați nimic în plus.

Florin Bercea: Nu e vorba doar de voință.

Gabriel Bugnar: De ce nu se poate?

Florin Bercea: Nu pot să spun da pentru că nu știu dacă soluția dumneavoastră este sută la sută legală.

Gabriel Bugnar: Dacă nu-i legal să-i angajați, ei din acest moment nu mai vin la serviciu și să vedem cum funcționează televiziunea.

Florin Bercea: pot să rămână pe acea firmă. Și să se facă un contract, care n-a existat până acum.

Gabriel Bugnar: știți care e diferența dintre noi. Eu vă dau o soluție pentru prezent, iar dumneavoastră ne dați pentru viitor. Pentru viitor nu ne interesează, că noi azi vrem să mâncăm și să ne plătim ratele. Vreți să rezolvați problema acum sau mâine? Începând de astăzi noi ăștia 174 stăm acasă. Credeți că în situația aceasta televiziunea va mai funcționa?

Florin Bercea: Deci eu nu v-am spus să stați acasă.

Gabriel Bugnar: Cum vreți să vină oamenii a serviciu, gratis? Din acest momentu cei 174 nu mai lucrează și reveim la serviciu în momentul în care veți spune că îi puteți plăti. E o soluție asta?

Florin Bercea: Nu mi se pare.

Gabriel Bugnar: Atunci aveți o soluție?

Florin Bercea: Nu acum.

 

UPDATE 7

„Cum vă explicați că de când ați venit dumneavoastră în această firmă, totul s-a dus de râpă?”

 

Gabriel Bugnar: Dați-ne acest semn de bunăvoință și acești 174 de oameni să-și dea demisia de pe acea firmă și îi reangajați pe Realitatea Media.

Florin Bercea: Acestă decizie de transferare a oamenilor a fost luată pentru că trebuia făcut un plan de restructurare a Realității care se află în stare de insolvență și administratorul de atunci, domnul Enache, a spus că această chestiune poate fi ca o reducere de personal. Și nu se poate face angajare când societatea este în aceeași situație.

Gabriel Bugnar: Dar în același timp sunteți de acord că firma nu poate funționa fără ei. Și atunci?

 Florin Bercea: Am pus oameni de specialitate să se ocupe de acest lucru.

Gabriel Bugnar: Spuneți-mi clar, de ce nu puteți să-i angajați din nou la Realitatea Media?

Florin Bercea: Pentru că nu va accepta niciodată comitetul creditorilor acest lucru.

Angajat: De ce a fost pusă Mura Frînculescu în locul lui Sorin Enache, care nu are acces, căruia i-ați tăiat telefonul, ceea ce nu am văzut nici la Sebastian Ghiță. Pentru ce nu are Sorin Enache acces în clădire? Dar Cătălin Ilie? Mădălina Rădulescu și Cristi ne-au dat bani de bezină, nu dumneavoastră.

Florin Bercea: Și i-au recuperat.

Angajat: Nu i-au recuperat. De ce are Enache biroul sigilat?

Florin Bercea: Pentru că nu mai are contract cu Realitatea.

Angajat: I-ați dat afară pe Sorin Enache, pe Cătălin Ilie. Cum vă explicați că de când ați venit dumneavoastră în această firmă, totul s-a dus de râpă? Până să veniți dumneavoastă funcționa totul perfect. Veneam la serviciu, făceam audiență și ne luam salariul.

Angajat: Dar Mura Frînculescu știe că este director executiv la Realitatea?

Florin Bercea: Nu a fost instalată oficial. Abia m-am întâlnit cu ea.

Angajat: Pe Mura Frînculescu ce o recomandă? Newsin este o agenție moartă, cea la care lucrează Mura Frînculescu. Ce o recomandă pentru a-l înlocui pe Sorin Enache.

Florin Bercea: Cei care conduc firma la ora actuală. Comitetul creditorilor, ei o recomandă.

UPDATE 8

Angajații: „Cine este acționarul Realitatea?” Florin Bercea: „Nici eu nu știu.”

 

Angajat: Vă mulțumim că ați coborât printre noi pe-aici. Eu vă sfătuiesc să-la duceți înapoi pe Enache măcar ca să vă sfătuiască, pentru că e cazul. Și să căutați o soluție împreună că sigur vă va da soluții.

Florin Bercea: Soluții se vor găsi.

Angajat: Dragi colegi, vă sfătuiesc să terminăm cu domnul Bercea și să discutăm ce vom face în continuare.

Florin Bercea: Enache a fost schimbat din funcția de administrator special de către acționar. Întrebați-vă acționarul.

Angajații: Cine este acționarul?

Florin Bercea: Nici eu nu știu.

(Rumoare în sală.)

Angajații: Pe dumneavoastră cine v-a angajat?

Florin Bercea: Bluelink Communicazioni. Pe vremea aceea era Elan Schwartzenberg dar după aceea nu știu cine e. Elan Schwartzenberg se pare că a împuternicit-o pe Ioana Vîntu și așa mai departe. Nu știu

Angajat: Și dumneavoastră ați fost numit de „nu știu”?

Florin Bercea: Bluelink este acționarul majoritar al dumneavoastră. Din partea lui Bluelink poate să vină azi cineva, mâine Ionel, poimâine Costel, dacă are împuternicire de la notariat...

Florin Bercea: Rugămintea mea este că așa cum am vorbit cu dumneavoastră să vă stabiliți niște reprezentanți. Din punctul meu aveți toată deschiderea și sper să trecem și peste hopul acesta.

Știre în curs de actualizare

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Fratilor...la cine sunt butoanele alea de emisie? la Dana secretara?! Inchideti-le emisia. protest in direct, daca vine dana secretara in direct sa dea solutia atunci veti fi salvati.
  vai de noi cei care ne-a nascut si am ramas sa traim intr-o tara de *****!
 • va saluta Tata!!!
  ALTERNATIVE MEDIA SOLUTIONS SRL = Sediu social:
  Sector 2, Bucuresti (Romania)
  Strada Rasuri, nr. 19
  cod postal: 020625 … CIF 14482651Nr.
  Reg. Com. J40/1496/2002
  Numar angajati 4
  …… si are 4 angajati?????????????????????? printre care si pe Tamara Dumitra Batrinache -Administrator!!!!!!!!!
  …… sa nu-ti vina sa Rasului de bucurie!?
  Intrebati-o pe Mihaela Antofi sau cealalta grasuta specialista HR, sau pe Sorin Negulescu, sau pe Cristi Nedelcu, sau pe maestrul Enache ….. pacat de colegii aia care muncesc 9-10 ore pa zi sau cei care fac si ture duble ca sa-si poata plati chiria si sa manince si cind apuca …. treziti-va mai copii ca altfel va maninca gaia!!!!!!!!
  - ghiciti cine sunt cei 4 angajati de la Alternative Media Solutions
  - va rog sa ma iertati, am uitat ceva … Denumire: ALTERNATIVE MEDIA SOLUTIONS SRL
  Cod unic de identificare (CUI): 14482651
  Numar de inmatriculare Reg. Com.: J40/1496/2002
  Capital social: 200 RON
  Localitate: STR. COLTEI 25, BUCURESTI, SECTORUL 3.
  In 2011 este inregistrata cu 5 angajati, 1 administrator si 2 asociati!!!!!
  ……. este aceeasi firma care in 2012 are doar 4 angajati …. unde or fi cei 174 de la Realitatea TV?

  Va pupa tata!!!!!!!!!
 • Va saluta tata!
  Dragi fosti colegi ..... ma refer la cei 174 (bina ca nu sunteti 300) ... sufutii de departament ( productie, tehnic ) care v-au pus sa semnati acele noi contracte, sub obladuirea marelui om de tv Sorin Enache, au facut multi banisori, chiar cu 5-6 zerouri ... iar prin trecerea voastra la acel srl doreau sa-si rotunjeasca iar veniturile ... vedeti ca unii dintre ei se afla pe lista de creditori ai Realitatii TV ... si ei ar fi trebuit sa fie alaturi de dl Bercea ......

  Intr-o zi cu soare, foarte curind, va voi da si si datele ... pardon, cifrele cu nume , nr contracte, nr de cont, etc ...

  VA PUPA TATA!!!!!!!!!!!
 • nu prea vad legatura... ar fi trebuit sa isi lase copilul nebotezat din solidaritate cu cei care nu si-au luat salariile? atunci hai sa iti zic eu o nesimtire si mai mare: in tara asta sunt romani care merg cu masinile personale, desi marea majoritate merge cu tramvaiul sau cu autobuzul...
 • e in stilul presei romanesti. si voi la realitatea daca a fost unul lovit de masina in trafic spuneti ca " a fost pur si simplu spulberat". nu vad de ce bercea nu ar fi fost pe punctul de a fi linsat, desi probabil in realitate a fost in pericol doar sa ia un sut in fund...
 • ei , mai usor cu popa si kelemen... popa, hai, mai treaca mearga, e un profesionist, desi ca om e o jigodie. dar kelemen? o drosofila melanogaster fara cap... intr-o tara normala, ala ar fi fost sef peste trupa de desfundatori de la rebu, in romania, subiectele alese de el fac rating... nu e numai vina lui, ci si a telespectatorilor...
 • 1. sa-i acorde lui bercea prezumtia de buna credinta [glumeam, evident]; gresala lui elan e ca nu a avut suficienti bani a.i. sa cumpere realitatea; daca era cu adevarat a lui in intregime sau almost, asa ceva nu se intampla...
  2. speram ca Da;
  3. speram sa castigam noi, evident;
  cine suntem noi? nu stim exact, insa stim sigur ca nu suntem ei [e un truism, stiu, insa nu m-am putut abtine; dana secretara & company pot verifica intre timp dex online sau un dictionar de neologisme];
  se aude ca dana secretara a ocupat biroul lui elan... sa intelegem ca este putin nostalgica dupa mogulii din media?? [prietenii, sau, mai curand dusmanii stiu de ce]...
 • SPeed OH, cred ca situatia e mult mai grava. Cred ca sefu' ala a premeditat chestia cu copilul, ca sa-i faca astfel rost nevestei de doi ani de concediu maternal , fara sa-i pese ca in timpul asta tu te vei duce la serviciu. Si pe urma, culmea, si-a si botezat copilul, ceea ce se intimpla atit de rar in Romania incit merita un Breaking News. Cu tine pe post de analist in studio, sa te vada mama ta ce destept esti in cap
 • Hai sa va spun eu cea mai mare nesimtire, unu din sefi, weekendu care tocmai a trecut a facut botez asta in conditiile in care sunt atatia oameni care nu si-au luat banii......
 • Cel mai mult m-a suparat vrajba dintre noi!
  Cum este posibil ca unii sa spuna altora: sic, sic, sic, eu am semnat cu firma noua, am fost ales, ai sa ramai pe dinafara. Iar altii au spus mai apoi: sic, sic, sic, eu am luat banii, tu nu!
  Cei care au fost pusi sa-si dea demisia au facut-o intr-o mare discretie, cred ei, nu au suflat o vorba colegilor, s-au crezut semizei si alesii...Realitatii. Apoi le-au facut in ciuda celorlalti.
  Halal! Dezbina si vei conduce!
 • Cred ca Sfantul Duh este cel responsabil cu platile pe AMS! Dl Bercea nu ne vrea, iar Elan e prin tarile calde.
  Eu votez cu Sfantul Duh!
 • Am o dilema!
  Cine ne-a virat pe 16 august diferenta de bani aferenta salariului din luna iulie?
  Dl Bercea a spus la sedinta ca nu-i pasa decat de cei angajati la Realitatea.
  Totusi, spre final, s-a pus problema gasirii unei solutii pentru cei 174 de mucenici, surghiuniti ai sortii, care au fost impinsi sa-si dea demisia si sa se angajeze pe AMS.
  Uimirea este cum mama naibii s-a virat diferenta de bani, daca "nu ne intereseaza cei de pe alta firma"?
  Salariul din august nu intra in aceeasi categorie, adica "trebuie sa gasim o solutie" pentru plata lefurilor?
 • oricine ai fi tu asta de ne vinzi numai baliverne, ar trebui sa le spui si oamenilor ca BRANDUL NU A FOST RECUPERAT! Nu mai mintiti atat! nu ati returnat banii obtinuti pt brand si brandul in continuare este la firma din Anglia, Realitatea Media SA doar il inchiriaza de la cei de acolo!

Trimite un comentariu